Διονύσης Δεσύλλας

Υπνωτισμένος Παναθηναϊκός, παιδικά λάθη και… όλα στραβά και ανάποδα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα (2-0) του Παναθηναϊκού από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

*Αν κάποιος πριν από το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό προέβλεπε μια νίκη των γηπεδούχων με τον τρόπο που είδαμε απόψε, το πιθανότερο είναι να μην τον πίστευε κανείς. Όμως, στο ποδόσφαιρο η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Όταν αυτές δεν είναι υπέρ σου και όταν εσύ κάνεις παιδικά λάθη, τότε θα το πληρώσεις. Αυτό έπαθε σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σαν να ήταν υπνωτισμένη σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, έχοντας τραγικές αντιδράσεις, που επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να σημειώσουν δυο γκολ και να κάνουν τη ζημιά στο «τριφύλλι».

*Έπειτα από ένα πρώτο 40λεπτο στο οποίο οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις με κυριότερη το τετ α τετ του Ιωαννίδη στο 21', αλλά και το σουτ του Μπερνάρ στο 32', ήρθε το… πρώτο σοκ! Ο Μπρινιόλι έκανε τραγικό λάθος στο 43', έδωσε το δικαίωμα στον Μορόν να κλέψει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κόντρα στη ροή του αγώνα και με έναν τρόπο, που θα συμβεί σπάνια. Μια εξαιρετικά κακή αντίδραση του Ιταλού άρχισε να αλλάζει τα πάντα και μάλιστα, σε χρονικό σημείο πολύ δύσκολο για το «τριφύλλι».

*Στην επανάληψη η πίεση ήταν δεδομένη για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν και να απειλήσουν σοβαρά την εστία. Έβλεπαν τον Άρη να αμύνεται καλά, να βγάζει πάθος και νεύρο στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με αυτούς και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κόντρα επίθεση.

*Όσο, λοιπόν, το «τριφύλλι» πίεζε ψηλά, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ήρθε και η δεύτερη… τιμωρία από τον Άρη. Ξανά λάθος απομάκρυνση από την άμυνα και γκολ από τον Μενέντες για το 2-0, που επί της ουσίας έβαλε τέλος στην όποια ελπίδα είχε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα.

*Η δεύτερη ήττα ήρθε με τρόπο σκληρό. Για τον Παναθηναϊκό όλα πήγαν στραβά και ανάποδα στην αναμέτρηση. Με γκολ-δώρα (κυρίως το πρώτο) στον αντίπαλο, με έλλειψη καθαρού μυαλού, αλλά και πάθους και απλώς με μια ανούσια κατοχή της μπάλας με λίγες καλές στιγμές. Η ήττα αυτή έρχεται να υπενθυμίσει ότι τίποτε δεν είναι εύκολο στο πρωτάθλημα. Αυτό πρέπει να είναι το «μάθημα» για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Ζητούμενο, φυσικά, στο «από εδώ και πέρα» είναι το σωστό «διάβασμα» του αγώνα, αλλά με ηρεμία. Δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε αφορισμοί ή αν θέλετε μηδενισμοί. Όμως, στο μέλλον τέτοια λάθη όπως αυτά κόντρα στον Άρη και τέτοιου τύπου αντιμετώπιση αγώνων, απαγορεύεται!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x