sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λιονέλ Μέσι: Απλά ντεφορμάρισμα ή η αρχή του τέλους;

Ο Λιονέλ Μέσι δεν διανύει και τις καλύτερες στιγμές του στο ποδόσφαιρο και το sportfm.gr αναρωτιέται εάν έφτασε η αρχή του τέλους ή περνάει απλώς ένα κακό φεγγάρι.

Λιονέλ Μέσι: Απλά ντεφορμάρισμα ή η αρχή του τέλους;

Ξεκινάω αυτό το κείμενο, τονίζοντας πως είμαι φανατική οπαδός του Λιονέλ Μέσι. Ωραία αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό ας πάμε παρακάτω…

Η στιγμή που μάθαμε όλοι το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Αργεντινός φεύγει από την Μπαρτσελόνα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο Μέσι αγωνιζόταν με τα μπλαουγκράνα από… πάντα και όλοι περιμέναμε ότι θα ολοκλήρωνε εκεί την καριέρα του. Ωστόσο τα άσχημα οικονομικά της ομάδας, τον οδήγησαν να βρει άλλη ποδοσφαιρική στέγη.

Η πρώτη ομάδα που έδειξε από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν και για να πούμε και την αλήθεια ήταν και η μόνη που άντεχε η τσέπη της έναν σταρ όπως ο Λιονέλ Μέσι. Και κάπως έτσι είδαμε τον «Λίο» να μετακομίζει στη Γαλλία και με δάκρυα στα μάτια να αποχαιρετάει την μεγάλη του αγάπη, την Μπαρτσελόνα. Μια εικόνα που όσοι αγαπούν τον Μέσι και το ποδόσφαιρο, δεν θα ξεχάσουν ποτέ!



«Τις τελευταίες μέρες έδωσα πολύ σκέψη για το τι μπορώ να πω. Είναι πολύ δύσκολο για μένα έπειτα από τόσα χρόνια της ζωής μου εδώ. Δεν είμαι έτοιμος γι' αυτό. Πέρυσι με όλες τις βλακείες, με το burofax, ήξερα τι να πω. Αλλά φέτος δεν είναι το ίδιο. Φέτος, η οικογένειά μου κι εγώ ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα μείνουμε εδώ, κάτι που θέλαμε περισσότερο από ποτέ.

Νομίζαμε ότι θα μείνουμε στη Βαρκελώνη. Ο χρόνος μας εδώ ήταν υπέροχος. Έπειτα από τόσα χρόνια εδώ, από τα 13 μου, έπειτα από 21χρόνια, φεύγω με τη σύζυγό μου, με τα 3 καταλανοαργεντινά παιδιά. Δεν μπορώ να σας πω ό,τι ζήσαμε σε αυτήν την πόλη και δεν μπορώ να πω ότι δεν θα γυρίσουμε σε μερικά χρόνια, γιατί εδώ είναι το σπίτι μας. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευγνώμων προς όλους στο σύλλογο, που ήταν με το πλευρό μου. Ακόμα κι αυτούς που συνάντησα λίγες φορές.

Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν τον οργανισμό. Για όσα έζησα σε αυτήν την περίοδο. Για όλα τα καλά που έγιναν, αλλά και τα λίγα άσχημα, που με βοήθησαν να μεγαλώσω, να αναπτυχθώ. Τα έδωσα όλα γι' αυτό το σύλλογο. Από την πρώτη μέρα που έφτασα μέχρι την τελευταία. Φεύγω. Είμαι ευγνώμων για τη φροντίδα που μου έδειξε ο λόγος. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φύγω.

Δεν μπορέσαμε να παίξουμε με κοινό λόγω της πανδημίας. Ήταν δύσκολο που δεν ακούγαμε φωνές, πανηγυρισμούς, φιλάθλους να φωνάζουν το όνομά μου. Αν φανταζόμουν την αποχώρησή μου, θα τη φανταζόμουν σε γεμάτο Καμπ Νου. Πρέπει να γίνει έτσι όμως. Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος είναι πάντα ίδια. Αναγνωρίζουν την αγάπη που έχω κι εγώ γι' αυτούς και το σύλλογο.

Ξεχνάω πολλά πράγματα από αυτά που θέλω να πω. Το σκέφτηκα πολύ, όμως τα λόγια δεν μου βγαίνουν. Το καλύτερο τώρα είναι να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις. Ειλικρινά ευχαριστώ όλους»!


Η εικόνα της τριάδας Εμπαπέ-Νεϊμάρ-Μέσι φάνταζε ιδανική και οι περισσότεροι πίστευαν ότι όχι μόνο θα πετύχει, αλλά θα μας προσφέρει και πολλές ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές. Και κάπως έτσι, αρχίζαμε να ξεπερνάμε την… φυγή του Λιονέλ από τον καταλανικό σύλλογο. Να πω την πικρή μου αλήθεια σε αυτό το σημείο, ακόμη και τώρα μερικές φορές σε αγώνα της Μπαρτσελόνα, περιμένω να δω τον Μέσι και μετά… θυμάμαι.

Λιονέλ Μέσι: Απλά ντεφορμάρισμα ή η αρχή του τέλους;

Όλοι ξέρουμε την καριέρα του Αργεντινού και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Δεν χρειάζονται αφιερώματα για εκείνον, ή να στάζεις μέλι για να αποδείξεις το τι είναι. Το έχει κάνει ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο γήπεδο. Έχει αποδείξει ότι είναι… Goat!

Πάμε τώρα στα τωρινά δεδομένα, όπου ο Αργεντινός δεν έχει δείξει και τον καλύτερο του εαυτό με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Ή μάλλον, όταν τόσα χρόνια έχεις δείξει τι μπορείς να κάνεις και πού μπορείς να φτάσεις και πλέον… παλεύεις σε κάθε παιχνίδι, τότε και ο κόσμος θα αναρωτηθεί. Είναι ένα απλό ντεφορμάρισμα ή η αρχή του τέλους;



Ο Λιονέλ Μέσι έχει φτάσει 34 ετών. Δεν τον λες μεγάλο, αλλά αν μιλάμε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, είναι μια ηλικία που αρχίζει σιγά σιγά το… τέλος. Σε αυτό το σημείο ωστόσο θα αναφέρω τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς που είναι 40 χρονών και είναι ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ! Αλλά προφανώς ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε αθλητής έχει τις δικές του αντοχές.

Όταν ποδοσφαιριστής της κλάσης του Μέσι φτάνει σε κάποια ηλικία και αρχίζει να χάνει την φόρμα του, σιγά σιγά πρέπει να συνειδητοποιήσει ο ίδιος πρώτα από όλα, ότι η αντίστροφή μέτρηση έχει ξεκινήσει και πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο απόσυρσής του. Και αυτό διότι αν συνεχίσει να αγωνίζεται με… ζόρια, τότε θα χάσει όλη τη «μαγεία» που είχε προσφέρει στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον, μεγάλο ρόλο στο… ντεφορμάρισμα του Μέσι παίζει και ότι στην Παρί δεν έχει την ίδια ελευθερία που είχε στην Μπαρτσελόνα, όπου «έκανε ό,τι ήθελε». Στον γαλλικό σύλλογο βρίσκεται τόσο ο Νεϊμάρ, όσο και ο Εμπαπέ, οι οποίοι τον… σταματάνε από το να δείχνει όσα έδειχνε στους «μπλαουγκράνα».

Ξέρει πως η ομάδα δεν είναι άμεσα εξαρτώμενη από τον ίδιο, αλλά και πως το γαλλικό πρωτάθλημα είναι συνολικά τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω με τα υπόλοιπα τοπ πρωταθλήματα και ο ίδιος «αναγκάζεται» να παίζει… σβηστά. Βέβαια, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την εθνική Αργεντινής κάτι που είδαμε ξεκάθαρα στο Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε με τον χώρα του ο Λίο.



Ο Λιονέλ Μέσι ωστόσο φαίνεται και είναι ξεκάθαρο στον κόσμο ότι δεν παίζει με την ψυχή του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν έχει την ίδια φλόγα, την ίδια καψούρα, όπως είχε με τα μπλαουγκράνα. Ίσως και αυτό να παίζει τον ρόλο του. Ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα φύγει από την Μπαρτσελόνα. Πήγε στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και ακόμη έχει… ανοιχτή πληγή. Η μεγάλη του αγάπη ήταν, είναι και θα είναι η καταλανική ομάδα. Όπου και να παίξει, όπως χτυπούσε η καρδιά του όσο φορούσε τα μπλαουγκράνα, δεν θα ξαναχτυπήσει σε καμία άλλη ομάδα…

«Πάντα έλεγα ότι θα ήθελα να μπορέσω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα με οποιονδήποτε τρόπο, όντας χρήσιμος και συμβάλλοντας στην επιτυχία του συλλόγου. Θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνω τεχνικός διευθυντής. Δεν ξέρω εάν θα είναι στην Μπαρτσελόνα. Εάν υπάρχει δυνατότητα, θα ήθελα να επιστρέψω για να συνεισφέρω με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί αυτός είναι ο σύλλογος που αγαπώ και θα ήθελα να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός, να συνεχίσει να μεγαλώνει και να συνεχίσει να είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x