Κώστας Μιαούλης

Στο Άρης-ΑΕΚ παίζονται ίσως όλα τα πλέι-οφ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πόσο καθοριστικό ρόλο, μπορεί να παίξει το γεγονός πως ο αγώνας του Άρη με την ΑΕΚ και αυτόματα να δημιουργήσει άλλα δεδομένα για τα επόμενα ματς.

Μπαίνουμε στην 3η στροφή των πλέι-οφ, με τις ομάδες που βρίσκονται ακόμα μέσα στον θεσμό του Κυπέλλου να έχουν δώσει και αγώνα μεσοβδόμαδα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το επίπεδο, κόπωσης, δυνάμεων και εναλλακτικών λύσεων που μπορεί να έχουν οι προπονητές. Στην πιο δεινή θέση αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σίγουρα η Ένωση που και πάλι με πολλούς ποδοσφαιριστές στα «πιτς» και καλείται να δώσει τέλος στο εφιαλτικό σερί από τον Βόλο με τις τέσσερις σερί ήττες και τα δύο μαζεμένα ντέρμπι που έχασε μετά την επανέναρξη στο ΟΑΚΑ, με την πεντάρα από τον Ολυμπιακό και την ψυχρολουσία που ήρθε από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Από την άλλη ο Άρης μπορεί να κάνει ένα μεγάλο βήμα και να σφιχταγκαλιάσει την έξοδο στην Ευρώπη. Με τρίποντο η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα βρεθεί στο +8 από την Ένωση αποκτώντας και πλεονέκτημα τεράστιο από την αντίπαλό του την Κυριακή. Με ισοπαλία τα πράγματα δεν θα είναι και πολύ άσχημα για τον Άρη, ενώ με μια νίκη της ΑΕΚ, μπορεί να δώσει νέο ενδιαφέρον στην μάχη για την πρώτη τετράδα.

Από το αποτέλεσμα που θα εμφανιστεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», νομίζω πως θα εξαρτηθούν και πολλά για τα επόμενα ματς που θα δούμε το απόγευμα της Κυριακής. Με την ΑΕΚ με ήττα ή έστω και ισοπαλία, η ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό θα είναι τεράστια. Ο Δικέφαλος του Βορρά με την επικράτηση του στο ΟΑΚΑ κατόρθωσε να ανακτήσει ψυχολογία και να γνωρίζουν οι παίκτες του πως υπάρχει και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο μετά την επικράτηση στον ημιτελικό, για να κυνηγήσει την ευκαιρία του στον τελικό. Ο Αστέρας Τρίπολης θα δώσει τη μάχη του και σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας σαν οδηγό την πρόσφατη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 2-1, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Δικέφαλος του Βορρά με θετικό αποτέλεσμα θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για να βρίσκεται στην τετράδα.

Χρονικά τελευταίο θα είναι το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός επιβλητικός απέχει μαθηματικά δύο νίκες από την κατάκτηση του τίτλου αυτή τη στιγμή. Προερχόμενος από μια συντριπτική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και κατόπιν από ένα απαιτητικό παιχνίδι στους Ζωσιμάδες για το Κύπελλο, θα θελήσει να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός έχοντας ανακτήσει το ηθικό του από το στραβοπάτημα της πρεμιέρας απέναντι στην Τρίπολη και σκόρπισε τον ΠΑΟΚ. Πάντοτε τα ντέρμπι αιωνίων αποτελούν ένα πεδίο, που πάντοτε μπορεί ν’ αποτελεί ένα ναρκοπέδιο για να κάνει κάποιος προγνωστικά.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι το φαβορί σε αυτό το ματς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το κίνητρο. Οι «πράσινοι» δείχνουν αυτή τη στιγμή να έχουν ένα καλό μομέντουμ για να χτυπήσουν αυτό το ματς, όπου ακόμα και ένας κερδισμένος πόντος μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε αυτή την αναμέτρηση. Ο Μπόλονι ξέρει πως ο πρωταθλητής τώρα θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και να μην παρασυρθεί στο αργό τέμπο και στην μάχη χαρακωμάτων που ίσως επιδιώξουν οι «πράσινοι».

Ναι το ματς στο «Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ λοιπόν είναι καθοριστικό, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο στα πλέι-οφ. Γιατί μπορεί από την Κυριακή το μεσημέρι μπορεί να ξέρουμε ποιος πιθανότατα δεν χάνει την ευρωπαϊκή έξοδο, αν κερδίσει ο Άρης και ποιος θα βρεθεί σε δεινή θέση. Με χαμένη την ΑΕΚ, θα γίνει και σαφές ποιος θα την έχει και πιο άσχημα. Κάτι που θα κάνει και τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό μετά να έχουν καλύτερη ψυχολογία και όχι τόση πίεση στα δικά τους παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x