sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σλούκας από την αρχή μέχρι το… τέλος!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα σημεία κλειδιά που έκριναν το Game 3 της σειράς του Ολυμπιακού με τη Φενέρ και έδωσαν το break (72-71) στους «ερυθρόλευκους», για το 2-1 στη σειρά.

Αν και η Φενέρμπαχτσε έπαιζε στο γήπεδό της, έχοντας… φόρα από το break στο ΣΕΦ. Αν και ο Τόμας Γουόκαπ έκανε ένα τραγικό λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκούντουριτς να βάλει μπροστά την ομάδα του.

Ο Κώστας Σλούκας με ένα απίστευτα δύσκολο buzzer beater τρίποντο «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη (72-71) και το νέο προβάδισμα (2-1) στη σειρά.

Το sport-fm.gr καταγράφει τα σημεία κλειδιά που έκριναν το αποτέλεσμα στην Πόλη…

Ο Σλούκας το ξεκίνησε και ο Σλούκας το… τελείωσε


Δεν χωράει αμφιβολία ότι αν δει κάποιος τα highlights της αναμέτρησης θα σταθεί περισσότερο στο τεράστιο buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα. Και δικαίως προφανώς. Ωστόσο, ο διεθνής γκαρντ έδειξε με το «καλημέρα» τις προθέσεις του. Από τη πρώτη του παρουσία στο παρκέ, ερχόμενος από τον πάγκο, έδειξε να πατά πολύ καλά και να νιώθει ακόμη καλύτερα. Πριν από το μεγάλο σουτ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό ήταν εκείνος που κρατούσε τα… μπόσικα και δεν άφηνε τη Φενέρ να ξεφύγει.

Αρχικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ντόρσεϊ στο 12’ έστειλε τους Τούρκους στο +11 (26-15), αλλά εκεί ο Σλούκας πήρε… μπρος κυρίως εκτελεστικά και έσπρωξε τους «ερυθρόλευκους» στο προβάδισμα (28-29), στο 16’. Ακόμη και στο τρίτο καταστροφικό δεκάλεπτο της ομάδας του Μπαρτζώκα είχε επίδραση ο διεθνής γκαρντ. Ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο ήταν κυρίαρχος. Με δικά του καλάθια στην αρχή κρατούσε επιθετικά τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια έβαλε στο παιχνίδι με τη δημιουργία του τον Μπλακ, με τους Πειραιώτες να επιστρέφουν από το -9 (60-51) για το +4 (60-64), στο 36’. Με δική του ασίστ ήρθε το μεγάλο τρίποντο του Βεζένκοφ για την ισοφάριση (69-69) και φυσικά ο ίδιος έβαλε την… υπογραφή του με το απίστευτο buzzer beater τρίποντο.

Ο Βεζένκοφ τα έβαλε όταν έπρεπε


Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Σάσα Βεζένκοφ μπήκε αρκετά ορεξάτος, ανοίγοντας το σκορ με δικό του τρίποντο και έχοντας συνολικά 7 πόντους. Στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τον Βούλγαρο φόργουορντ, ο οποίος είχε μόλις ένα καλάθι σ’ όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα και ο ίδιος ζήτησε αλλαγή για να ηρεμήσει. Όπως αποδείχτηκε αυτό του έκανε καλό, καθώς επέστρεψε στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο με τις γνωστές άγριες διαθέσεις… Βεζένκοφ. Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» είχε 5 πόντους για το +4 (60-64), στο 36’, αλλά και το τεράστιας σημασίας τρίποντο για την ισοφάριση (69-69), στα 48,8’’ πριν από τη λήξη.

Έμαθε από το… πάθημα του ΣΕΦ ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός πήγε με την πλάτη στον… τοίχο στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας του break της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, στο δεύτερο ματς της σειράς. Το μεγάλο «αγκάθι» των Πειραιωτών ήταν πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αφού επέτρεψαν στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να μαζέψει 15 επιθετικά και να τα αξιοποιήσει στο έπακρο για το «διπλό». Ωστόσο, από αυτό έμαθαν αρκετά καλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, χρησιμοποιώντας και εκείνοι με τη σειρά τους το συγκεκριμένο… όπλο. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 39 ριμπάουντ έναντι 34 των Τούρκων. Αυτή τη φορά, όμως, τα 11 από αυτά ήταν επιθετικά, με τη Φενέρ να παίρνει 8. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν περισσότερους πόντους από τις δεύτερες ευκαιρίες (4-9π.), ενώ πήραν και 18 πόντους από τα λάθη των Τούρκων, οι οποίοι πήραν 11π. από εκείνα των Πειραιωτών. Μάλιστα, ο δεύτερος τομέας έδειξε και τη μεγάλη θέληση του Ολυμπιακού, αφού είχε περισσότερα λάθη από τη Φενέρ και συγκεκριμένα 12 έναντι 10 των γηπεδούχων.

Καλή αντιμετώπιση στα… κλειδιά της Φενέρ


Στο ματς του ΣΕΦ εκείνοι που πλήγωσαν αρκετά τον Ολυμπιακό ήταν οι Χέιζ, Πιερ, Γκούντουριτς και Μότλι. Κατά τη διάρκεια του ματς κανείς από τους τέσσερις δεν βρήκε τον ρυθμό του και δεν ένιωσε άνετα. Ο πρώτος είχε μόλις 4 πόντους και 0/3 τρίποντα, με τον Καναδό να ήταν ελαφρώς καλύτερος με 7π., 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ, αλλά παράλληλα 3 λάθη, ενώ δεν ήταν και τόσο καλός αμυντικά. Από ‘κει και πέρα, ο Μότλι δεν είχε καλή απόδοση στο ματς, με μόλις 5 πόντους με 1/5 δίποντα. Τέλος, ο Γκούντουριτς είχε μόλις 4π., 2 ασίστ και μάλιστα το μοναδικό του δίποντο ήταν αυτό στα 3,9’’ πριν από τη λήξη, που παραλίγο βέβαια να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Ωστόσο, στα 17:28’’ που αγωνίστηκε δεν μπορεί να πει κανείς ότι έκανε τη διαφορά. Επίσης, ούτε ο Έντουαρντς βρήκε τον ρόλο του ματς. Αυτό ενδεχομένως να ήταν συνάρτηση της εξαιρετικής ημέρας που είχε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x