Γιώργος Τσανάκας

Όλα δούλεψαν ρολόι για τον Μαρτίνς στην Τρίπολη

Νίκη χωρίς να γκαζώσει, οι Εμβιλά, Αραμπί πήραν ρυθμό, η ανασταλτική λειτουργία ήταν εξαιρετική, το σερί νικών μεγάλωσε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά από το «διπλό» στην Τρίπολη. Γράφει ο Γ. Τσανάκας.

Πολλαπλά οφέλη είχε ο Ολυμπιακός από το «διπλό» στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 2-0. Τα κέρδη ήρθαν σε ένα κομβικό σημείο, αφού την Κυριακή ξεκινούσε μια «καυτή» εβδομάδα για τους «ερυθρόλευκους» με τρία διαδοχικά ζόρικα παιχνίδια.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως όλα δούλεψαν ρολόι για τον Πέδρο Μαρτίνς στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, αφού ίσως ο Πορτογάλος τεχνικός να πήρε ακόμη περισσότερα από αυτά που και ο ίδιος περίμενε.

Πρώτο και καλύτερο, ο Ολυμπιακός πέρασε από μια δύσκολη έδρα. Ένα γήπεδο που ο ΠΑΟΚ πέρασε με την «ψυχή στο στόμα», ο Ολυμπιακός το έκανε με σχετική άνεση. Για άλλο ένα παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποτελεσματικότητα σε υψηλό ποσοστό, κυνήγησαν και την τύχη τους και επιβραβεύτηκαν. Βρήκαν δύο γρήγορα γκολ και στη συνέχεια έκαναν διαχείριση του υπέρ τους σκορ, αλλά και των δυνάμεών τους. Είχαν για μαέστρο τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος είναι υπερ-απαραίτητος για τον Ολυμπιακό και έλυνε και έδενε στον άξονα, δείχνοντας φρέσκος μετά τις «ανάσες» που πήρε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αυτό το τρίποντο έδωσε την ευκαιρία στους Πειραιώτες να ανέβουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή, μπαίνοντας από νωρίς σε θέση ισχύος. Ζητούμενο, όπως είχαμε ξαναγράψει σε αυτή εδώ την… γωνιά, είναι οι νίκες, έστω και χωρίς τρομερή απόδοση. Αυτό το διάστημα μετράνε τα τρίποντα, μέχρι η ομάδα να μονταριστεί και να παίζει σε υψηλό τέμπο, πνίγοντας τους αντιπάλους της. Το σερί νικών (3 στο πρωτάθλημα, 4 συνολικά) διευρύνθηκε και ο Ολυμπιακός πάει με έξτρα ψυχολογία στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί, αναμένεται να έχει διαθέσιμους και με ρυθμό στα πόδια τους τους Εμβιλά, Ελ Αραμπί. Το ματς βόλεψε όπως πήγε στην Τρίπολη και ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε σε αμφότερους χρόνο. Λίγο παραπάνω στον πρώτο, αφού η παρουσία του αλλάζει όλη την εικόνα της ομάδας. Όχι ότι ο δεύτερος δεν λείπει, μιλάμε άλλωστε για τον καλύτερο φορ της κατηγορίας. Ωστόσο, με τον Τικίνιο να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι, έχοντας τις τοποθετήσεις που πρέπει για φορ, ο Ολυμπιακός έχει έξτρα λύσεις στην επίθεση.

Ένα ακόμη κέρδος ήταν η ανασταλτική λειτουργία. Ο Ολυμπιακός ακόμη και όταν έδωσε την κατοχή στον Αστέρα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα πέρα από μία-δύο περιπτώσεις, που όπως ήταν λογικό θα ερχόντουσαν λόγω και της ποιότητας του αντιπάλου. Παρόλα αυτά, οι δύο στόπερ (Σωκράτης-Σισέ) ήταν θετικότατοι, με τον πρώτο ειδικά να επανέρχεται στις πολύ καλές εμφανίσεις σε κομβικό σημείο, πριν τα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Διαχειρίστηκε παρέα με τους παίκτες του ένα δύσκολο ματς, κάνοντάς το αρκετά πιο εύκολο απ’ ότι θα περίμενε κανείς και μπροστά τους έχουν τρεις τουλάχιστον ημέρες ξεκούρασης και προετοιμασίας για τον αγώνα της Κωνσταντινούπολης!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x