sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γιόγκι Φέρελ: Τι παίκτης είναι ο νέος άσος του Παναθηναϊκού

Ο Γιόγκι Φέρελ έρχεται για να δώσει νέα πνοή στο «1» του Παναθηναϊκού. Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα αγωνιστικά του στοιχεία.

Ο άνθρωπος που θα κληθεί να δώσει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στη θέση «1» είναι ο Γιόγκι Φέρελ. Ο 28χρονος γκαρντ (1,83μ.) θα βγει για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ, όπου πέρασε όλη την ως τώρα καριέρα του μεταξύ ΝΒΑ και G League.

Ο απόφοιτος του Ιντιάνα δεν έγινε ποτέ ντραφτ με την αποφοίτησή του το 2016, αλλά σε Νετς, Μάβερικς, Κινγκς, Καβαλίερς και Κλίπερς μετρώντας σε 268 ματς στο ΝΒΑ 7,7 πόντους (83,5% βολές, 42% στα σουτ, 36,5% στα τρίποντα), 2,3 ασίστ, 2,1 ριμπάουντ και 0,6 κλεψίματα σε 20,1 λεπτά κατά μέσο όρο. Στην G League είχε 17,3 πόντους (92,1% βολές, 46,8% δίποντα, 39,4% τρίποντα), 5 ασίστ και 2,8 ριμπάουντ σε 32,4 λεπτά ανά αγώνα.

Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του; Μπορεί να μην έχει μεγάλο μέγεθος ή δυνατό κορμό (1,83μ. με άνοιγμα χεριών 1,87μ.), ωστόσο διαθέτει πολύ μεγάλη ταχύτητα και έκρηξη. Είναι ικανός σκόρερ, αλλά και δημιουργός για τα δεδομένα των ΗΠΑ. Διαθέτει καλό μακρινό σουτ επιλέγοντας συχνά τα pull up (σουτ από ντρίμπλα) και λιγότερο τα σουτ… θέσης. Τρέχει και βλέπει καλά το γήπεδο μοιράζοντας σωστά την μπάλα, ενώ οι ειδικοί μιλούν για έναν παίκτη που δεν κοιτάζει μόνο τους αριθμούς του, αλλά παίζει αρκετά ομαδικά.

Η βασικότερη αδυναμία του έχει να κάνει με το αμυντικό κομμάτι, καθώς το κορμί του (ύψος και δύναμη) δεν τον βοηθά να αντιμετωπίσει εύκολα ψηλότερα γκαρντ, παρότι έχει διάθεση να τρέξει στην άμυνα και να πιέσει την μπάλα. Επίσης, η σωματοδομή του δεν τον βοηθά στο να επιτίθεται προς το καλάθι για να τελειώσει τις φάσεις με ντράιβ.

Πάντως όλοι οι προπονητές του έχουν να λένε για έναν παίκτη με καλή νοοτροπία και εργατικότητα, που δεν προκαλεί προβλήματα και είναι θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x