Κώστας Μιαούλης

Τεράστια νίκη με… άσο βγαλμένο από τα βάθη του πάγκου!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικράτηση της ΑΕΚ στα Γιάννενα, για τον Σακχοφ, που βγήκε από την άκρη του πάγκου, αλλά και για όλα αυτά, τα οποία, παρά τη νίκη, αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της

Η ΑΕΚ πήρε μια τεράστια νίκη στα Γιάννενα. Πήρε γιατί κατέθεσε την ψυχή της στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και με τον Σάκχοφ να μπαίνει αλλαγή και να δίνει το σύνθημα στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού με τα χασομέρια, έβαλε τους Ηπειρώτες μέσα στην εστία τους και τελικά πήρε τη νίκη. Χωρίς τα βαριά χαρτιά της μέσα που πελαγοδρομούσαν σε μεγάλο μέρος του ματς. Κι αν για τον Μάνταλο σαφώς υπάρχει δικαιολογία γιατί έχει δώσει πολύ φέτος, για τον άφαντο Τσούμπερ του τελευταίου μήνα, αυτό το ματς αποτέλεσε μια ακόμα αρνητική πινελιά στη σεζόν και θα πρέπει να συνέλθει άμεσα, αν η Ένωση θέλει να μείνει μέσα στο παιχνίδι ή τουλάχιστον όσο πιο πολύ μπορεί, κοντά στην κορυφή.

Η ΑΕΚ είδε πολύ νωρίς ξανά το ματς να της στραβώνει. Με μια φάση που πάλι αντίπαλος φεύγει στην πλάτη, με ένα ακόμα λάθος αμυντικό, αλλά και με μια ακόμα φάση που σίγουρα και ο Μήτογλου δίνει δικαίωμα, τζαρτζάροντας άτσαλα τον αντίπαλό του. Αλλά είναι ένα πέναλτι που δύσκολα θα σφυριζόταν σε βάρος άλλων διεκδικητών και αποτελεί μια ακόμα φάση, που είναι οριακή, αλλά διαιτητής και VAR, συμφωνούν και δεν έχουν διχογνωμία και αυτό αποτελεί κάτι που είναι φυσιολογικό να προξενεί εκνευρισμό στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Γιατί όλες οι φάσεις που θεωρητικά είναι 50-50, όχι δεν δίνονται, αλλά δεν τσεκάρονται καν στο VAR.

Από εκεί και μετά αγωνιστικά η ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο μέρος αμυντικά είχε πάρα πολλά προβλήματα, όπως είχε και στιγμές που θα μπορούσε να έχει σκοράρει και να πάρει προβάδισμα στο πρώτο μέρος, πράγμα που δεν συνέβη, χάρη στις απίστευτες επεμβάσεις του Λοντίγκιν. Υπάρχει όμως το μόνιμο πρόβλημα που έχει το ρίσκο της άμυνας ψηλά. Η ομάδα του Γιαννίκη, εκτός όλων των άλλων δεν έχει και το βάθος στα χαφ που να μπορούν να της δώσουν το κάτι διαφορετικό. Με την πίεση να έχει πέσει ήδη πλέον στις πλάτες των Σιμόες και Σιμάνσκι, ο Γιαννίκης για να βρει δημιουργία, γύρισε τον Μάνταλο στα χαφ στη μία ώρα αγώνα και έβαλε μπροστά τον Καρίμ μαζί με τον Αραούχο.

Μια ξεχασμένη λύση στον πάγκο, ο Σάκχοφ, που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, αλλά ξέρει τα μονοπάτια και για κρίσιμες αποφάσεις και για καθοριστικά γκολ με την άλλη ομάδα που έπαιξε στην Ελλάδα, έβαλε το τέρμα που κράτησε την ΑΕΚ ζωντανή ή αν θέλετε όσο κοντά γίνεται να βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Ένας χαφ που έστω και στα δέκα λεπτά συν τα τέσσερα των καθυστερήσεων που μπήκε, απέδειξε πόσο πολύτιμος θα ήταν, αν μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και διαθέσιμος για περισσότερο χρόνο. Μην ξεχνάμε όμως πόσο χτυπήθηκε ο Ουκρανός τον προηγούμενο χρόνο. Αλλά είναι αυτοί οι παίκτες, της μεσαίας γραμμής, που με δικά τους γκολ και ενέργειες μπορούν να κάνουν μια ομάδα από απλά καλή, πρωταγωνίστρια.

Όμως υπάρχουν δεδομένα που δεν μπορεί να τα κρύψει η αποψινή επικράτηση της Ένωσης. Ο Δικέφαλος (τα γράφουμε απόψε με νικηφόρο αποτέλεσμα), χρειάζεται επειγόντως δύο χαφ τον Ιανουάριο και τουλάχιστον έναν ακόμα στόπερ για να μπορεί να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή. Τα δύο επόμενα παιχνίδια, στο κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι και αυτό στην Τρίπολη, μπορεί να μην είναι τα πιο εύκολα, αλλά είναι ζωτικής σημασίας, να τα πάρει και τα δύο. Αν θέλει να μην απομακρυνθεί και πάλι πριν έρθουν τα Χριστούγεννα, πάρα πολύ από την κορυφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x