Κώστας Μιαούλης

Η διαφαινόμενη διακοπή δεν φέρνει πολλή… όρεξη για μεταγραφές

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί πόσο επηρεάζει τις ομάδες για τις κινήσεις τους η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και για τη διακοπή, που μοιάζει αναπόφευκτη.

Επειδή πρέπει να εξηγούμαστε πριν αρχίσουμε να πατάμε το πληκτρολόγιο, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: Το κείμενο δεν έχει καμία πρόθεση να δικαιολογήσει την περιορισμένη μεταγραφική δραστηριότητα στο χειμερινό παζάρι. Ειδικά για τις ομάδες εκείνες που έχουν εντοπίσει πως έχουν συγκεκριμένα κενά και θα περίμενε κάποιος να τα καλύψουν. Γιατί αν το πάρει κάποιος κάτω από αυτή την οπτική γωνία, τότε το ευκολότερο θα ήταν οι ομάδες να περιμένουν το φινάλε της πανδημίας για να προχωρήσουν στην ενίσχυσή τους. Από την άλλη δεν μπορούμε να μην καταγράψουμε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή, όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, ειδικά στα ομαδικά σπορ και ειδικά στο ποδόσφαιρο, όπου διακυβεύονται καθημερινά, πολλά εκατομμύρια.

Για να είμαστε ρεαλιστές, λοιπόν, αυτήν τη στιγμή, με ένα ματς να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς αναβολή και θα είναι αυτό του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό, με τους Αγρινιώτες να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό που προβλέπεται από το πρωτόκολλο, ώστε να μη διεξαχθεί ματς, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί μόνον αυτή η αγωνιστική και αμέσως μετά να πάμε σε μια αναγκαστική διακοπή.

Η λύση, που επέλεξε η Basket League, με μια αναβολή, δύο ή τριών εβδομάδων για το ποδόσφαιρο, μοιάζει μονόδρομος. Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση και με δύο εκπροσώπους στην Ευρώπη να συνεχίζουν από τον Φεβρουάριο, κατανοεί κανείς πως κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και πιθανόν να πάμε σε πιο περίπλοκες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτήν τη στιγμή μοιάζει και είναι αλήθεια, πως τόσες απώλειες που θα έχουν οι ομάδες, η εικόνα δεδομένα αλλοιώνεται. Από την άλλη μεριά θα μπορούν το ίδιο να επικαλεστούν μετά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, αν μαζευτούν παιχνίδια που θα πρέπει να δώσουν μαζεμένα κάποια στιγμή. Μιλάμε για μια κατάσταση εξαιρετικά περίπλοκη έτσι και αλλιώς.

Τώρα στα μεταγραφικά αυτά καθαυτά, θεωρώ πως μετά και από το… σχεδόν λουκέτο που μπαίνει στα γήπεδα, είναι δεδομένο πως θα πάμε σε πολύ σφιχτές καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που ήδη με την απόκτηση του Μανωλά, έχει το κεφάλι του ήσυχο για την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός θα πάει για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις θα προχωρήσει και στην απόκτηση ενός ακόμα χαφ.

Ο ΠΑΟΚ αποτελεί μια παράξενη περίπτωση, καθώς θέλει ενισχύσεις, αλλά δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς το γεγονός πως έχει και επιστροφές. Και αν για το Νινούα, θα πει κανείς πως δεν πρόκειται για μια μονάδα που θα μπορούσε να ενισχύσει ουσιαστικά τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο Λέο Ζαμπά και ο Τσόλακ δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Ο Βραζιλιάνος που στα χέρια του Λουτσέσκου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, να μεν δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα. Επιπλέον και ο Τσόλακ αποτελεί έναν παίκτη που έρχεται από δράση, πήγε καλά στη Μάλμε και μπορεί να βοηθήσει. Eπίσης η πρόσληψη του Μπότοστον ΠΑΟΚ, σίγουρα αναπληρώνει το τεράστιο κενό εξουσίας στα αποδυτήρια, που υπήρχε με μόνο παρόντα τον Λουτσέσκου που από τη στιγμή που ήρθε τα πήρε όλα επ' ώμου.

Αντικειμενικά, η ΑΕΚ είναι αυτή που έχει την μεγάλη ανάγκη για μεταγραφές. Σε επίπεδο γοήτρου και αφού προηγήθηκε ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη, το -11 από την κορυφή με βάση τις προσδοκίες, που είχαν δημιουργηθεί είναι βαρύ. Και επειδή είναι προφανής η ανάγκη για σημαντικές προσθήκες, αν όχι για ξήλωμα και από την αρχή χτίσιμο στη μεσαία της γραμμή, έχει πάνω της τα φώτα για την ενίσχυση και όχι μόνο για το κέντρο. Με μόνο το Κύπελλο να της έχει απομείνει, η πίεση για όλους είναι τεράστια. Με την είσοδο στο νέο γήπεδο να επίκειται, η ΑΕΚ αγωνιστικά μοιάζει να έχει πολλά να κάνει για να μπορέσει να πείσει το κοινό της κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x