sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ιωνικός 2021/22: Επέστρεψε για να καθιερωθεί με «όπλα» την εμπειρία και τη μαχητικότητα

Αποφασισμένος να μην αποτελέσει «φωτοβολίδα» η παρουσία του, ο Ιωνικός επιστρέφει στα σαλόνια, ύστερα από 14 χρόνια. Η αποστολή του δύσκολη, αλλά θα έχει ως «όπλα» την εμπειρία και τη μαχητικότητα.

Ύστερα από 14 χρόνια απουσίας και τρεις συνεχόμενες ανόδους, ο Ιωνικός βρίσκεται και πάλι στη Super League 1! Οι «κυανόλευκοι» επιστρέφουν στα «σαλόνια» με όρεξη και κίνητρο, όντας αποφασισμένοι να παραμείνουν σε αυτά. Η αποστολή τους, βέβαια, δεν αναμένεται να είναι εύκολη.

Στο τιμόνι της ομάδας παρέμεινε ο «αρχιτέκτονας» του συνόλου, το οποίο κατέκτησε το περυσινό πρωτάθλημα στη Super League 2, Δημήτρης Σπανός. Οι νεοφώτιστοι προχώρησαν σε ολική αναδόμηση του ρόστερ τους, πραγματοποιώντας συνολικά 20 μεταγραφές. Δύο εξ αυτών με τη μορφή του μονοετούς δανεισμού (Μαχαίρας και Τουράμ από ΑΕΚ και Αλβαρένγκα, αντίστοιχα) και όλοι οι υπόλοιποι ως ελεύθεροι, ενώ δέκα παίκτες συνεχίζουν από το περσινό ρόστερ.

Ιωνικός 2021/22: Επέστρεψε για να καθιερωθεί

Ιωνικός 2021/22: Επέστρεψε για να καθιερωθεί

Στις πιο δυνατές μεταγραφικές κινήσεις του Ιωνικού συγκαταλέγονται, προφανώς, οι αποκτήσεις των πολύπειρων Αλεξίς Ρομαό και Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας. Με τον Ροτζέριο Τουράμ να έχει αποδείξει από το προηγούμενο πέρασμά του από την Ελλάδα τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Η ομάδα της Νίκαιας είχε να ανταπεξέλθει ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανταγωνίστριά της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: Την αναγκαστική διακοπή του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της -λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού-, μόλις έξι μέρες μετά την άφιξή της στον Βώλακα Δράμας. Κάτι που εκ των πραγμάτων έφερε πίσω τον αγωνιστικό προγραμματισμό της. Η αναβολή της έναρξης της πρεμιέρας έδωσε παραπάνω χρόνο στους «νεοφώτιστους», στις τάξεις των οποίων υπάρχει ηρεμία και σιγουριά εν όψει της νέας σεζόν.

Ιωνικός 2021/22: Επέστρεψε για να καθιερωθεί

Ήρθαν: Λευτέρης Χουτεσιώτης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιώργος Χριστοδουλής (Ηρακλής), Ντιντιέρ Ντελγκάδο (Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν), Γιώργος Μύγας (Λεβαδειακός), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Λουάν Λέιτε (Σεν Πόλτεν), Νίκος Βαφέας (ΟΦΗ), Σαλβαδόρ Σάντσεζ (Βόλος ΝΠΣ), Γιώργος Βαλεριάνος (Πάφος), Γιάννης Κιάκος (Βόλος), Αλεξίς Ρομαό (Γκινγκάμπ), Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας (Ατλέτικο Μπαλεάρες), Βούλνετ Μπάσα (Βίσλα Κρακοβίας), Ντάλσιο Γκόμες (Παναιτωλικός), Ρεϊνάλντο Λένις (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε), Τζέρσον Καμπράλ (Πάφος), Θεοδόσης Μαχαίρας (ΑΕΚ), Άιας Άοσμαν (Χέρμανσταντ), Αλμπέρτο Μπουένο (Βόλος), Ροτζέριο Τουράμ (Αλβαρένγκα).

Έφυγαν: Ματίας Κάστρο (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε), Μαρτίν Ρόλε (Γκιγιέρμο Μπράουν), Παναγιώτης Γκίνης (ΑΕΚ Β'), Βαγγέλης Πλατέλλας (Ξάνθη), Μανώλης Φαζός (Ξάνθη), Αμπούντ Ομάρ (ΑΕΛ), Θανάσης Παπαγεωργίου (ΑΕΛ), Μιχάλης Κουιρουκίδης (Διαγόρας Ρόδου), Γκούρζιντερ Σινγκ (Διαγόρας Ρόδου), Μιχάλης Κύργιας (Καλλιθέα), Δημήτρης Κοτσώνης (Αναγέννηση Καρδίτσας), Ανδρέας Βλαχομήτρος (Νίκη Βόλου), Χουσεΐν Μουμίν (ελεύθερος), Ιμπραχίμα Νιάσε (ελεύθερος), Φρανκ Ερίκ Τιεντσέ (ελεύθερος), Ισαάκ Κονέ (ελεύθερος).

Συν: Εάν οι άνθρωποι του Ιωνικού θέλουν να διατηρήσουν ένα χαρακτηριστικό από την περυσινή ομάδα -όπως είχε παραδεχτεί και στο sport-fm.gr ο Δημήτρης Σπανός-, αυτό δεν είναι άλλο από τη μαχητικότητα, το «μέταλλο» νικητή που τη διέκρινε. Στοιχείο, άλλωστε, που της είχε δώσει πολύτιμους βαθμούς (ιδίως στα τελευταία λεπτά των αγώνων) στην πορεία ανόδου.

Από εκεί και πέρα, οι «κυανόλευκοι» ενίσχυσαν το δυναμικό τους με αρκετούς έμπειρους παίκτες και γνώστες της κατηγορίας. Ειδικά στην κομβική θέση των χαφ, όπου εκτός των Ρομάο και Κάνιας αποκτήθηκε και ο Ντάλσιο. Το κίνητρο του νεοφώτιστου είναι δεδομένο, όπως και η ώθηση που θα δώσει στο σύνολο του Δημήτρη Σπανού η «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας. Με τους τελευταίους, μάλιστα, να έχουν την ευκαιρία να το πράξουν στο ανακαινισμένο γήπεδο της Νεάπολης.

Πλην: Ο συνδυασμός του ολικού «λίφτινγκ» στο ρόστερ και της αναγκαστικής διακοπής της προετοιμασίας, έβαλε εκ των πραγμάτων δύσκολα στην προσπάθεια του Δημήτρη Σπανού να δέσει την ομάδα του και να της περάσει τα τακτικά και αγωνιστικά του θέλω. Κάτι, εξάλλου, που έχει φάνηκε και στις φιλικές αναμετρήσεις του Ιωνικού, όπου -δεδομένης, βέβαια, και της μικρής σημασίας των αποτελεσμάτων- πέτυχε μόλις μία νίκη (3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη). Παρόλα αυτά, η βεβαιότητα για τη δουλειά που έχει γίνει, είναι κάτι που διακρίνει τον οργανισμό του Ιωνικού.

Ιωνικός 2021/22: Επέστρεψε για να καθιερωθεί

Ταυτόχρονα, ο σοβαρός τραυματισμός του Θεοδόση Μαχαίρα, δημιούργησε στους «κυανόλευκους» την ανάγκη απόκτησης ενός ακόμα εξτρέμ. Κι αυτό δύο μόλις μέρες πριν την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ενώ, η διακοπή του δανεισμού του Γιάννη Ιατρούδη από την ΑΕΚ, άφησε τους νεοφώτιστους με δύο μόνο καθαρόαιμους σέντερ φορ (Τουράμ και Μάναλης). Μια θέση, βέβαια, όπου υπολογίζεται να δοθούν λύσεις και εκ των έσω (Λένις, Άοσμαν).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-2-1): Χουτεσιώτης – Μύγας, Λουάν, Σάντσεζ, Βαλεριάνος – Ρομαό, Κάνιας (Ντάλσιο) – Λένις, Άοσμαν (Μπουένο), Καμπράλ – Τουράμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x