sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ντόι, ο Κούντε και τα άλλα παιδιά που έβγαλαν χαρακτήρα: Τα 5 σημεία από το Καραμπάγκ-Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μόνο πράγματα έχει να κερδίσει από το 0-0 με την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν, πέραν του βαθμού που πήρε και τον κρατά ζωντανό για την 3η θέση.

Πολλαπλά οφέλη είχε ο Ολυμπιακός από το ματς στο Αζερμπαϊτζάν με την Καραμπάγκ. Παρά το 0-0, το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να... γυρίσει τον διακόπτη αφού η ομάδα του Μίτσελ έδειξε πως μπορεί ΚΑΙ να αμυνθεί, να κρατήσει τον αντίπαλο άσφαιρο και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ κέρδισε και πολλούς ποδοσφαιριστές. Πόσω μάλιστα με την ίδια αντίπαλο που μία εβδομάδα πριν έφαγε τρία γκολ σε κάτι παραπάνω από 20 λεπτά μέσα στην έδρα του και θα μπορούσε και παραπάνω!

Ο Ντόι έβγαλε αντίδραση μεγάλου παίκτη παρά το αυτογκόλ προ ημερών, ο Κούντε έκανε ματσάρα και ο Παπασταθόπουλος ήταν συγκλονιστικός. Ξέχωρα από το ενθαρρυντικό ντεμπούτο του σοβαρού κάτω από τα γκολπόστ, Πασχαλάκη!

Το sportfm.gr στέκεται σε πέντε σημεία-κλειδιά από το ματς του Ολυμπιακού στο Μπακού/

«Εμπιστοσύνη στον Ντόι»: Το να το λέει ο ίδιος ο προπονητής μάλλον έχει μεγαλύτερη αξία από το να το λέμε εμείς. Ο Μίτσελ είπε ακριβώς τα παρακάτω: «Μας έδειξε πως καλά κάνουμε και εμπιστευόμαστε την ακαδημία. Αξίζει την εμπιστοσύνη. Η ακαδημία μας έχει καλούς παίκτες και θα την εκμεταλλευτούμε». Ο Ισπανός τεχνικός άνοιξε την... πόρτα και για νέες ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά και μένει να φανεί στο γήπεδο. Προς το παρόν, πάντως, ο Μίτσελ δεν δίστασε να ριξει στα βαθιά τον Ντόι, ούτε και να τον πετάξει εκτός ενδεκάδας μετά το αυτογκόλ που έβαλε στο ντεμπούτο του κόντρα στον ΟΦΗ. Βασικός και κόντρα στην Κάραμπαγκ, κάνοντας ένα τρομερό παιχνίδι. Σαν να μην είχε γίνει προ ημερών αυτό στην Κρήτη ήταν η παρουσία του Ντόι στο Μπακού, λες και ήταν ένας πολύπειρος στόπερ που το... έσβησε κατευθείαν!

Η ματσάρα του Κούντε, η αναγέννηση του Σωκράτη και ο... σίγουρος Πασχαλάκης: Ήταν πολλαπλά τα οφέλη του Ολυμπιακού από το εν λόγω παιχνίδι, πέραν του πρώτου βαθμού στον όμιλο και το γεγονός πως παραμένει ζωντανός για την 3η θέση. Οι Πειραιώτες είδαν τον Κούντε να κάνει εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας πως είναι μια πολύ καλή επιλογή όχι απλά για back-up αλλά ακόμα και για ενδεκάδα, εφόσον λείπει ο Ινμπόμ ή ο Εμβιλά. Την ίδια ώρα, ο Παπασταθόπουλος έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση και έδειξε πως έχει πολλά... ψωμιά ακόμη. Ούτε τελειωμένος είναι, ούτε παλαίμαχος όπως πολλοί πρόλαβαν να δηλώσουν. Βοήθησε, μάλιστα, τον Ντόι να είναι σοβαρός και αποτέλεσαν παρέα ένα στιβαρό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στους θετικότατους και ο Πασχαλάκης στο ντεμπούτο του, δείχνοντας όχι απλά σοβαρό πρόσωπο αλλά έδωσε και σιγουριά στα μετόπισθεν. Βγήκε όταν έπρεπε, δεν έκανε κάποιο λάθος. Θέλησε να παίξει ορισμένες φορές με τα πόδια με μερικές πάσες να μην του βγαίνουν, ενώ δεν ρίσκαρε όταν πιεζόταν!

Ο Μίτσελ το διάβασε γρήγορα και το… έφτιαξε με το 4-4-2: Ο Ισπανός τεχνικός κατέβασε τον Ολυμπιακό με 3-5-2, θέλοντας να έχει μια σφιχτή ομάδα στο ξεκίνημα που δεν θα επέτρεπε στους Αζέρους να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Το κατάφερε, αλλά δεχόταν την ίδια ώρα μεγάλη πίεση αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να παγώσει τον ρυθμό. Έτσι, γύρω στο 23'-25' του αγώνα, ο Μίτσελ αποφάσισε να γυρίσει τη διάταξη από 3-5-2 σε 4-4-2 και άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας του. Οι Πειραιώτες ισορρόπησαν, κράτησαν μπάλα, έγιναν ορισμένες φορές δημιουργικοί. Είχαν ισορροπία στις γραμμές τους, μικρές αποστάσεις, δεν κινδύνευσαν αλλά δεν έβγαλαν και... μάτια. Σοβαρή και στιβαρή ομάδα, κράτησε εύκολα το μηδέν!

Καλύτερος τρίτος παρά δεύτερος: Ο Ολυμπιακός μετά το 0-0 στο Μπακού, δεν έχει πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες για τη 2η θέση και κυνηγά μόνο την 3η και να ξεπεράσει τη Ναντ η οποία έχει 3 βαθμούς. Μάλιστα, έχει τους Γάλλους εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αν βοηθήσουν τα αποτελέσματα στην 5η… στροφή, θα χρειαστεί μια νίκη για να φύγει για Conference League. Ίσως είναι καλύτερα για τους «ερυθρόλευκους» και για τις περισσότερες ελληνικές ομάδες να συνεχίζουν στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης. Εκεί όπου υπάρχουν ασθενέστερες ομάδες και έδειξα και ο ΠΑΟΚ πέρυσι πως μπορείς να κάνεις μια σοβαρή πορεία! Καλύτερος τρίτος όπως φαίνεται, παρά δεύτερος και να… πέσεις πάνω σε έναν εκ των τρίτων του Champions League.

Έβγαλε χαρακτήρα και στρέφεται στον ΠΑΟΚ: Στα θετικά του Ολυμπιακού επίσης, παρότι δεν έκανε και καμία «μαγική» εμφάνιση (μάλλον μεστή θα λέγαμε καλύτερα), ήταν πως έβγαλε χαρακτήρα. Αντιμετώπισε μια ομάδα που πριν από μια εβδομάδα ακριβώς έβαλε τρία γκολ σε μικρό διάστημα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα μπορούσε και περισσότερα. Την περιόρισε στο έπακρο, δεν την άφησε να δημιουργήσει και αν είχε έξτρα λύσεις, ίσως να μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω. Έδειξε την ίδια ώρα, πως αδίκησε και τον εαυτό του στο πρώτο ματς. Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφονται στο ματς με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Δευτέρα, όπου ο Μίτσελ θέλει να κάνει το… 3/3 στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει την καταδίωξη του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x