Κώστας Μιαούλης

Πήρε την παρτίδα ο Αλμέιδα και ξεκλείδωσε το διπλό με game changer Μάνταλο

Η ΑΕΚ ήταν στα σκοινιά για τα καλά, δεν είχε πάρει διπλό σε ντέρμπι εκτός έδρας, αλλά το πέτυχε στην πιο «καυτή» στιγμή του πρωταθλήματος, ξετυλίγοντας το «δώρο» του Παναθηναϊκού.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή, η ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα πρωταθλητισμού, δίχως καμία αμφιβολία, στην Τούμπα. Τη θέση του ντεφορμέ Αλμέιδα τις τελευταίες40-45 μέρες, πήρε αυτός, που είχαμε συνηθίσει στις επιλογές του. Σήμερα έπρεπε να παίξει μια πολύ σημαντική παρτίδα και τα χαρτιά, που έριξε στη μάχη, τον δικαίωσαν. Ο Σιντιμπέ έκανε ένα σπουδαίο ματς, ο Τζαβέλλας ήταν πραγματικά ηγετικός στην άμυνα. Ο Γκατσίνοβιτς είχε σήμερα τα κουράγια να τρέξει και από μια απόκρουση του ΠΑΟΚ, ξεκινάει την επίθεση για το γκολ. Και η αλλαγή του Γιόνσον, για να περάσει στο ματς ο Γκαρσία και να έρθει ο Πινέδα στον άξονα ήταν αυτή που έδωσε τον τόνο.

Ο Αργεντινός διαχειρίστηκε σωστά τις αλλαγές του και οδήγησε την Ένωση σε μια νίκη, που προσωπικά θεωρώ πως τη βάζει στα σίγουρα στην πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος. Γιατί η άλωση της συγκεκριμένης έδρας και το πόσο σημαντικό είναι αυτό το τρίποντο, θα φανεί πολύ περισσότερο στην πορεία των playoffs.

Τους τίτλους τους δίνει ο κυνισμός. Μπορεί παραγωγικά η ΑΕΚ να φαινόταν λιγότερο καλή σε αυτό το κομμάτι με τον αντίστοιχο αγώνα στην Τούμπα, κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όμως, ο τρόπος, που διαχειρίστηκε το ματς, δεν άφηνε περιθώρια, να πιστέψει ο αντίπαλος πως κάποια δική της αφέλεια, θα έδινε δικαιώματα στον ΠΑΟΚ. Έτσι, η Ένωση όφειλε να βρει μια στιγμή, αυτό το κάτι παραπάνω, που της το έδωσε με μια μαγική πάσα ο Πέτρος Μάνταλος, με μια ιδιοφυή ασίστ στον Αραούχο, που έκανε το κατέβασμα και ένα δύσκολο τελείωμα, για τα οποία είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Φάνηκε μετά από καιρό και όλες του οι κινήσεις να είναι πιο προσαρμοσμένες σε παίκτη κορυφής. Αλλά το ότι μπορεί να χάσει εύκολα και να βάλει το πιο θεαματικό, είναι κάτι, που ξέρουμε καλά για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Η σωστή χρήση του Πέτρου Μάνταλου, ώστε να περνάει στο ματς και να αλλάζει φρέσκος τις ισορροπίες, όταν όλοι στο γήπεδο πέφτουν, θα είναι ένα από τα μυστικά στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου.

Ασφαλώς και οι παραστάσεις, που έχει η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των δύο αντιπάλων, έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή την αναμέτρηση. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ πιο φρέσκια από τον αντίπαλό της και όχι μόνο και αυτό το πρώτο δείγμα, μας αποδεικνύει πως ωφελήθηκε από τη διακοπή. Αυτό το τρίποντο κάνει την Ένωση να πιστέψει ακόμα πιο δυνατά στις αρετές και τα προτερήματα που έχει και τώρα έχει τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και τον Άρη εντός έδρας, για να κάνει δύο νίκες και να πατήσει ακόμα πιο γερά στην κορυφή. Επαναλαμβάνω πως αναφορικά με την κρισιμότητα, όμως, αυτού του αποτελέσματος, βάζει το «πρέπει» στους δύο «αιώνιους», που έχουν να επισκεφτούν την Τούμπα, έβγαλε οριστικά τον ΠΑΟΚ από την τροχιά του τίτλου και πολύ σοβαρή την πιθανότητα να τον αντιμετωπίσει και στον τελικό του Κυπέλλου, έστειλε μήνυμα για το ποιος είναι, πλέον, το «αφεντικό» σε αυτό το ζευγάρι.

ΥΓ: Αφού και ο Λουτσέσκου, παραδέχθηκε πως ήταν κανονικό το γκολ που δεν μέτρησε, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x