sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 53 μέρες του Ντέιβιντ Νίλσεν στην Κηφισιά

Ο Ντέιβιντ Νίλσεν αποτέλεσε παρελθόν από την Κηφισιά και το sport-fm.gr καταγράφει τα όσα πρόλαβε να κάνει στον πάγκο των νεοφώτιστων.

Η εντός έδρας ήττα, 1-0, από τον Άρη αποτέλεσε την τελευταία παρουσία του Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο της Κηφισιάς. Μεσημέρι Δευτέρας (29/01), πρώτα ο ίδιος σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του και εν συνεχεία οι νεοφώτιστοι, με ανακοίνωσή τους, ενημέρωσαν για το... διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά από μόλις 53 ημέρες συνεργασίας.

Η αλήθεια είναι πως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι αναφορικά με την πορεία της ομάδας στο διάστημα που είχε την τεχνική της ηγεσία ο Νίλσεν. Σε οκτώ ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο απολογισμός ήταν μία μόλις νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, αρκετές εξ αυτών με βαρύ σκορ.

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι το μοναδικό «τρίποντο» είχε έρθει στο ντεμπούτο του 47χρονου κόουτς στην Κηφισιά, με 4-2 ενάντια στον ΠΑΣ Γιάννινα. Έκτοτε, ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Το 2023 έκλεισε με εντός έδρας συντριβή, 6-0, από τον ΠΑΟΚ και το 2024 μπήκε με 3-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.



Τα πράγματα ήταν διαφορετικά στις Σέρρες, εκεί όπου οι νεοφώτιστοι άγγιξαν το πρώτο διπλό της ιστορίας τους στη Stoiximan Super League, όμως ο Μπετανκόρ λύτρωσε στο τέλος την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Ένα ακόμη... παλαβό ματς, ενάντια στον Ολυμπιακό, κατέληξε σε ήττα στο τέλος, ενώ ακόμη και η νίκη έστω και δίχως αντίκρισμα για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson ενάντια στον ΟΦΗ δεν ήρθε, λόγω πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Το γρήγορο προβάδισμα στη Λαμία εξελίχτηκε σε ήττα με τεσσάρα και κάπου εκεί ήρθε και ο κουρασμένος Άρης να περάσει από την Καισαριανή, με τον Νίλσεν να απομακρύνεται από την ομάδα μετά από λιγότερο από ένα 48ωρο.

Κηφισιά: Οι 53 μέρες του Ντέιβιντ Νίλσεν

Εκεί που είχε βρει την Κηφισιά, εκεί την άφησε ο Δανός, ήτοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τότε με οκτώ βαθμούς, τώρα με δώδεκα, καθώς οι μοναδικοί βαθμοί που μπήκαν στο σακούλι ήταν στα ματς με ΠΑΣ και Πανσερραϊκό.

Η προαναφερθείσα συγκομιδή είναι σαφέστατα κακή, δίχως αυτό να σημαίνει ασφαλώς ότι ο Νίλσεν είναι κακός προπονητής. Σε Λίνγκμπι και Αάρχους άφησε έργο, με αποτέλεσμα να μείνει δύο και -σχεδόν- πέντε αντίστοιχα. Το θέμα είναι ότι πιθανότατα δεν ήταν αυτό που χρειαζόταν η Κηφισιά τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μια ομάδα που μετέχει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία και κουβαλά την ανάλογη απειρία, προσέλαβε έναν προπονητή κανονικό. Θιασώτη του επιθετικού ποδοσφαίρου, με όρεξη να φτιάξει ένα σύνολο που θα συνδυάζει ουσία και θέαμα. Στην παρούσα φάση, αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί. Σε οκτώ ματς, η Κηφισιά σκόραρε στα πέντε (εννέα φορές συνολικά) ενώ δέχτηκε 21 τέρματα!



Η αλέγκρα νοοτροπία του Νίλσεν σε μια ομάδα που ήδη προσέφερε ματς με πολλά γκολ, είχε ως αποτέλεσμα να βλέπουμε μια ομάδα ξεκάθαρα fun to watch στις περισσότερες περιπτώσεις, που όμως δεν γινόταν να μαζευτεί αμυντικά.

Πλέον, ένας τρίτος προπονητής θα προσπαθήσει να σώσει την κατάσταση. Όσο ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος και Παναιτωλικός συνεχίζουν να δυσκολεύονται, ο στόχος της παραμονής θα παραμένει εφικτός για την Κηφισιά. Εντυπωσιακή η σύμπτωση ότι και ο Γιάννης Αναστασίου είχε απομακρυνθεί πριν από ματς στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, τότε για το Κύπελλο, με τον αντικαταστάτη του... αντικαταστάτη του Έλληνα τεχνικού να έχει μπροστά του ένα ζόρικο πρόγραμμα με τέσσερα εκτός έδρας ματς στις έξι εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξορμήσεις σε Ηράκλειο, Νέα Φιλαδέλφεια, Λεωφόρο και Τρίπολη, συν δύο ντέρμπι παραμονής με Βόλο και Παναιτωλικό. Αυτά πριν ξεκινήσουν τα playouts, όπου θα παιχτούν τα πάντα. Δρόμος υπάρχει ακόμα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x