Γιώργος Πετρίδης

Δεν μπορεί να χάθηκε αυτό το ματς

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τον σκληρό τρόπο που χάθηκε για τον Παναθηναϊκό AKTOR το παιχνίδι από την Παρτίζαν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR άγγιξε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Παρτίζαν, αλλά κατέρρευσε στο φινάλε κι έφυγε ηττημένος (92-87 στην παράταση) από το Βελιγράδι.

Η πρώτη σκέψη που κάναμε μετά το τέλος του αγώνα είναι ότι δεν μπορεί να χάθηκε αυτό το ματς. Και δεν μπορεί να χάθηκε διότι το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασε στο +10 με 4 λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Δεν μπορεί να χάθηκε ένα ματς όπου ο ηττημένος είχε 13 μονάδες παραπάνω στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης και μέχρι το 30’ η αντίστοιχη διαφορά ήταν +23.

Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης για 38 λεπτά σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα κι έφεραν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν, παίζοντας στο δικό τους τέμπο. Σε αυτό το κομμάτι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και περιόρισαν τους Σέρβους, που πριν από αυτό το ματς είχαν τη 2η καλύτερη επίθεση, ωστόσο εγκλωβίστηκαν στις δαγκάνες των παικτών του Αταμάν και δεν μπορούσαν να βρουν εύκολους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι: μέχρι εκείνο το σημείο είχαν ενεργητικό 68 πόντων μόλις.

Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν μπορεί να χάθηκε αυτό το ματς

Αν δεν υπήρχε ο ΛεΝτέι μάλιστα, η αναμέτρηση πιθανότατα θα είχε κριθεί νωρίτερα, αφού ο Αμερικανός φόργουορντ κρατούσε όρθια την ομάδα του Ομπράντοβιτς, όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν μπλοκάρει. Συν τοις άλλοις, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έβρισκαν σκορ έξω από τα 6,75μ. (3/14 στο 30’, 5/20 συνολικά), κάτι που θα τους έδινε την απαραίτητη ώθηση και θα «άνοιγε» την αντίπαλη άμυνα, η οποία έκλεινε προς τα μέσα σε αρκετές περιπτώσεις.

Στην τελική ευθεία όμως οι «πράσινοι» ξέμειναν από δυνάμεις και παραδόθηκαν στην ενέργεια και στη διάθεση των γηπεδούχων, που βρήκαν πρωταγωνιστές σε παίκτες που δεν έπαιξαν κάποιο σημαντικό ρόλο στο υπόλοιπο ματς. Ένας εξ αυτών ήταν ο Πάντερ, ο οποίος ανέλαβε πολλές ευθύνες και πήρε πολλές κρίσιμες επιθέσεις παίζοντας κομβικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Κάπου εκεί αποδείχθηκε μάλλον λανθασμένη η επιλογή του Αταμάν να πορευτεί με την ίδια πεντάδα σχεδόν σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «αδειάσουν» τελείως παίκτες όπως ο Μήτογλου, ο Γκραντ και ο Γκριγκόνις, που απώλεσαν το καθαρό μυαλό που είχαν μέχρι εκείνο το σημείο: οι τρεις τους τελείωσαν το παιχνίδι με 41, 40 και 39 λεπτά αντίστοιχα.

Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν μπορεί να χάθηκε αυτό το ματς

Προσθέστε σε όλα αυτά ότι και ο Λεσόρ αγωνίστηκε για 25 λεπτά σερί μετά την ανάπαυλα! Ναι ΟΚ, ο Αταμάν αποφάσισε να ζήσει και να… πεθάνει με τους προαναφερθέντες, που του έκαναν τη «δουλειά», αλλά στο φινάλε ήταν καταδικαστικό και ίσως έπρεπε να εμπιστευτεί έστω και λίγο τους υπόλοιπους. Για λίγα δευτερόλεπτα έστω, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες οι πλέον πολύτιμοι παίκτες του.

Η ουσία του πράγματος είναι ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε μια «χρυσή» ευκαιρία για ένα σπουδαίο διπλό, που θα του χάριζε τόνους αυτοπεποίθησης και επιπροσθέτως θα τον έφερνε σε θέση ισχύος σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Φανταστείτε πόσο ωραία θα ήταν με την ομάδα στο 7-4 (με 5 σερί νίκες) και στην 3η θέση μετά το τέλος της βραδιάς. Από ‘κει και πέρα, πρέπει να κρατήσει την πολύ καλή απόδοση που έπιασε για 38 λεπτά και να φροντίσει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ενόψει της απαιτητικής «διπλής» εβδομάδας που έρχεται…

Υ. Γ. Τρίτο παιχνίδι του «τριφυλλιού» στη φετινή Ευρωλίγκα που οδηγείται στην παράταση και καταλήγει με 3η ήττα, παρότι και στις 3 περιπτώσεις είχε τη νίκη στα χέρια του στην κανονική διάρκεια. Ε που θα πάει, κάποια στιγμή θα μάθει η ομάδα και θα το «γυρίσει»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x