sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το νωθρό ξεκίνημα & αυτό που είχε ανάγκη ο Σαμασέκου: Τα 5 σημεία από το Λαμία-Ολυμπιακός

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημαντικότερα στοιχεία από τη νίκη του Ολυμπιακού στη Λαμία.

Άνετο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στη Λαμία, όπου επικράτησε 3-0 της τοπικής ομάδας και βρέθηκε εκ νέου στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League.

Από το νωθρό ξεκίνημα μέχρι τα... αμέτρητα δοκάρια και από αυτό που είχε ανάγκη ο Σαμασέκου μέχρι την ανανεωμένη αριστερή πλευρά των Πειραιωτών, ιδού τα πέντε στοιχεία που κράτησε το sport-fm.gr από την αναμέτρηση...

Άργησε να βγει από τα αποδυτήρια: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός μπαίνει νωθρά φέτος. Υπενθυμίζεται το πόσο κοντά είχε φτάσει στο γκολ ο ΠΑΟΚ στα πρώτα δευτερόλεπτα του ντέρμπι της Τούμπας, καθώς και το ότι οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν γκολ μετά από μεγάλα ατομικά λάθη στο 3ο λεπτό στην OPAP Arena.



Στη Λαμία, οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις μουδιασμένες εκκινήσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά και μάλιστα να αγγίζουν και το γκολ στο δοκάρι του Τζανδάρη. Χρειάστηκαν περίπου 15-20 λεπτά για να βρουν τα πατήματά τους οι παίκτες του Μίτσελ, που είχε τεράστια παράπονα από εκείνους.

Μπακαμπού για πρώτος σκόρερ: Κι τι αν ήρθε μέσα στην... τρέλα του Σεπτεμβρίου; Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έχει εξελιχτεί σε μία από τις καλύτερες φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού και με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα έντεκα στην Stoiximan Super League – με αποτέλεσμα να μοιράζεται την κορυφή της λίστας με Λιβάι Γκαρσία και Νίκο Καρέλη. Κι αυτό ενώ έκανε ντεμπούτο μόλις την 5η αγωνιστική, ενώ έχει επίσης την αξία του το γεγονός ότι μετά τη διακοπή, έχει σκοράρει στα επτά από τα εννέα ματς πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί!



Επιτέλους, αριστερή πλευρά: Τα άκρα του Ολυμπιακού είναι... πονεμένη ιστορία για τους «ερυθρόλευκους» φέτος, με την αριστερή πλευρά ειδικά να αποτελεί αγκάθι τόσο για την αμυντική, όσο και για την επιθετική τους λειτουργία. Στη Λαμία ωστόσο, η παρουσία του Ραμόν και του Σέρτζι Κανός έδωσε νέα πνοή.

Έστω και ενάντια στην ουραγό του πρωταθλήματος, ο Βραζιλιάνος και ο Ισπανός είχαν απολογισμό από μία ασίστ συν ένα δοκάρι του δεύτερου, δείχνοντας πως ο Μίτσελ έχει στη διάθεσή του δύο νέες, αξιόπιστες μονάδες. Για τον νεαρό μπακ βέβαια πρέπει να αναφερθεί πως όπως και στο 6-1 με τον Παναιτωλικό, έδειξε ότι αποτελεί ελπιδοφόρα περίπτωση που όμως πρέπει να δουλευτεί. Μόλις στα 22 του πάντως, και στην πρώτη του απόπειρα να αγωνιστεί μακριά από την πατρίδα του, παίρνει μέχρι τώρα θετικό βαθμό.

Αυτό που είχε ανάγκη ο Σαμασέκου: Πάνω που ο μέσος από το Μάλι είχε πάρει τα πάνω του, ήρθε το απίθανο αυτογκόλ στην OPAP Arena να του... χαλάσει το μυαλό, με τον Μίτσελ να προτιμά να τον κρατήσει στον πάγκο στο ματς με τον Παναιτωλικό. Σήμερα, ο Σαμασέκου επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και μάλιστα άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση της ομάδας του, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ λίγο πριν το ημίχρονο. Ό,τι έπρεπε για να ανέβει η ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, ενόψει του πολύ φορτωμένου προγράμματος του Ολυμπιακού.



Φουλ των δοκαριών: Όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις αλλά τέσσερις φορές είδαμε τα δοκάρια του ΔΑΚ Λαμίας να σταματούν προσπάθειες των δύο ομάδων! Η πρώτη ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό, με το ωραίο σουτ του Τζανδάρη να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ακολούθησε... 3/3 από τον Ολυμπιακό, με τη σουτάρα του Χουάνγκ στο 35’ να έχει την ίδια κατάληξη, όπως και το βολέ του Κανός στο 43’ – δευτερόλεπτα πριν το γκολ του Σαμασέκου. Τελευταίος που είδε το δοκάρι να του στερεί το γκολ, ο Μπακαμπού στο 77’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x