Γιώργος Πετρίδης

Σλούκας στον Παναθηναϊκό, η μεταγραφική βόμβα που αλλάζει τον ρου της ιστορίας!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη μεταγραφική βόμβα του Παναθηναϊκού με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα.

Εντελώς ξαφνικά λοιπόν το μεσημέρι του Σαββάτου (8/7), ο Κώστας Σλούκας έγινε παίκτης του Παναθηναϊκού! Πρόκειται για τη μεταγραφική βόμβα της δεκαετίας, η οποία έφερε παροξυσμό στους φίλους της ομάδας και αλλάζει τον ρου της ιστορίας. Μια μεταγραφή η οποία προκάλεσε κρότο σε όλη την Ευρώπη και επιβεβαιώνει τις άγριες διαθέσεις των «πράσινων» για το φετινό καλοκαίρι…

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» κινήθηκαν αθόρυβα, αποφασιστικά και αστραπιαία για να κλείσουν τον 33χρονο γκαρντ, ενώ εκμεταλλεύτηκαν άριστα το «δώρο» που τους έκανε ο αιώνιος αντίπαλος αφήνοντας ελεύθερο έναν τόσο ποιοτικό και ηγετικό παίκτη, παρότι προσπάθησε να τον διατηρήσει στο ρόστερ του.

Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές τις τελευταίες ώρες, με τον Παναθηναϊκό να εντείνει τις προσπάθειές του από την Παρασκευή το βράδυ και τον Σλούκα να λέει το «ναι» στην πρόταση που του κατατέθηκε ουσιαστικά το Σάββατο το πρωί.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Φενέρμπαχτσε ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για την απόκτηση του διεθνούς γκαρντ, ενώ τις τελευταίες ημέρες μπήκαν στο κόλπο τόσο η Αρμάνι Μιλάνο, όσο και η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Γι’ αυτό και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία η επιτυχία του «τριφυλλιού».

Πετρίδης: Σλούκας, η μεταγραφική βόμβα

Σε αγωνιστικό επίπεδο δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να πούμε για τα χαρακτηριστικά του Σλούκα. Όλοι όσοι παρακολουθούν μπάσκετ (έστω και λίγο), γνωρίζουν τις αρετές και τις αδυναμίες του έμπειρου γκαρντ. Το βασικό θέμα είναι ότι λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια του Αταμάν, ο οποίος είχε ζητήσει την απόκτησή του και μεσολάβησε για να ευοδωθεί.

Ο Τούρκος προπονητής γνωρίζει πλέον ότι θα έχει στη διάθεσή του έναν ακόμα combo γκαρντ, έναν παίκτη που μπορεί τόσο να εκτελεί, όσο και να δημιουργεί με θαυμαστά αποτελέσματα. Από τους παίκτες που λατρεύει να έχει στο ρόστερ του ο 57χρονος τεχνικός, ο οποίος ξεκίνησε το «ψηστήρι» από εκείνη την τυχαία συνάντησή τους στο αεροδρόμιο την Κυριακή.

Αφήστε δε, που πιστεύουμε ότι ο «Σλούκι Λουκ» θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες των σέντερ της ομάδας παίζοντας άριστα το pick and roll, αλλά και το pick and pop. Μάλλον ο Λεσόρ θα χαμογελάει πλατιά μετά την είδηση της μεταγραφής, ενώ και ο Παπαγιάννης ίσως σκεφτεί διαφορετικά το μέλλον του…

Κατά την ταπεινή άποψη του υπογράφοντος, η προσθήκη του Σλούκα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για το πνευματικό σκέλος της. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν ηγέτη, έναν clutch παίκτη με νοοτροπία νικητή (winning mentality που λένε και στο χωριό μου) και μαθημένο στον πρωταθλητισμό. Έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί στις δύσκολες στιγμές των αγώνων και που δεν θα δειλιάσει να βγει μπροστά όταν η μπάλα «καίει». Άλλωστε, το έχει πράξει τόσες και τόσες φορές στην καριέρα του. Θυμηθείτε πόσα ματς έχει κρίνει με τα buzzer beater καλάθια του.

Πετρίδης: Σλούκας, η μεταγραφική βόμβα

Αλήθεια, πόσο πολύ είχε λείψει ένας τέτοιος παίκτης από τον «εξάστερο» τα τελευταία χρόνια; Προφανώς λοιπόν και ο 33χρονος θα «συμπαρασύρει» προς τα πάνω τους υπόλοιπους συμπαίκτες του με την τεχνογνωσία που κουβαλάει. Συν τοις άλλοις, η απόκτησή του ανοίγει τον δρόμο και για άλλες ανάλογα εντυπωσιακές κινήσεις, καθώς τώρα (θεωρούμε ότι) θα είναι πιο εύκολο να πειστούν πρωτοκλασάτοι παίκτες.

Κλείνοντας, να σταθούμε και στην προσωπική νίκη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους συνεργάτες του ότι θέλει όσο τίποτα να δει τον Σλούκα να αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναθηναϊκού...

Υ. Γ. Τα λέμε και στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM, απόψε 12-2 με ανοιχτές γραμμές…

Υ. Γ. 2 Η απόκτηση του Σλούκα δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τον Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή (9/7).

Υ. Γ. 3 Επιμένουμε και θα επιμένουμε σε αυτό. Να δούμε πρώτα ολοκληρωμένο το ρόστερ της ομάδας και μετά να αρχίσουμε τις κρίσεις μας. Αν και πάλι δεν θα είναι δίκαιο διότι πρώτα πρέπει να έχουμε σαφή αγωνιστική εικόνα. Ειδικά στις αρχές της σεζόν θα χρειαστεί υπομονή και ψυχραιμία από όλους αφού πρόκειται για μια εντελώς καινούρια ομάδα. Προφανώς και ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε επίπεδο ομοιογένειας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x