Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε πολλές παιδικές ασθένειες στη Βαρκελώνη και ηττήθηκε με το κολακευτικό 80-72 από την Μπαρτσελόνα, λίγες ημέρες μετά τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» οφείλουν να διαγράψουν την κάκιστη εικόνα που είχαν μέχρι το 3ο δεκάλεπτο και να πάνε παρακάτω.

Η ομάδα του Αταμάν ήταν ανταγωνιστική στην πρώτη περίοδο έχοντας φέρει τον ρυθμό του παιχνιδιού εκεί που τον ήθελε, με τον Γκραντ να κουβαλάει την ομάδα του επιθετικά και να «καλύπτει» τους απόντες Σλούκα και Βιλντόσα: σε αυτό το διάστημα πέτυχε 10 πόντους με απόλυτη ευστοχία (4/4 εντός παιδιάς, 1/1 βολή).

Παναθηναϊκός: Να το ξεχάσει άμεσα

Από ‘κει και πέρα όμως, το «τριφύλλι» προδόθηκε από την έλλειψη συγκέντρωσης και μαχητικότητας, ειδικά κάτω από τη ρακέτα. Έδωσε πολλές δεύτερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους (είχαν 22 πόντους συνολικά από αυτές) λόγω των αλλαγών στην άμυνα του, με τους παίκτες του Γκριμάου να παίρνουν τρομερή ώθηση και αυτοπεποίθηση από τα «σκουπίδια» που μάζευαν κατά κόρον και στις δύο ρακέτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «μπλαουγκράνα» πήραν 24 ριμπάουντ (14 αμυντικά-10 επιθετικά) έναντι μόλις 9 του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο! Σε κάποια φάση η διαφορά έφτασε να είναι 37-19! Σαν να παίζουν άνδρες με παιδιά… Το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 42-29 σε αυτόν τον τομέα είναι μάλλον «μαγική εικόνα» και οφείλεται στο κλείσιμο της ψαλίδας στα τελευταία λεπτά. Όπως αντίστοιχο και το τελικό σκορ, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

ΟΚ, οι απουσίες των Βιλντόσα, Σλούκα και Παπαπέτρου θα μπορούσαν να αναφερθούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για το κακό θέαμα που παρουσίασε η ομάδα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η Μπαρτσελόνα έπαιζε με σημαντικές απώλειες (Λαπροβίτολα, Γιοκουμπάιτις). Το κακό είναι ότι σε έναν ακόμα αγώνα υψηλού επιπέδου ο Χουάντσο ήταν «άνευρος» και αρνητικός για την ομάδα του, που τόσο μεγάλη ανάγκη τον είχε σε αυτό το ματς.

Παναθηναϊκός: Να το ξεχάσει άμεσα

Υπάρχουν και κέρδη όμως από αυτό το παιχνίδι. Θα ρωτήσει κάποιος «πώς μπορεί να το λέμε αυτό μετά από μια τέτοια ήττα και μετά από μια τόσο κακή εμφάνιση;». Η απάντηση δίνεται μέσω του 4ου δεκαλέπτου. Σε αυτό το διάστημα βγήκε μπροστά το second unit και παίκτες όπως οι Μωραΐτης και Μπαλτσερόφσκι έβγαλαν ενέργεια, έδειξαν διάθεση και κατάφεραν να το παλέψουν, αλλά και να αποδείξουν ότι αξίζουν ευκαιριών.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι πάλι καλά που δεν… έπαθε και κάτι ο Παναθηναϊκός μετά από αυτή την ήττα. Ναι μεν ήταν αποκαρδιωτική η εικόνα του, αλλά απέφυγε κάποια συντριβή και σίγουρα ο τρόπος που τελείωσε το ματς, μπορεί να του δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Το θέμα είναι ότι πρέπει κάνει υπερβάσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας η ομάδα αν θέλει να έχει στόχους για το κάτι παραπάνω, αλλά και να μάθει να «κλέβει» κάποια τέτοιου τύπου παιχνίδια.

Κλείνοντας, να αναφερθούμε στη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου της ομάδας στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Οι περίπου 300 φίλοι του «τριφυλλιού» ήταν συγκινητικοί και στήριξαν με τρομερό παλμό τον Αταμάν και τους παίκτες του από την αρχή μέχρι το τέλος...

Υ. Γ. Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ματς με το κολακευτικό -8, σε μια αναμέτρηση που είχε καλύτερη αναλογία ασίστ-λαθών από την Μπαρτσελόνα (15/12 έναντι 10/14). Και ναι, δέχθηκε 80 πόντους από 10 μόλις ασίστ.

Υ. Γ. 2 Προφανώς και η διαιτησία δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στο ματς, αλλά για μια ακόμα αποδείχθηκε ότι οι ρέφερι της Ευρωλίγκας είναι πολύ κατώτεροι από το επίπεδο της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x