Κώστας Μιαούλης

Διπλό μαγκιάς και καρδιάς, με ωραίο ποδόσφαιρο η ΑΕΚ στην Τρίπολη

Η ΑΕΚ έσπασε το μπλόκο στην Τρίπολη, το οποίο δημιούργησε ο Αστέρας και διαιτητικά ο Παπαδόπουλος που έπαιξε εχθρικά την «Ένωση», με Σάκχοφ, Καρίμ και Τάνκο να βάζουν σφραγίδα. Γράφει ο Κ. Μιαούλης.

Ένα ματς που θα έπρεπε να έχει τελειώσει με πολύ μεγαλύτερο σκορ, τελείωσε με το φτωχό, αλλά ουσιαστικό 2-1 υπέρ της ΑΕΚ, για την 3η νίκη στην περιφέρεια και πιο σημαντική για την στιγμή που ήρθε. Μετά από μια δύσκολη Πέμπτη, περιθώριο για απώλεια δεν υπήρχε. Η Ένωση μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και μέχρι το 25’ μετρούσε ένα γκολ, 3-4 καλές στιγμές και ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε με τον Τάνκοβιτς να σπρώχνεται ξεκάθαρα. Όμως ο Παπαδόπουλος έκλεισε τα μάτια σε αυτό, όπως και σε δύο-τρεις ακόμα περιπτώσεις που ο Μπαράλες έπρεπε να είχε αποβληθεί. Όπως δεν είχε δει κόκκινη κάρτα και ο Τζόλης στο ματς λίγο νωρίτερα, όταν εκτός φάσης κλωτσάει και με το ένα και με το άλλο πόδι τον Σκόνδρα. Αυτά επειδή κάποιοι πιστεύουν πως με το VAR o κόσμος έγινε πολύ καλύτερος. Στον πειθαρχικό έλεγχο τα ίδια βλέπουμε και πάντα ασφαλώς σε βάρος της ΑΕΚ.

Οι προσθήκες που έγιναν φέτος ήταν εξαιρετικά ποιοτικές. Όταν η Ένωση θα παίζει με αυτό το σύστημα, θα βγάζει πολλές φάσεις, που θα μπορούσαν να της εξασφαλίσουν το παιχνίδι, νωρίτερα. Η Ένωση σκόραρε δύο υπέροχα γκολ και τουλάχιστον, όσο κυλούσε το ματς, μπορούσε να βάλει και άλλα ειδικά με τον Τάνκοβιτς που έκανε ένα πολύ καλό ματς, ειδικά στο πρώτο μέρος και μπορούσε βέβαια ο ίδιος στο δεύτερο μέρος, που δεν ήταν τόσο καλός να το έχει καθαρίσει. Όπως θα μπορούσε με έναν κανονικό Ολιβέιρα, που και πάλι φάνηκε πόσο πολύ μακριά είναι από τον καλό του εαυτό. Σήμερα από την άλλη έκανε το καλύτερο του ματς με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ο Εμάνουελ Ινσούα που έδωσε πολλές μάχες και τις περισσότερες τις κέρδισε, αν όχι σχεδόν όλες.

Ο Καρίμ είναι ένας εξαιρετικός εκτελεστής. Όπως με Βόλφσμπουργκ έδωσε την πρόκριση, όπως με τον ΠΑΟΚ έβαλε μπροστά στο σκορ, όπως σκόραρε με ΠΑΣ και με ΑΕΛ βάζοντας το 2-1, έτσι και σήμερα υπέγραψε με μια γκολάρα, από τον φανταστικό συνδυασμό του Λιβάια, του Βασιλαντωνόπουλου και του Σάκχοφ. Ο Ουκρανός και ο Ιρανός μπορεί να λοιδορήθηκαν από μεγάλο μέρος του κοινού της Ένωσης το καλοκαίρι, αλλά η επίδρασή τους, στο να μείνει η ΑΕΚ κοντά στη δύσκολη αρχή στην κορυφή της βαθμολογίας. Δύο έξοχες μεταγραφές που έρχονται να βοηθήσουν πολύ, το ήδη υπάρχον υλικό και θα βάλουν πολλές φορές την υπογραφή τους ακόμα, σε πολλά ματς της ΑΕΚ.

Από την άλλη μεριά υπάρχει αυτό το γιατί στην άμυνα. Γιατί στην πρώτη φάση θα πρέπει να έρχεται το γκολ, από μια φάση που δεν υπάρχει κάτι λάθος στην τοποθέτηση, αλλά υπάρχει πάλι ένα ατομικό σφάλμα στη φάση του γκολ. Ο Βασιλαντωνόπουλος δεν πάει δυνατά στον Άλβαρες, ο Τσιγκρίνσκι χάνει τελείως τον Μπαράλες και μπαίνει το γκολ. Ίδιες φάσεις, θέλησε να φτιάξει και στην επανάληψη ο Αστέρας, με τον Τσιντώτα και αυτό είναι ένα ζωηρό σημείο προβληματισμού, να μην βγαίνει ποτέ. Κι όταν πήγε να το πράξει, επέστρεψε στο τέρμα του.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτή τη νίκη. Όχι μόνο η ίδια σαν ομάδα και ο προπονητής, που σήμερα ξεκάθαρα πρέπει να κατάλαβε, πως οφείλει να βοηθήσει με τη στάση και τις επιλογές που έχει, γιατί η ομάδα διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ, από τη μέση και μπροστά, οπότε εκεί οφείλει να επενδύσει.

ΥΓ: Η στήλη αποχαιρετά μια μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό της ΑΕΚ ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Ένωση σε μια δύσκολη εποχή και βοήθησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου του 2011.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x