Κώστας Μιαούλης

Δεν ήταν λύση ανάγκης, ήταν δυσαναπλήρωτος για την ΑΕΚ ο Άμραμπατ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την παραμονή του Άμραμπατ, που αποτελεί το πρώτο πραγματικά σημαντικό νέο για την ΑΕΚ στη μεταγραφική περίοδο και αισιοδοξεί για ανάλογη εξέλιξη με Πινέδα.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι είναι παράξενο για τα δεδομένα της ΑΕΚ, αφού μπορεί να βρεις απ’ όλα τα mood, όσο μάλιστα προχωράνε οι μέρες στο κομμάτι του κεφιού, της όρεξης και σταθερά της ανυπομονησίας που έχουν οι οπαδοί της.

Υπάρχουν εκείνοι που πάντοτε είναι ανήσυχοι, αλλά οι περισσότεροι και λόγω της κατάκτησης του νταμπλ, δεν βρίσκονται στα «κόκκινα» όπως άλλα καλοκαίρια.

Είναι μια πραγματικότητα πως ίσως να περίμενε κανείς πως θα έχουν προχωρήσει κάποια σημαντικά ζητήματα, όχι όλα σίγουρα, αλλά ορισμένα, ως προς τις μεταγραφές.

Η δική μου άποψη είναι πως η διατήρηση, των βασικών γραναζιών, μαζί με την προσθήκη ενός στόπερ σίγουρα και ενός εξτρέμ ακόμα και ενός φορ, θα ήταν οι τρεις κινήσεις που σίγουρα θα εμπλούτιζαν ακόμα περισσότερο το ρόστερ. Φυσικά συζητάμε και για τις άλλες θέσεις, αλλά μιλάμε για τις τρεις must προσθήκες που θα έπρεπε να γίνουν.

Η ζωή τα φέρνει έτσι στην ΑΕΚ, που τα πάντα έχουν το «δράμα» τους, με την έννοια της έκβασης. Είχαμε μιλήσει όχι πολλές εβδομάδες νωρίτερα, για την διαφαινόμενη αποχώρηση του Άμραμπατ, για τον οποίο τονίσαμε πόσο πολύτιμος αποδείχτηκε, όποια και αν ήταν η αποστολή που του ανατέθηκε, κάτω από τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Οπότε, τώρα που παραμένει, ελέω και του τραυματισμού του Φερνάντες, δε νομίζω, πως είναι απαραίτητο να επαναλάβουμε πόσο σημαντικό ήταν να μην τον χάσει και αυτόν η ΑΕΚ. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν απώλεια η φυγή του Μαροκινού για μια σειρά από λόγους, που όλοι, είτε οπαδοί και φίλοι της ΑΕΚ, είτε αντίπαλοι μπορούν να κατανοήσουν. Η προσωπικότητα του Άμραμπατ έπαιξε κομβικό ρόλο και μαζί με τις αστείρευτες αντοχές αυτού του ποδοσφαιριστή, η Ένωση είχε έναν παίκτη από αυτούς που αποκαλούμε game-changer.

Τώρα απομένει το δυσκολότερο κομμάτι, ώστε η ΑΕΚ να έχει ακριβώς ίδιο προφίλ στο έμψυχο δυναμικό με πέρσι. Η παραμονή του Πινέδα, αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία, ίσως αυτές οι ώρες να είναι και οι πλέον κρίσιμες. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια πραγματικά περίπλοκη διαδικασία και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ασφαλώς έχει ζήτηση, η αίσθηση ως προς την παραμονή είναι προς το θετικό.

Οι επόμενες κοντινές μέρες θα δείξουν πολλά, ίσως να μιλάμε και για λιγότερο. Σίγουρα η παραμονή του MVP του πρωταθλήματος, αποτελεί μια εξέλιξη που από μόνη της καθορίζει ισορροπίες στο ρόστερ της Ένωσης. Ελπίδα όλων στην κιτρινόμαυρη ομάδα, είναι αυτή η ιστορία που δεν μπορώ να χαρακτηρίσω θρίλερ, αλλά ήδη έχει τραβήξει αρκετά, θα έχει αίσιο φινάλε για την Ένωση.

Από εκεί και μετά προ των πυλών φαίνεται να βρίσκεται και ο Πάλμα. Ένας παίκτης που χαίρει της δικής μου εκτίμησης, από τα πρώτα του ματς με την φανέλα του Άρη, ένας ποδοσφαιριστής που με την ποιότητά του, αλλά έχοντας δίπλα του και πολύ πιο ποιοτικούς συμπαίκτες, είναι ένας ακόμα παίκτης που μπορεί να όχι να ξεκινά βασικός, αλλά που θα έρχεται από τον πάγκο και θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο βάθος, στις ήδη πολλές επιλογές που έχει ο Αλμέιδα, στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Προχωράμε, με την αισιοδοξία πως αυτό, θα είναι ένα καλό 48ωρο εξελίξεων για την νταμπλούχο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x