Γιώργος Πετρίδης

Το εφιαλτικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και η ανάγκη για ψυχραιμία

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για το εφιαλτικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη σεζόν και τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παραδόθηκε άνευ όρων στον ανώτερο Ολυμπιακό και συνετρίβη στον τελικό του Σούπερ Καπ (75-51), που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τους «πράσινους».

Η ομάδα του Αταμάν παρουσιάστηκε ασύνδετη και ανέτοιμη, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Κυρίως το δεύτερο, αν αναλογιστούμε ότι δεν βρήκε τα κουράγια να το παλέψει μετά τα 3-4 πρώτα λεπτά.

Στην ουσία, το ματς κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Για να μην πούμε από το πρώτο δεκάλεπτο. Το «τριφύλλι» δεν έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι με κανέναν τρόπο και εγκλωβίστηκε στην πολύ καλή άμυνα των «ερυθρολεύκων», ενώ ήταν φανερό πως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό εντός και εκτός παρκέ.

Παναθηναϊκός: Εφιαλτικό ξεκίνημα

Θέλετε να δούμε λίγο τα στατιστικά του πρώτου 20λεπτου για τον Παναθηναϊκό; 3/12 δίποντα, 0/13 τρίποντα, 11 πόντοι ενεργητικό (αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του), 0 ασίστ και 10 λάθη, αλλά και -12 ριμπάουντ (14-26) σε σχέση με τον αιώνιο αντίπαλο, ενώ δεν σκόραρε για περίπου 15 λεπτά. Πραγματικά απίστευτα νούμερα! Έτσι δεν νικάς ούτε ομάδα ΕΣΚΑΝΑ. Πόσο μάλλον ένα καλοδουλεμένο, ομοιογενές σύνολο, που πέρσι έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Σε αυτό το διάστημα ο «εξάστερος» παρουσίασε όλες εκείνες τις παθογένειες (σε υπερθετικό βαθμό μάλιστα) που συνοδεύουν μια εντελώς νέα ομάδα, όπως είναι η φετινή. Κακές συνεννοήσεις σε άμυνα και επίθεση, καθόλου αυτοματισμοί και συνεργασίες, όπως και αρκετές ατομικές ενέργειες εκτός λογικής, κάτι που προέκυπτε από τη νευρικότητα που είχε λόγω της αδιανόητης αστοχίας του.

Παναθηναϊκός: Εφιαλτικό ξεκίνημα

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Αταμάν αποφάσισαν να παίξουν κάπως… κανονικό μπάσκετ, κυκλοφόρησαν λίγο καλύτερα την μπάλα και υπήρχαν στιγμές που έδειξαν μέρος των επιθετικών δυνατοτήτων τους, κυρίως μέσω Χουάντσο, Γκραντ και Σλούκα. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ανέφικτο να ρίξουν τη διαφορά σε απόσταση βολής, αφού ο Ολυμπιακός δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και έπαιρνε πράγματα από όλους σχεδόν τους παίκτες του.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα από Βιλντόσα, Γκάι και Μπαλτσερόφσκι (σ.σ. 0/9 εντός παιδιάς και 4 λάθη είχαν συνολικά), οι οποίοι ήταν αρνητικοί και εντελώς εκτός κλίματος στο πρώτο ντέρμπι τους. Μην το ξεχνάμε αυτό, διότι παίζει τον ρόλο του και οι συγκεκριμένοι πήραν μια πρώτη… κρυάδα. Επιπροσθέτως, ο Παπαπέτρου ήταν φανερά ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του και δεν κατάφερε να βοηθήσει όπως θα ήθελε.

Παναθηναϊκός: Εφιαλτικό ξεκίνημα

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως οι «πράσινοι» έχαναν κάθε διεκδικούμενη μπάλα και δεν είχαν την ίδια μαχητικότητα με τους αντιπάλους τους, ακόμα και όταν προσπαθούσαν να μαζέψουν τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 6 επιθετικά ριμπάουντ σε ματς που είχε 35 άστοχα σουτ κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 12 επιθετικά σε 30 άστοχες προσπάθειές τους.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η σφαλιάρα και αυτό το πάθημα πρέπει να γίνουν μάθημα για τον Παναθηναϊκό, αλλά και να αποτελέσουν αφορμή για ακόμα περισσότερη δουλειά και «εργατοώρες» στο ΟΑΚΑ τις ημέρες που ακολουθούν μέχρι την πρεμιέρα (και το ντέρμπι) της Ευρωλίγκας. Κρίνεται αναγκαία δε, η ψυχραιμία στις κρίσεις μας και στην κριτική μας απέναντι στην ομάδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x