sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γαλλία-Ελλάδα: Ένας Εμπαπέ όσο η Εθνική μας και κάτι… ψιλά!

Το sport-fm.gr καταγράφει την τεράστια διαφορά ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και τη Γαλλία υπό το πρίσμα της χρηματιστηριακής αξίας των δύο ομάδων.

Με την ψυχολογία στα ύψη ταξίδεψε η Εθνική μας ομάδα για τη Γαλλία, εκεί όπου την ερχόμενη Δευτέρα (19/06, 21:45) θα αντιμετωπίσει τους «τρικολόρ» στο «Stade de France» του Παρισιού για την 4η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου με 6 βαθμούς μετά τις νίκες επί του Γιβραλτάρ (0-3) και της Ιρλανδίας (2-1), με τη Γαλλία να φιγουράρει στην κορυφή με 9 βαθμούς (Ολλανδία 4-0 εντός, Ιρλανδία 1-0 εκτός, Γιβραλτάρ 3-0 εκτός), ούσα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Το έργο που έχει να φέρει εις πέρας η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ μοιάζει με… βουνό, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει μία από τις πιο πλήρεις και γεμάτο ταλέντο εθνικές ομάδες του κόσμου!

Η φράση… «τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα και δεν φέρνουν την ευτυχία» μπορεί να έχει ειπωθεί πολλάκις, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ του ποδοσφαίρου, ωστόσο, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική…

Έτσι λοιπόν και υπό το πρίσμα της χρηματιστηριακή αξίας, το sport-fm.gr προσπαθεί να καταγράψει τη… χαοτική διαφορά – τουλάχιστον στα χαρτιά – που έχουν οι δύο εθνικές ομάδες.

Στη 2η θέση η Γαλλία, στην… 38η η Ελλάδα


Ξεκινώντας από ένα γενικό πλαίσιο, και με βάση πάντα τις χρηματιστηριακές αξίες που παρουσιάζει το γνωστό σάιτ που ειδικεύεται για τέτοιου είδους πληροφορίες, «Tranfermarkt», η εθνική ομάδα της Γαλλίας βρίσκεται αυτή την στιγμή στη 2η θέση παγκοσμίως!

Γαλλία-Ελλάδα: Η χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Συγκεκριμένα, το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν κοστίζει 1,15 δις ευρώ (!), πίσω μόνο από την εθνική ομάδα της Αγγλίας που «τιμολογείται» στα 1,18 δις! Ομολογουμένως, η αξία αυτή των «τρικολόρ» είναι πολύ υψηλή, ωστόσο, βασίζεται στο γεγονός πως στις τάξεις της διαθέτει μερικούς εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη, αλλά και αρκετούς νεαρούς αθλητές, η αξία των οποίων είναι πάντα «φουσκωμένη», αφού σε τέτοιου είδους καταστάσεις υπολογίζεται πάντα και το potential του ποδοσφαιριστή.

Από την άλλη τώρα, την Εθνική Ελλάδας τη συναντάει κανείς στην… 38η θέση, με την χρηματιστηριακή της αξία να αγγίζει τα 145,30 εκατομμύρια ευρώ, ούσα 23η στην σχετική λίστα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες.

Το γεγονός πως στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ συγκαταλέγονται αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα, αλλά και το γεγονός πως αρκετοί είναι σε νεαρή ηλικία και προέρχονται από καλή σεζόν, έχουν ανεβάσει την αξία της ομάδας.

Γαλλία-Ελλάδα: Η χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Ένας Εμπαπέ όσο η Ελλάδα και κάτι… ψιλά!


Περνώντας τώρα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, εκεί οι διαφορές είναι πραγματικά… χαοτικές!

Για του λόγου το αληθές, αρκεί να αναφέρουμε πως ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής της «γαλανόλευκης», που είναι ο Κώστας Τσιμίκας, αν βρισκόταν στο ρόστερ της Γαλλίας θα ξεπερνούσε μόλις… τέσσερις ποδοσφαιριστές!

Γαλλία-Ελλάδα: Η χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αριστερός μπακ της Λίβερπουλ κοστολογείται στα 18 εκατομμύρια ευρώ, με τους Ολιβιέ Ζιρού (4 εκατ. €), Αλφόνς Αρεολά (8 εκατ. €), Μπρις Σαμπά (10 εκατ. €) και Ζόρνταν Βερετού (14 εκατ. €) να είναι οι μοναδικοί από τους «τρικολόρ» που βλέπουν την… πλάτη του!

Στο ρόστερ της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2018 και φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ, υπάρχουν τέσσερις παίκτες που βρίσκονται στην πρώτη 20άδα των ακριβότερων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως! Ο λόγος για τους Κιλιάν Εμπαπέ (180 εκατ. €), με τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν μάλιστα να είναι ο πρώτος των.. πρώτων, οι Ορελιέν Τσουαμενί και Εντουάρντο Καμαβινγκά της Ρεάλ Μαδρίτης με αξία 85 εκατομμυρίων ευρώ έκαστος, αλλά και ο Κρίστοφερ Ενκουκού (80 εκατ. €) της Λειψίας.

Γαλλία-Ελλάδα: Η χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Στην αντίπερα όχθη τώρα, μετά τον Κώστα Τσιμίκα – που αναφέραμε προηγουμένως, τέσσερις ακόμα παίκτες βρίσκονται άνω του… οκταψήφιου ποσού. Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος βρίσκεται στη δεύτερη θέση του «γαλανόλευκου» ρόστερ με χρηματιστηριακή αξία 16 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (15 εκατ. €), Βαγγέλης Παυλίδης (12 εκατ. €) και ο Τάσος Μπακασέτας (10 εκατ. €). Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός πως οι 18 από τους συνολικά 29 ποδοσφαιριστές βρίσκονται κάτω από τα 5 εκατομμύρια.

Γαλλία-Ελλάδα: Η χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων

Αναλυτικά οι Top 10 ακριβότεροι παίκτες κάθε ομάδας (όλα σε ευρώ):

Γαλλία: Κιλιάν Εμπαπέ (180 εκατ., Παρί), Ορελιέν Τσουαμενί (85 εκατ., Ρεάλ), Εντουάρντο Καμαβινγκά (85 εκατ., Ρεάλ), Κρίστοφερ Ενκουκού (80 εκατ., Λειψία), Κίνγκσλεϊ Κομάν (65 εκατ., Μπάγερν Μ.), Γουέσλεϊ Φοφανά (65 εκατ., Τσέλσι), Ραντάλ Κολό Μουανί (65 εκατ., Άιντραχτ Φρ.), Ουσμάν Ντεμπελέ (60 εκατ., Μπαρτσελόνα), Τεό Ερναντέζ (60 εκατ., Μίλαν), Νταγιό Ουπαμεκανό (60 εκατ., Μπάγερν Μ.).
Ελλάδα: Κώστας Τσιμίκας (18 εκατ., Λίβερπουλ), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (16 εκατ., Μπενφίκα), Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (15 εκατ., Στουτγκάρδη), Βαγγέλης Παυλίδης (12 εκατ., Άλκμααρ), Τάσος Μπακασέτας (10 εκατ., Τραμπζονσπόρ), Γιώργος Μασούρας (6 εκατ., Ολυμπιακός), Τάσος Δουβίκας (6 εκατ., Ουτρέχτη), Γιάννηγς Κωνσταντέλιας (6 εκατ., ΠΑΟΚ), Μανώλης Σιώπης (5,50 εκατ., Τραμπζονσπόρ), Ταξιάρχης Φούντας (5 εκατ., Ατλάντα Γ.).

Η ακριβότερη ενδεκάδα σε σύστημα 4-3-3:

Γαλλία: Μενιάν (45 εκατ., Μίλαν), Ερναντέζ (60 εκατ., Μίλαν), Παβάρ (35 εκατ., Μπάγερν Μ.), Φοφανά (65 εκατ., Τσέλσι), Ουπαμεκανό (60 εκατ., Μπάγερν Μ.), Τσουαμενί (85 εκατ., Ρεάλ), Καμαβινγκά (85 εκατ., Ρεάλ), Γκριεζμάν (25 εκατ., Ατλέτικο Μ.), Ζιρού (4 εκατ., Μίλαν), Κομάν (65 εκατ., Μπάγερν Μ.), Εμπαπέ (180 εκατ., Παρί).
Σύνολο: 709 εκατομμύρια ευρώ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος (16 εκατ., Μπενφίκα), Μαυροπάνος (15 εκατ., Στουτγκάρδη), Χατζηδιάκος (3,5 εκατ., Άλκμααρ), Τσιμίκας ( 18 εκατ., Λίβερπουλ, Μπάλντοκ (3,5 εκατ., Σέφιλντ Γ.), Σίωπης (5,5 εκατ., Τραμπζονσπόρ),Κουρμπέλης (1,5 εκατ., Παναθηναϊκός), Μάνταλος (2,5 εκατ., ΑΕΚ), Μπακασέτας (10 εκατ., Τραμπζονσπόρ), Μασούρας (6 εκατ., Ολυμπιακός), Παυλίδης (12 εκατ., Άλκμααρ).
Σύνολο: 93,5 εκατομμύρια ευρώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x