Κώστας Μιαούλης

Πρώτη στροφή playoffs και… Κριχόβιακ!

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να ακτινογραφήσει την πρώτη αγωνιστική των playoffs και καταθέτει την ενδιαφέρουσα προοπτική για την απόκτηση του Γκρέγκορζ Κριχόβιακ από την AEK.

Η πρώτη στροφή των playoffs σίγουρα έχει ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, που, πραγματικά, μπορεί να καθορίσει ισορροπίες και μάλιστα, με νωπό ένα ματς, που έδωσαν οι δύο αντίπαλοι δύο εβδομάδες νωρίτερα, και το οποίο είχε έναν μεγάλο νικητή.

Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε την ανοδική του πορεία και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Η Ένωση μετά από την αναμέτρηση της Λεωφόρου έχει έναν άλλο προπονητή και δεδομένα, αυτό σημαίνει διαφορετικές συνθήκες στην αναμέτρηση. Φυσικά και μιλάμε για ποδόσφαιρο, δεν συζητάμε για το αν μπορεί να είναι ίδιο το αποτέλεσμα, αλλά, τουλάχιστον, με νωπές τις μνήμες από το 3-0, που διαμορφώθηκε στο 29' και με έναν προπονητή, που θα έχει σίγουρα άλλη προσέγγιση, το πιθανότερο είναι να δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα σημαντικό πλήγμα κατά την ταπεινή μου άποψη, αφού ο Ιωαννίδης, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης των δύο ομάδων για την κανονική περίοδο, δεν θα είναι «παρών». Ο Σιμάνσκι είναι εκτός μάχης για την ΑΕΚ και αυτό έχουμε διαπιστώσει πως για τα τωρινά δεδομένα του κέντρου της Ένωσης, είναι πολύ οδυνηρό. Μιας που μιλάμε για το κέντρο, εδώ θα πρέπει να καταθέσω την άποψη πως σέβομαι και κατανοώ απόλυτα την τοποθέτηση του Σωκράτη Οφρυδόπουλου για τις μονάδες, που διαθέτει η ομάδα του στη μεσαία γραμμή. Είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό επιπλέον πως με αυτά θα παιδιά θα πρέπει να παλέψει για ό,τι καλύτερο στα playoffs, οπότε είναι ευκόλως εννοούμενο πως θέλει να τους υπερασπιστεί και να τους «σηκώσει» ψυχολογικά.



Για την ενδεχόμενη προσθήκη του Κριχόβιακ δεν συζητάμε πως αυτή τη στιγμή αποτελεί πολυτέλεια σε αυτό το σημείο, να προσθέσει έναν τέτοιο παίκτη η Ένωση στο οπλοστάσιο της. Αποτελεί μια πολύ σημαντική ενίσχυση, αν, τελικά, πραγματοποιηθεί και σε ένα χρονικό σημείο, που σε μια θεότρελη ομάδα σαν την Ένωση, θα μπορούσε να της κάτσει τέτοια ευκαιρία από μια συγκυρία αρνητική, όπως είναι ένας πόλεμος. Στην περίπτωση δε, που η ΑΕΚ καταφέρει να τον διατηρήσει στο δυναμικό της, θα μιλάμε για επιτυχία, αλλά και για μια μονάδα, που θα μπορούσε πραγματικά να σηματοδοτήσει την παρουσία ενός ηγέτη στα γρανάζια της. Μια μικρή νίκη γοήτρου, μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως κίνηση και ενόψει της νέας σεζόν.

Οι άλλες δύο αναμετρήσεις δεν νομίζω πως χωρούν ιδιαίτερη ανάλυση. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μια σημαντικότατη νίκη, που του δίνει προβάδισμα για να προκριθεί στην οκτάδα της νεοσύστατης διοργάνωσης και είναι απόλυτα λογικό να προφυλάξει παίκτες, με δεδομένες και τις απώλειες, που θα έχει ο ΠΑΣ σαν αντίπαλος.

Όσο για το Ολυμπιακός-Άρης, θεωρώ πως οι απώλειες του Άρη τον πλήττουν αρκετά για αυτό ματς, αλλά δεν παύει η αναμέτρηση αυτή, να αποτελεί ένα ματς, που ο Μαρτίνς θα προσπαθήσει να καθαρίσει και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Πορτογάλος θα επιλέξει μόνο έτοιμους παίκτες. Φρονώ, δε, πως στη διαδικασία των playoffs θα πάρουν μέρος παίκτες, που υπολογίζονται ακόμα τουλάχιστον και όχι εκείνοι που ολοφάνερα πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x