Κώστας Μιαούλης

Ένας Ολυμπιακός υποχρεωμένος να παίζει φουλ επίθεση

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την επικράτηση του ΟΣΦΠ που στην τελική ευθεία έπαιξε και ωραίο ποδόσφαιρο, που δεν ήταν ωστόσο τόσο άνετη, όσο δείχνει το 4-1 με τον Άρη.

Από τα ματς της βραδιάς, περίμενα με ενδιαφέρον αυτό του Ολυμπιακού με τον Άρη. Γιατί όντως περίμενα πως θα γίνει ένα ματς που θα έχουμε γκολ και από τις δύο πλευρές. Οι Πειραιώτες έκαναν έναν πολύ καλό πρώτο εικοσάλεπτο, για να ακολουθήσει ένα διάστημα παγωμάρας και μιας ανεξήγητης οπισθοχώρησης των «ερυθρολεύκων». Το δοκάρι του Νταρίντα σε σημαντικό βαθμό, αλλά πάνω απ’ όλα η κλάση του «θωρηκτού» που έχει πάρει στην επίθεση ο Ολυμπιακός και λέγεται Ελ Κααμπί έκριναν την αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάθει το ίδιο με την ΑΕΚ, όταν τον υποδέχτηκε πριν δέκα μέρες. Έκανε μια δυνατή εκκίνηση στο ματς, είχε τη φάση του Μαροκινού στο ξεκίνημα, ένα διάστημα που έδειχνε ότι το γκολ ερχόταν. Τελικά αυτό ήρθε με ανορθόδοξο ή αναπάντεχο τρόπο. Και μετά η ομάδα του Μαρτίνεθ για κάποιο λόγο, εξαιτίας και αρκετών λανθασμένων μεταβιβάσεων, άρχισε να δίνει μέτρα στον Άρη. Ο Μάντζιος έκανε το σωστό με την αλλαγή του Οντουμπάτζο. Ο Άρης ισοφαρίζει με τον Πάρδο στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους και αμέσως μετά από ένα κόρνερ του ΟΣΦΠ, βρίσκεται φάτσα με το 1-2 με τον Νταρίντα να σημαδεύει δοκάρι. Κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η έκβαση, αν το έβαζε.

Εντυπωσιακός ξανά ο Ελ Κααμπί

Ο Ελ Κααμπί φτάσει τα εννέα γκολ σε έντεκα παιχνίδια, με τα δύο σημερινά. Το πρώτο είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης δύναμης που έχει, αφού με δύο κρεμασμένους παίκτες πάνω του (έναν συμπαίκτη και έναν αντίπαλο) βάζει το καθοριστικό 2-1 και από εκεί και μετά, ο Ολυμπιακός παίρνει φωτιά. Ο Ροντινέι με τον Ποντένσε έκαναν πάρτι και οι Πειραιώτες αποκτώντας αυτοπεποίθηση, έριξαν τέσσερα στον Άρη, βάζοντας στην εξίσωση και τον Γιόβετιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε τέταρτη συνεχόμενη σερί τεσσάρα. Ανεξάρτητα με το αν έχουν παίξει αυτά τα ματς στην έδρα τους, αποκτούν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Φυσικά το δείγμα, δεν μπορεί να είναι ακόμα ασφαλές για πολλά πράγματα, μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Οι Πειραιώτες θα μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα όταν θα έχουν την μπάλα στη δική τους κατοχή. Θα καθαρίζουν ευκολότερα τα παιχνίδια, χωρίς να μπαίνουν σε διαδικασίες κινδύνων, όπως αυτούς που διέτρεξαν με τον Άρη, άσχετα με την τελική έκβαση και το ευρύ σκορ, έχοντας την μπάλα στα δικά τους πόδια. Διότι έχουν παίκτες που θα κάνουν κάτι την μπάλα μπροστά. Όμως θα πρέπει να γίνουν πολύ πιο ουσιαστικοί στην κρίσιμη πάσα, στο κομμάτι από τη μέση και μπροστά. Από τη μέση και πίσω, υπάρχουν ζητήματα με πολλές αντιδράσεις στο κέντρο της άμυνας του, με ζητήματα στις μεταβάσεις από την επίθεση στην άμυνα και με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις όταν χτίζει το ματς, που μπορούν να τον βγάλουν εκτεθειμένο.

Τώρα ο δείκτης δυσκολίας σιγά-σιγά θα ανέβει, με εκτός έδρας αναμετρήσεις στα Γιάννενα αλλά και στην Κρήτη, ενώ θα υπάρξει ενδιάμεσα και το ματς με τον Παναθηναϊκό, ως προς τα ματς εντός συνόρων.

Στα ματς της Πέμπτης, περιμένω με ενδιαφέρον την αντίδραση του Παναθηναϊκού και ειδικά κάποια πράγματα στις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε μια έδρα που το «τριφύλλι» συναντά πολλές φορές και ειδικά τελευταία πολλά προβλήματα. Λογικά η ΑΕΚ θα έχει ένα ήρεμο βράδυ απέναντι στον Ατρόμητο με τον Πινέδα να παίρνει σε αυτό το ματς τις απαραίτητες ανάσες από τον Αλμέιδα.

Εντυπωσιακός ξανά ο Ελ Κααμπί

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x