sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σπάει κάθε «μπλόκο» και αντιδρά: Τα συμπεράσματα της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κηφισιά

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καισαριανή με τον Μαντσίνι να σκοράρει το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης στο 58' κόντρα στην Κηφισιά και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε σημεία-κλειδιά του ματς.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στην Καισαριανή επικρατώντας 1-0 της Κηφισιάς με το γκολ του Μαντσίνι στο 58' για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να γίνουν η πρώτη ομάδα που σπάει την έδρα των νεοφώτιστων, να διατηρήσουν το +4 από τους διώκτες τους και να πάνε με μεγάλη ηρεμία στη διακοπή, έχοντας διαχειριστεί άψογα την ήττα και κυρίως την κακή εμφάνιση στη Ρεν για το Europa League.


Το sport-fm.gr σας παραθέτει τα πέντε σημεία από την «πράσινη» επικράτηση στην Καισαριανή.

Σιγουριά εμπνέει και ο Λοντίγκιν


O Παναθηναϊκός είναι η αλήθεια ότι δεν απειλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την Κηφισιά. Οι γηπεδούχοι έδωσαν την μπάλα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και προσπάθησαν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, κυνηγώντας τις αντεπιθέσεις και κάποιο γκολ μέσω των στατικών φάσεων. Σε όλες αυτές τις στιγμές που οι παίκτες του Ανααστασίου, αναζήτησαν την παραβίαση της «πράσινης» εστίας έπεσαν πάνω στον Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σε ακόμη ένα ματς απέδειξε, ότι δικαίως η ομάδα τον εμπιστεύθηκε και επέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι το 2026, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό δίδυμο στην εστία. Ο Λοντίγκιν, ήταν επιβλητικός στις εξόδους του, γέμιζε με σιγουριά και ηρεμία την άμυνα του, ενώ ύψωσε τείχος στο 35' όταν από το γύρισμα του Τετέι, ο Πρίτσας πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι.

Η συγκεκριμένη φάση σε αυτό το σημείο του ματς, ήταν καθοριστική και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού σε περίπτωση που η Κηφισιά έπαιρνε κεφάλι στο σκορ, το άγχος θα μεταφερόταν στην πλευρά του Παναθηναϊκού και πιθανότατα, η κουβέντα θα έπαιρνε άλλη τροπή.


Η κίνηση που έλειψε στη Ρεν, απέδωσε τα μέγιστα στην Καισαριανή


Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να φύγει με το «διπλό» από την Καισαριανή, ήταν αυτό που έλειψε από το ματς της Πέμπτης στη Γαλλία με τη Ρεν για το Europa League. Στο «Ροαζόν Παρκ» οι παίκτες του «τριφυλλιού» μετά την ισοφάριση παρουσιάστηκαν στατικοί και χωρίς φρεσκάδα, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Τρεις ημέρες αργότερα στην Καισαριανή η συνθήκη αυτή άλλαξε με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να έχουν διαρκή κίνηση σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και να απασχολούν αρκετά τους αμυνομένους της Κηφισιάς, οι οποίοι αναγκάζονταν να χάνουν τις δικές τους θέσεις, αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν.

Μαντσίνι και Αϊτόρ είχαν εξαιρετική επικοινωνία και άλλαζαν πλευρές τις στιγμές που οι συνθήκες το απαίτησαν, Κώτσιρας και Μλαντένοβιτς συνέχισαν να υπηρετούν το πλάνο του Γιοβάνοβιτς, συγκλίνοντας συνεχώς προς τα μέσα, ενώ ο Σπόραρ, που έκανε κακό ματς, προσπαθούσε να χαλάσει την ψυχολογία των αντιπάλων του.

Σημαντικό ήταν και το «τρικ» με το οποίο ο Τσέριν δημιουργούσε έναν «σταυρό» στο κέντρο του γηπέδου, δίνοντας το δικαίωμα στους δυο κεντρικούς αμυντικούς του Παναθηναϊκού, αλλά και στους Πέρεθ, Τζούριτσιτς, να αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία.


Τα «καμπανάκια» των χαμένων ευκαιριών


Ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα ματς, παρότι πήρε το «τρίποντο» έχασε αρκετές ευκαιρίες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πάρει 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από τους φορ του οι οποίοι σήμερα δεν βρήκαν δίχτυα, ενώ έχει βρει λύσεις και από όλους τους «περιφερειακούς».

Ωστόσο, ο Σέρβος τεχνικός δεν θα πρέπει να επαναπαυθεί (και σίγουρα) δεν θα το κάνει, στη νίκη. Δεδομένα, ο Παναθηναϊκός δημιουργεί πολύ περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία, βρίσκεται μονίμως στην αντίπαλη περιοχή, όμως τα συγκεκριμένα ματς, όταν δεν τα καθαρίσεις μπορεί και να το πληρώσεις.

Ναι, σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 32 γκολ, έχει πετύχει τρεις «πεντάρες», αλλά σε ματς που τα «πρέπει» είναι μεγάλα, οφείλει να τελειώνει τη δουλειά και να αποβάλλει το άγχος.


Ο Αϊτόρ επιστρέφει


Το γκολ του Μαντσίνι τον λύτρωσε, η απόκρουση του Λοντίγκιν τον κράτησε στο ματς, αλλά η εμφάνιση του Αϊτόρ θα πρέπει να χαροποιεί τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός έκανε πολύ καλό ματς στην Καισαριανή και έδειξε ότι σιγά-σιγά επιστρέφει στα επίπεδα που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά κυρίως ο ίδιος.

Ο Αϊτόρ πέρασε δύσκολα την περασμένη σεζόν με τον τραυματισμό του, αλλά πάλεψε για την επάνοδο του. Βρήκε δίχτυα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, πήρε λεπτά στα πόδια του σε κρίσιμα ματς, αλλά στην Καισαριανή άφησε μια «γεύση» από πέρυσι. Δεδομένα αν το γκολ που πέτυχε μετρούσε θα του άλλαζε άρδην την ψυχολογία και θα τον ανέβαζε ακόμη περισσότερο στην «ιεραρχία» των εξτρέμ, αλλά σίγουρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, βλέποντας τον Αϊτόρ να συμμετέχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.


Τα εύσημα στην Κηφισιά


Σε ακόμη ένα ματς η Κηφισιά έδειξε ότι μπορεί να βάλει δύσκολα ανεξάρτητα από το ποιον αντίπαλο έχει στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν απείλησε τον Παναθηναϊκό, με εξαίρεση τη φάση του 35' όμως διατηρούσε τις ελπίδες της στο ματς. Αυτό από τη μια μπορεί να μην κολακεύει τον νικητή, αλλά σίγουρα αποτελεί έπαινο τόσο για την ομάδα των βορείων προαστίων, τον προπονητή της αλλά και τον εξαιρετικό της τερματοφύλακα που τις κράτησε ζωντανές τις ελπίδες.

Και μόνο το γεγονός ότι έπρεπε να φτάσουμε στην 11η αγωνιστική για να δούμε μια ομάδα να σπάει κάποια από τις δυο έδρες της Κηφισιάς, αυτό κάτι λέει...

Προφανώς και η αμυντική της λειτουργεία σε αναμετρήσεις με ανώτερους και πολύ πιο ποιοτικούς αντιπάλους, θα έχει αυτή την προσέγγιση, όμως τα εύσημα θα πρέπει να τα πάρει η ομάδα του Αναστασίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x