Διονύσης Δεσύλλας

Ο απολαυστικός και κυρίαρχος Παναθηναϊκός ήταν… Φωτιά!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί του Βόλου, την εξαιρετική απόδοση και τις απίθανες αποφάσεις Φωτιά και Σιδηρόπουλου!

*Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε μόνο αυτό που ήθελε στο ματς με τον Βόλο, αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, με χορταστικό ποδόσφαιρο, με 28 τελικές, με μεγάλες ευκαιρίες, με δύο δοκάρια και με τον διαιτητή Φωτιά και τον VAR Σιδηρόπουλο να τον αδικούν κατάφωρα. Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις πέναλτι στο πρώτο μέρος. Φάση για μεγάλη συζήτηση στο χέρι του Εσκοβάλ στο ξεκίνημα και φυσικά πεντακάθαρη ανατροπή του Σι στον Παλάσιος στο 40'.

Στην εποχή του VAR δεν δικαιολογούνται τέτοιες αποφάσεις και το διατυπώνουμε ευθέως. Δεν γίνεται να μη δώσεις πέναλτι, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση. Δεν το είδε ο διαιτητής; Ο VAR τι κάνει; Δεν μιλάμε για κάτι το αμφισβητούμενο, αλλά για ξεκάθαρη παράβαση. «Απίστευτο», όπως έγραψε και η «πράσινη» ΠΑΕ στο Twitter…

*Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ήταν έπειτα από καιρό απολαυστικός. Πραγματοποίησε μια γεμάτη εμφάνιση. Δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Βόλο και από την αρχή τον έριξε στα σχοινιά, με τρομερά πιεστικό παιχνίδι, με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και με εξαιρετική ανάπτυξη. Πότε οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν εστία, πότε ο Κλέιμαν έλεγε «όχι», πότε τα δοκάρια σταματούσαν τον εκρηκτικό Παλάσιος.

*Όλα αυτά μέχρι να έρθει το γκολ του Κουρμπέλη στο 59', ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα η σωστή αποβολή του Σι για φάουλ στον Παλάσιος. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έλυσε τον γόρδιο δεσμό, ανοίγοντας το σκορ και απελευθέρωσε για τα καλά την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το δεύτερο τέρμα του Σπόραρ με πέναλτι έβαλε τις βάσεις της νίκης και ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα, μετά τις επικρατήσεις επί της Λαμίας και του Άρη.

*Σε ατομικό επίπεδο, δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που να υστέρησε. Όλοι είχαν μια πολύ καλή απόδοση, με κορυφαίους τους Παλάσιος, Κουρμπέλη και Ρούμπεν. Ο Αργεντινός ήταν χάρμα οφθαλμών σήμερα και δείχνει να συνέρχεται μετά το ντεφορμάρισμα που πέρασε. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή και έβγαλε το όποιο άγχος με το γκολ που σημείωσε, ενώ ο Ισπανός θύμισε ξανά το κομπιούτερ που… γνωρίζαμε στη μεσαία γραμμή.

*Όλη αυτή την εβδομάδα τονίζαμε ότι πλην της υποχρέωσης για νίκη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ήθελε και είχε ανάγκη μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο διπλός στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό, ενώ πρέπει να κρατήσουμε κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Παρά τις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες μέχρι να ανοίξει το σκορ, οι «πράσινοι» είχαν ψυχραιμία. Δεν εκνευρίστηκαν, δεν θόλωσαν, δεν τους έπιασε πανικός. Θύμισαν ξανά ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους στον πρώτο γύρο. Είχαν υπομονή, καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και κυριαρχικό παιχνίδι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x