Διονύσης Δεσύλλας

Μεγάλο διπλό με «πράσινη» ανωτερότητα στην Τούμπα, υπογραφή Τερίμ και γκολάρα!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη μεγάλη νίκη (0-1) του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, το γκολ για σεμινάριο και το «πράσινο» προβάδισμα πρόκρισης.

*Η αποψινή βραδιά για τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα ήταν ιδανική. Σπουδαίο διπλό για το «τριφύλλι», χάρη στο γκολ του Σπόραρ στο 53', άψογη τακτική αντιμετώπιση από τον Φατίχ Τερίμ, με τους «πράσινους» να σπάνε φετινό αήττητο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέφουν στην Αθήνα με την ψυχολογία στα ύψη και φυσικά με προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

*Το ματς κύλησε στο περισσότερο διάστημα στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Οι ποδοσφαιριστές εφάρμοσαν σχεδόν κατά γράμμα τις εντολές του Τερίμ, με αποτέλεσμα να υπνωτίσουν τον ΠΑΟΚ, να βγάλουν ανωτερότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι και να επιβραβευτούν.

*Οι «πράσινοι» είχαν έναν διπλό στόχο: Ο πρώτος να μην αφήσουν τον ΠΑΟΚ να βρει κενούς χώρους και να χτυπήσουν στο τρανζίσιον, όπως είχαν κάνει στο ματς πρωταθλήματος. Ο δεύτερος, να κυκλοφορήσουν την μπάλα, να κάνουν παιχνίδι και χτυπήσουν για να πάρουν τη νίκη. Όλα τα παραπάνω έγιναν. Το σχέδιο του Τερίμ βγήκε. Ο Τούρκος προπονητής έστησε άψογα την ομάδα του, έσβησε τα ατού του ΠΑΟΚ και δεν είναι τυχαίο ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν σε όλο το παιχνίδι 3 ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων η μια στο 75' και η δεύτερη στις καθυστερήσεις με το σουτ του Μεϊτέ, τη διπλή κόντρα και το δοκάρι. Από την άλλη, οι «πράσινοι» πλην του γκολ είχαν ευκαιρίες με Μπερνάρ, Αράο, Σπόραρ, Κώτσιρα για να σημειώσουν περισσότερα τέρματα.

*Αξίζει, φυσικά, να υποκλιθούμε στην γκολάρα, που σημείωσε το «τριφύλλι» στο ματς. Αναφερόμαστε στην εξαιρετική ανάπτυξη και τη δημιουργία μέχρι η μπάλα να φτάσει στα πόδια του Σπόραρ και αυτός από κοντά να τη στείλει στα δίχτυα. Ο Μπενάρ στον Τσέριν, αυτός με τακουνάκι ξανά στον Βραζιλιάνο, ο τελευταίος στον Μπακασέτα, αυτός στον Σπόραρ, ο φορ του «τριφυλλιού» στον Κώτσιρα, σέντρα του τελευταίου για την κεφαλιά του Μπερνάρ, την επέμβαση του Κοτάρσκι και την εκτέλεση από κοντά του Σπόραρ. Όλα αυτά με εξαιρετική ακρίβεια και ταχύτητα. Κοινώς, γκολ για σεμινάριο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού».

*Ο Τερίμ, πλην του πολύ καλού διαβάσματος και της σωστής τακτικής αντιμετώπισης του ντέρμπι, ήταν ξανά παρεμβατικός όταν χρειάστηκε. Φρέσκαρε την ομάδα του, θωράκισε το κέντρο με την έξοδο του Σπόραρ και την είσοδο του Ζέκα και έσφιξε και άλλο την άμυνα όταν στα τελειώματα αποφάσισε να βάλει τον Σένκεφελντ για να συνεχίσει η ομάδα του με τρία στόπερ. Ναι, στο τέλος ο Παναθηναϊκός πιέστηκε, αλλά αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Μέσα στην Τούμπα, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να είναι με την πλάτη στον τοίχο και τους «πράσινους» να θέλουν να κρατήσουν το διπλό, θα ήταν παράδοξο να μη δούμε τους γηπεδούχους να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση.

*Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, φτάνοντας σε ένα μεγάλο διπλό επί του ΠΑΟΚ, το τρίτο μέσα σε διάστημα ενός χρόνου! Μέχρι την αποβολή των Μπακασέτα και Τάισον, το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα και στο τέλος επιβραβεύτηκε. Η ομάδα του Τερίμ από την ήττα από τους Θεσσαλονικείς στο πρωτάθλημα, σε τέσσερα ματς έχουν μόνο νίκες, με 4 γκολ υπέρ, κανένα κατά και αυτό δείχνει την πρόοδο του τελευταίου διαστήματος και το γεγονός ότι ο έμπειρος τεχνικός μαθαίνει το σύνολό του και περνάει αυτά που επιθυμεί.

*Η πρόκριση, φυσικά, ακόμα δεν έχει τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα και μέχρι εκεί. Στη ρεβάνς της κατάμεστης Λεωφόρου θα δώσει μια δεύτερη ποδοσφαιρική μονομαχία με τον ΠΑΟΚ για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Σπόραρ επέστρεψε στα γκολ, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του και είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο. Ο Σλοβένος ανεβάζει ψυχολογία με αυτό το πολύ σημαντικό τέρμα που έβαλε. Ο Ντραγκόφσκι ήταν εκεί όταν χρειάστηκε με δύο μεγάλες επεμβάσεις. Σε γενικές γραμμές όλη η ομάδα τα πήγε καλά. Οι χαφ στάθηκαν στο ύψος τους, οι κεντρικοί αμυντικοί Αράο και Γεντβάι ήταν και πάλι σχεδόν αλάνθαστοι, ενώ ο Κώτσιρας ήταν ξανά στους διακριθέντες με καλές ενέργειες επιθετικά (από δική του σέντρα μπήκε το γκολ), με σωστές τοποθετήσεις ανασταλτικά και πολύ τρέξιμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x