Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν, το καλοκαίρι πλησιάζει και αναμένεται... θερμό. Στη λίστα των παικτών που διανύουν τους τελευταίους μήνες των συμβολαίων τους βρίσκονται σπουδαία ονόματα, που αναμφίβολα θα προκαλέσουν... ουρές από ενδιαφερόμενους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Ενγκολό Καντέ.

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τις πιο «ηχηρές» περιπτώσεις από τους... προσεχώς free agents.

Λιονέλ Μέσι:
Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Λιονέλ Μέσι αν και έχει μια οψιόν για έναν ακόμα χρόνο με την Παρί δεν την έχει ενεργοποιήσει, με τις φήμες περί αποχώρησης του να μεγαλώνουν. Παράλληλα τα ταξίδια του μάνατζερ και πατέρα του στη Βαρκελώνη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Μπαρτσελόνα. Την ίδια ώρα, η Νιούελς Ολντ Μπόις, ομάδα των παιδικών του χρόνων, λέγεται πως δεν είναι απίθανο να αποτελέσει τον προορισμό-έκπληξη για τον 35χρονο άσο. Τον οποίο... ζαχαρώνουν, ασφαλώς, ομάδες από το MLS και την Αραβία.




Καρίμ Μπενζεμά:
Μετά την πρώτη του Χρυσή Μπάλα και τις ηγετικές του εμφανίσεις στο περσινό Champions league, ο Καρίμ Μπενζεμά ίσως και να διανύει την τελευταία του σεζόν στη Μαδρίτη. Στα 35 του, με μια καριέρα γεμάτη... Ρεάλ και τίτλους, ο Γάλλος επιθετικός δεν έχει συμφωνήσει παρά τις φήμες για νέο συμβόλαιο με την «βασίλισσα». Ακόμα και προς τη δύση της καριέρας του, αδιαμφισβήτητα ο Γάλλος φορ είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, και αν παραμείνει ελεύθερος θα κινήσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Πάντως η ανανέωση με τη Ρεάλ φαντάζει το επικρατέστερο σενάριο.




Ρομπέρτο Φιρμίνο:
Όπως έγινε γνωστό προ ολίγων ημερών, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο δεν θα ανανεώσει με την Λίβερπουλ και στα 31 του αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Βραζιλιάνος μπαίνοντας στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, είναι ελεύθερος να συζητήσει με όποια ομάδα επιθυμεί, με την επιστροφή στην Bundesliga να φημολογείται πως είναι εξαιρετικά πιθανή.




Μίλαν Σκρίνιαρ:
Ο 28χρονος σέντερ μπακ της Ίντερ με χρηματιστηριακή αξία στα 60 εκατομμύρια (μεγαλύτερη από κάθε άλλον που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, σύμφωνα με το transfermarkt), έχει ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με το συμβόλαιό του να εκπνέει το καλοκαίρι η Ίντερ προσπάθησε να κρατήσει τον Σλοβάκο ,όμως ο ίδιος αρνήθηκε, με την Παρί Σεν Ζερμέν να τον έχει κάνει ουσιαστικά δικό της για το καλοκαίρι.




Ενγκολό Καντέ:
Το 2021 οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Champions league, και αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός χαφ της χρονιάς. Ο λόγος για τον Ενγκολό Καντέ. Ο 31χρονος Γάλλος αν και έχει αφήσει τη δική του εποχή στη Τσέλσι, πραγματοποιεί προβληματική σεζόν όπως και η ομάδα του Λονδίνου, κάτι που σίγουρα οφείλεται και στον τραυματισμό που πέρασε. Μπορεί πλέον να μην είναι βασικό γρανάζι για τους «μπλε» όμως είναι βέβαιο πως αν μείνει ελεύθερος θα έχει μεγάλη πέραση, με αρκετούς συλλόγους της Premier league να εξετάζουν ήδη την περίπτωσή του.




Ιλκάι Γκιντογκάν:
Ο Ιλκάι Γκιντογκάν ήταν η πρώτη μεταγραφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι, επτά χρόνια πριν. Φτάνοντας στο σήμερα ο 32χρονος Γερμανός χαφ αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι καθώς εκπνέει το συμβόλαιό του και έως τώρα δεν έχει γίνει κάποια κρούση για την παραμονή του στο «Etihad». Θεωρείται δεδομένο πως έστω κι αν είναι σε κάμψη η καριέρα του, δεν θα δυσκολευτεί να βρει μια ισχυρή ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.




Γιούρι Τίλεμανς:
O Βέλγος βρίσκεται στη Λέστερ από το 2019 και φέτος το καλοκαίρι αναμένεται στα 25 του να κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του, αφού δείχνει να έχει... βαλτώσει στις «αλεπούδες». Η Άρσεναλ έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της με τον Μίκελ Αρτέτα να είναι αυτός που πιέζει για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή. Είναι διεθνής και με την ομάδα του Βελγίου, ενώ με την Λέστερ έχει σημειώσει 18 γκολ.




Μάρκο Ασένσιο:
Ο Μάρκος Ασένσιο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ρεάλ, όμως οι συνεχείς τραυματισμοί του και η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού δεν του έχουν επιτρέψει να λάμψει όσο θα ήθελε. Έτσι στα 27 του ίσως να περνά την τελευταία του σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ καθώς ο ισπανικός σύλλογος δεν έχει κάνει την παραμικρή κρούση στον παίχτη για ανανέωση με την περίπτωσή του να κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Άλλωστε και ο Κάρλο Αντσελότι τον χρησιμοποιεί σπανίως βασικό.




Γουίλφριντ Ζαχά:
Μεταγραφική περίοδος χωρίς τον Γουίλφριντ Ζάχα θα ήταν αδιάφορη. Σε ηλικία 30 ετών ο σέντερ φορ της Κρίσταλ Πάλας μάλλον διανύει την τελευταία του σεζόν με την ομάδα του καθώς πλέον μένει ελεύθερος, με την Τσέλσι και την Άρσεναλ να θέλουν να τον διατηρήσουν στο Λονδίνο.




Ανταμά Τραορέ:
Ο Ανταμά Τραορέ μετά τον αποτυχημένο δανεισμό του από τη Γουλβς στην Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην αγγλική ομάδα, στην οποία όμως δεν φαίνεται να είναι ευτυχισμένος. Στα 27 του θέλει σίγουρα μια ακόμα ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Αν και η Γουλβς αγωνίζεται στην Premier league ο ίδιος θα ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα, με τον Ισπανό ακραίο διεθνή να δηλώνει πως δεν ξέρει τι θα γίνει όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του.




Επιμέλεια: Βασίλης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x