Κώστας Μιαούλης

Ο ΟΦΗ χτύπησε την ΑΕΚ εκεί που πονούσε

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη σημαντική νίκη του ΟΦΗ, για τον Νταμπράουσκας και για το εκτεταμένο και υποχρεωτικό σε μεγάλο βαθμό ροτέισον.

Ανεξάρτητα με το αν είχε απώλειες ή όχι η ΑΕΚ, εγώ από τη μεριά μου, δίνω μεγάλο respect στον Λιθουανό τεχνικό του ΟΦΗ. Βλέποντας την Ένωση να παίζει στη μεσαία γραμμή με Γαλανόπουλο και Σιμάνσκι, έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέζουν στα δύο τρίτα και πολλές φορές ακόμα πιο ψηλά.

Αυτή ήταν η κίνηση, μαζί με το γρήγορο γκολ που πέτυχε, ώστε να πάρει με σχετική άνεση και κινδυνεύοντας λιγότερο από κάθε άλλη ομάδα που έχει παίξει με την Ένωση αυτούς τους 14 μήνες που βρίσκεται ο Αλμέιδα στον πάγκο της νταμπολούχου. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας αξίζει τον σεβασμό όλων, γιατί η ομάδα του προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ αργή σήμερα, όχι μόνο στο τρέξιμο. Ήταν αργές οι σκέψεις, πολύ καθυστερημένες και χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό, όλες οι αποφάσεις των παικτών της. Πέρα από το τρανζίσιον που ήταν πολύ κακό, ο ΟΦΗ χτύπησε κάθε λάθος της Ένωσης. Η μεγαλύτερη νίκη του ΟΦΗ είναι ότι ακόμα και αυτό το κοντινό πάσινγκ γκέιμ που επιχειρούν οι παίκτες της ΑΕΚ, κατάφερε να το καταστρέψει.

Ακόμα και όταν δεν μπορούσε να φτάσει σε ολοκληρωμένες φάσεις, ο τρόπος που πίεζε, που αναπτυσσόταν όταν είχε την μπάλα στα πόδια, ήταν απαγορευτικός προκειμένου η Ένωση, να μπει με κάποιον τρόπο στο παιχνίδι. Είναι ενδεικτικό ότι μετά την φάση του Φελίπε και την επέμβαση του Στάνκοβιτς στο 49’ δεν υπάρχει καν τελική. Δείγμα του πόσο διαβασμένος ήταν γι' αυτό το ματς ο γηπεδούχος.

Για να λέμε την αλήθεια, σήμερα για να κρίνει κανείς αν μπορούσε επιθετικά να κάνει η ΑΕΚ, δεν είναι το κατάλληλο παιχνίδι. Δεν είχε καν ανάπτυξη. Σε αυτό συνέβαλλε και το γεγονός πως μετά τον Γκαρσία και τον Γιόνσον, που επιτρέψτε μου να αναφέρω πως για μένα είναι ο καλύτερος ανασταλτικός μέσος της ΑΕΚ, ο Αλμέιδα υποχρεώθηκε σε αλλαγή ακόμα και πριν την έναρξη του ματς με την αλλαγή του Μάνταλου που ένιωσε αδιαθεσία και την αντικατάσταση του από τον Τσούμπερ.

Εδώ μπαίνει το ερωτηματικό αν με βάση την απώλεια αυτή, έπρεπε να ξεκινήσει ο Πινέδα ή έστω ο Γκατσίνοβιτς, να υπάρχει έστω κάποιος που να μπορεί να κατεβάσει την μπάλα. Εκεί ακριβώς χτύπησε ο ΟΦΗ. Απαγόρευσε στην ΑΕΚ να παίξει κάθετο παιχνίδι και το μόνο που της επέτρεψε, ήταν οι μεγάλες διαγώνιες μπαλιές που σήμερα, έγιναν εύκολη λεία.

Ήταν μια ήττα που όταν υπάρχουν αλλαγές πολλές και όταν συνέχεια μένεις πίσω στο σκορ, κάποια στιγμή θα χάσεις. Είναι μια στιγμή που ο οργανισμός της ΑΕΚ θα πρέπει να βγάλει αντίδραση, αρχής γενομένης από το ματς με τον Άγιαξ που είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία.

Επαναλαμβάνω, επειδή το πίστευα από την αρχή της χρονιάς, πως ο ΟΦΗ είναι μια πολύ σωστά δομημένη ομάδα και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός. Άλλωστε έχει κερδίσει στο Γεντί Κουλέ κατά σειρά, Άρη, ΠΑΟΚ και απόψε ξεκάθαρα την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x