Κώστας Μιαούλης

Ο ΠΑΟΚ πνευματικά ήταν απόλυτα αποφασισμένος, η ΑΕΚ όχι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το παιχνίδι της Τούμπας, που είχε μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ καθόλου προετοιμασμένη για τις ανάγκες του ματς και μαζί με την παράμετρο της πίεσης στον διαιτητή.

Επειδή έτσι είναι το σωστό, πρώτα απ' όλα θα πρέπει να πάρει τα συγχαρητήρια ο νικητής. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι δανεικά, ο ΠΑΟΚ την περασμένη Δευτέρα δέχτηκε μια αναπάντεχη ισοφάριση από 2-0 υπέρ του στο 90', έχοντας χάσει ένα τσουβάλι γκολ, και με λάθη της διαιτησίας, και σήμερα ήταν καλά προετοιμασμένος από τον Λουτσέσκου, να πάρει εκδίκηση πρώτα από τον εαυτό του και μετά τους τρεις βαθμούς. Αν βγάζαμε καλύτερη ομάδα του μήνα, διμήνου ή ό,τι άλλο, θεωρώ πως μαζί με τα ματς με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ αυτή την εποχή μοιάζει η πιο πειστική ομάδα. Πλην, όμως, επειδή είναι νέα ομάδα, με κάποιες παθογένειες, έπαθε ό,τι έπαθε στην Τρίπολη.

Πριν μπω στην ποδοσφαιρική ανάλυση, θα καταγράψω πως από την πλευρά του στρατοπέδου του «δικεφάλου του Βορρά» υπήρξε πίεση μεσοβδόμαδα ως προς τη διαιτησία. Αυτό είχε το αποτέλεσμά του σε κρίσιμες στιγμές του αποψινού ντέρμπι, ειδικά στη φάση, που η Ένωση ζητά κόκκινη στον Ίνγκασον, ή στο ότι ο Αραούχο είδε μόνον εκείνος κάρτα στη φάση με τον Ολιβέιρα.

Από εκεί και μετά, στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ πέτυχε γρήγορα το γκολ που ήθελε, με ένα αποθεωτικό γκολ ως προς τη δημιουργία του από αυτόν τον «δαίμονα», που λέγεται Κωνσταντέλιας. Αυτό το παλικάρι στα 20 του χρόνια κάνει αδιανόητα πράγματα και καταφέρνει να είναι καταλυτικός σε κρίσιμες φάσεις, σε ντέρμπι, που γράφουν ιστορία για τον «δικέφαλο του Βορρά». Από κοντά και ο Κουλιεράκης, του οποίου το θάρρος είχα διακρίνει από το πρώτο ματς στην OPAP Arena, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε φύγει ηττημένος από το γήπεδο. Ο Λουτσέσκου τράβηξε την ομάδα του πίσω, οχυρώθηκε και οι πολύ καθυστερημένες χρονικά παρεμβάσεις του Ματίας Αλμέιδα έφεραν έτσι και αλλιώς την Ένωση σε δύσκολη θέση.

Από την άλλη μεριά, σε καμία περίπτωση δεν ήταν η βραδιά του Αργεντινού. Φυσικά, αυτό κρίνεται και από την επάρκεια στη συγκεκριμένη ημέρα, εκείνων, που αγωνίζονται για την ομάδα, που δεν πηγαίνει καλά. Έτσι είδαμε τον πορτιέρε Αθανασιάδη να έχει ένα κακό βράδυ, τον Βίντα επίσης, τον Σιμάνσκι επίσης, ο Ρότα επιπλέον, ενώ και ο Γκαρσία έμοιαζε να είναι έξω από τα νερά του. Ο Αραούχο, δε, έπρεπε και λόγω της κάρτας να έχει γίνει αλλαγή στο ημίχρονο. Αποτελεί ένα γεγονός, που σε εμένα προκαλεί απορία το σημείο, όπου δεν υπήρχε κανένας από τους βασικούς της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί όλοι από τους βασικούς πρωταγωνιστές του ματς με τον Ολυμπιακό, δηλαδή Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Μάνταλος (Γαλανόπουλος ήταν αναγκαστικά), Σιντιμπέ, να είναι εκτός βασικής 11άδας σε αυτό το ματς και οι αλλαγές να γίνονται τόσο αργά.

Παρ' όλα αυτά, δεν μπορεί να κριθεί από ένα κακό αποτέλεσμα ο Αργεντινός, ήταν μια κακή ημέρα στη δουλειά, όπως έχουμε όλοι μας. Το λάθος περισσότερο είχε να κάνει με τη νοοτροπία της Ένωσης, με την οποία μπήκε στην Τούμπα. Θα είναι λάθος, επειδή η ΑΕΚ έχει αποκτήσει δικαίως την εικόνα της ομάδας, που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, να μπαίνει με τόσο μπλαζέ ύφος σε ντέρμπι. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι πως αν το ξανακάνει, θα χάσει και πάλι και αυτή η εικόνα μπορεί να καταρρεύσει εύκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x