sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η κραυγαλέα αδυναμία του Ολυμπιακού στην οποία πρέπει να ποντάρει ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός έχει εμφανίσει μια συγκεκριμένη… χτυπητή αδυναμία στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και ο ΠΑΟΚ καλείται να την εκμεταλλευτεί, θέλοντας να φύγει από τον Πειραιά με θετικό αποτέλεσμα!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει… προβληματικά τη φετινή σεζόν και να παλεύουν για να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Το αποψινό μεταξύ τους ντέρμπι μπορεί αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία έτσι ώστε να… φέρουν τούμπα το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις τους, με ένα τρίποντο το οποίο μπορεί να αποτελέσει ιδανικό... γιατρικό για τις πληγές τους.

Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στον Πειραιά έχοντας νικήσει μόλις ένα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια του (αυτό κόντρα στη Λαμία, ενώ έφερε ισοπαλίες με Άρη, ΟΦΗ, Λεβαδειακό και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα) και έχοντας μείνει στην 6η θέση, 14 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Δεδομένα, η ομάδα του Λουτσέσκου βρίσκεται από πολύ νωρίς στη φετινή σεζόν με την πλάτη στον τοίχο, αφού τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα έχουν έρθει για να βαρύνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα, το οποίο στράβωσε με το «καλημέρα», μετά τον πολύ πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, από τον περασμένο Ιούλιο.

Ωστόσο, ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να προσφέρει απλόχερα στον ΠΑΟΚ την ψυχολογική ώθηση που χρειάζεται, έτσι ώστε να ξαναμπεί με αξιώσεις στο παιχνίδι της διεκδίκησης της κορυφής. Για να έρθει όμως το πολυπόθητο αυτό θετικό αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την… κραυγαλέα αδυναμία που έχει παρουσιάσει έως τώρα η ομάδα του Ολυμπιακού, κυρίως στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

Στα περισσότερα από αυτά, με εξαίρεση ίσως αυτό κόντρα στην Καραμπάγκ την περασμένη Πέμπτη (13/10), οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται ιδιαίτερα ευάλωτοι αμυντικά, όταν οι αντίπαλοί τους οπισθοχωρούν και δίνουν χώρο, έχοντας τη δυνατότητα να… τον χτυπήσουν στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί.

Έτσι, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με εκείνο το πολύ βαρύ 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα, μένοντας εκτός Champions League, έτσι δέχθηκαν γκολ στα παιχνίδια με Σλόβαν Μπρατισλάβας και Απόλλωνα Λεμεσου, έτσι έχασαν εύκολα με 3-0 από την Φράιμπουργκ στο «Καραϊσκάκης».



Οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάστηκαν να ανεβάσουν ψηλά τις γραμμές τους όντας πίσω στο σκορ, αφήνοντας μεγάλους ακάλυπτους χώρους στην πλάτη της άμυνας και επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να τους τιμωρήσουν, με γρήγορες και συνεχείς αντεπιθέσεις. Το ίδιο… έργο και στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Καραμπάγκ, στην οποία όταν ο Ολυμπιακός κλήθηκε να βγει μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας το γκολ που χρειάζονταν για να διεκδικήσει τη νίκη που θα τον κρατούσε ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης, αλλά οι Αζέροι εξέθεσαν την άμυνά του και εκμεταλλευόμενοι τα μεγάλα κενά και τις αργές επιστροφές των αμυντικών, σκόραραν τρεις φορές σε διάστημα συντομότερο των 20 λεπτών.



Η λογική λέει πως απόψε ο Ολυμπιακός θα μπει… φουριόζος στο κατάμεστο και γεμάτο παλμό «Καραϊσκάκης», παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθώντας να επιβάλλει από νωρίς στο ματς τον ρυθμό του. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πιθανότατα θα περιμένει τον αντίπαλό του και με δεδομένες τις δημιουργικές αρετές των Κούρτιτς, Ντάντας, αλλά και την ενέργεια που μπορούν να δώσουν μεσοεπιθετικά οι Αουγκούστο, Ολιβέιρα και Νάρεϊ, μπορεί να προκαλέσει και αυτός μεγάλα προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί και έχει φανεί ιδιαίτερα ευάλωτη, σε πολλές περιπτώσεις έως τώρα στη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x