Διονύσης Δεσύλλας

Οι ασταμάτητοι «πολεμιστές» του Ιβάν!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού (2-0) στη Λαμία και τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έβγαλαν χαρακτήρα και σκληράδα στο «ξύλο» των γηπεδούχων.

*Προτού αναφερθούμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού, να ευχηθούμε όλοι μας περαστικά στον Τρουιγιέ. Είναι τρομερή η ατυχία για τον Γάλλο χαφ. Στο ντεμπούτο του, αγωνιζόμενος ως αλλαγή, τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε με ασθενοφόρο. Δυστυχώς, ο νεαρός φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη ζημιά. Καλά να είναι το παλικάρι και να επιστρέψει δυνατός...

*Το ματς σημαδεύτηκε, εκτός των άλλων, από τα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων, που με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσαν να απαντήσουν στην κυριαρχία και τη σαφέστατη ανωτερότητα των ποδοσφαιριστών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θυμίζουμε ότι αποχώρησε, επίσης με ασθενοφόρο, ο Ιωαννίδης έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Γκοράνοφ, ενώ αναγκαστική αλλαγή έγιναν και οι Αϊτόρ, Παλάσιος, Τσέριν με τον Σλοβένο να βλέπει το πόδι του Τζανδάρη να σηκώνεται ψηλά και να φτάνει με δύναμη στο πρόσωπό του. Φάση στην οποία κανονικά ο παίκτης της Λαμίας έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής Φωτιάς έδειξε κίτρινη και το VAR δεν τον κάλεσε πότε για να διορθώσει! Απίστευτο! Ο ρέφερι, γενικώς, άφηνε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων ατιμώρητο και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό.

*Απέναντι, λοιπόν, σε τόσα και τόσα προβλήματα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν... πολεμιστές! Κατάφεραν να κάνουν όλα όσα έπρεπε και να πάρουν τη νίκη (0-2) επί της Λαμίας, διατηρώντας το απόλυτο και συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία τους στο πρωτάθλημα.

*Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν σχεδόν εντυπωσιακός. Κυριάρχησε σε κάθε τομέα, έκλεισε για τα καλά τη Λαμία, έβγαλε φάσεις και γκολ με τον Παλάσιος, έπειτα από μαγική συνεργασία Ιωαννίδη-Μπερνάρ με αποδέκτη τον Αργεντινό, που απέκτησε ξανά επαφή με τα δίχτυα, χάρη σε ένα εξαιρετικό, σκαφτό πλασέ.

*Στην επανάληψη, το ξύλο και οι συνεχείς διακοπές για τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό με τις πολλές αναγκαστικές αλλαγές επηρέασαν το «τριφύλλι», κάτι που ήταν απολύτως λογικό. Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος, η Λαμία προσπάθησε να πιέσει, αλλά η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν στο ματς την παραμικρή ευκαιρία και ο Παναθηναϊκός διατήρησε για μια ακόμη φορά το μηδέν παθητικό, με απλότητα, ωριμότητα και άνεση.

*Τη στιγμή που το ματς έγινε ειδικών συνθηκών για τους «πράσινους», λόγω των πολλών τραυματισμών και των αλλαγών, ο Σάντσες σκόραρε από κόρνερ του Μπερνάρ, διαμορφώθηκε το 0-2 και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

*Η ομάδα έχει αποκτήσει, εκτός των άλλων, χαρακτήρα νικητή. Βρίσκει τρόπους να «απαντάει» σε κάθε είδους τρόπο παιχνιδιού από τον αντίπαλο. Αυτό έκανε και σήμερα απέναντι στη Λαμία, που πέρα από το αμυντικό παιχνίδι, πόνταρε στη σκληράδα. Οι «πράσινοι», έχοντας νοοτροπία… πολεμιστή ανταπεξήλθαν και έφτασαν σε αυτό που ήθελαν.

*Σε ατομικό επίπεδο, δύσκολα θα βρεις ποδοσφαιριστή να υστέρησε. Ο Μπερνάρ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, με… μαγικά στο πρώτο ημίχρονο, ασίστ στο γκολ του Παλάσιος και φοβερές κινήσεις και μπαλιές στον χώρο. Ο Ιωαννίδης έδωσε απίστευτες μάχες με την άμυνα της Λαμίας και κέρδισε τις περισσότερες μέχρι να βγει. Έβρισκε, επίσης, συμπαίκτες του ανάμεσα στις γραμμές, με αποτέλεσμα να δημιουργεί καταστάσεις για καλές επιθέσεις. Ο Αϊτόρ ήταν ξανά στους καλύτερους μέχρι την αλλαγή του, ενώ ο Σάντσες μπαίνει και αυτός στους κορυφαίους, σκοράροντας το τέρμα που «σφράγισε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό σε καθοριστικό σημείο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x