Κώστας Μιαούλης

Γιατί είναι σημαντικό να κλείσει άμεσα η ΑΕΚ με Αλμέιδα

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί στο sport-fm.gr τους λόγους για τους οποίους, πέρα από το ουσιαστικό κομμάτι, πρέπει να κλείσει άμεσα και θετικά του Αργεντινού προπονητή στην ΑΕΚ.

Η προπονητολογία εν μέσω πλέι-οφ δεν είναι εύκολη, ούτε απλή υπόθεση, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην ΑΕΚ φέτος, ήταν και αναπόφευκτο. Η Ένωση την Κυριακή, δίνει ένα κομβικό παιχνίδι στην προσπάθειά της, να πάρει μια από τις θέσεις που δίνουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ταυτόχρονα, γίνεται με όσο πιο νορμάλ τρόπο και η κουβέντα με υποψήφιους προπονητές και τους ατζέντηδές τους. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, όχι μόνο από την άποψη των χειροπιαστών γεγονότων, αλλά και από την αίσθηση που υπάρχει στις τάξεις των Ενωσιτών, πως ο Ματίας Αλμέιδα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μοιάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για ν’ αναλάβει τον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Πέρα από τους πρακτικούς λόγους, που έχουν να κάνουν πως η ΑΕΚ θα πρέπει να γνωρίζει, τι και πώς θα πορευτεί την επόμενη σεζόν και πάνω απ’ όλα με ποιον στο τιμόνι της, φρονώ πως υπάρχει μια σειρά από πρακτικούς λόγους, που υποδεικνύουν την ανάγκη, να τελειώσει αυτή η υπόθεση, το συντομότερο δυνατό. Λόγοι που δεν έχουν να κάνουν μόνον, με την αναγκαιότητα πως αυτός, μαζί με τους συνεργάτες του, θα πρέπει από τώρα, να καταστρώσουν τα σχέδια τους για τη νέα σεζόν. Η άμεση ενεργοποίηση μιας συμφωνίας με τον 49χρονο τεχνικό θα είναι ευεργετική και σε μια σειρά από άλλα πεδία.

Κακά τα ψέματα, ο Αργεντινός χαίρει εκτίμησης σαν επιλογή, πολύ μεγαλύτερης τουλάχιστον από τα άλλα ονόματα των υποψηφίων που παίζουν, από μεγάλη μερίδα του κόσμου της ομάδας, τουλάχιστον αυτόν τον καιρό. Βάζω στην εξίσωση και τον Ρούντι Γκαρσία, με τον αστερίσκο πως επρόκειτο για μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη περίπτωση που νομίζω πως λόγω της μακράς διάρκειας της παρουσίας του ονόματός του, στο ρεπορτάζ κάηκε από πολύ νωρίς. Από τα ονόματα που παίζουν το τελευταίο διάστημα στο ρεπορτάζ, ο Αλμέιδα έχει περισσότερους πόντους και λόγω ακριβώς του ότι ήρθε εδώ για να συζητήσει άμεσα και έθεσαν και οι δύο πλευρές θα θέλω τους στην άλλη, κάνει το ενδεχόμενο της συνεργασίας, ρεαλιστικά πιθανότερο.

Επικοινωνιακά, είναι πολύ σημαντικό, για μια ομάδα που το γόητρο της έχει «πληγωθεί» πολλαπλά, να πάρει την πρώτη της επιλογή, για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Αυτή η εξέλιξη, θα γέμιζε τον κόσμο, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, πως η διοίκηση της ΠΑΕ, πάει με πιο σίγουρα βήματα και γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να πράξει στη συνέχεια. Θυμίζω πως πέρσι, ο Ρεμπρόφ ήταν ο πρώτος στόχος, ο Λουτσέσκου αποτελούσε τον διακαή στόχο του Μελισσανίδη και τελικά η ΑΕΚ επέλεξε τον Μιλόγεβιτς, για τον οποίο – δικαίως – υπήρχε η αίσθηση πως ήταν πολύ πιο κάτω στις προτεραιότητες του συλλόγου. Κι επειδή φρονώ πως αυτό έγινε αντιληπτό από πολύ νωρίς, ο Σέρβος ένιωσε και ανασφάλεια, πολλά πράγματα πήγαν στραβά. Τούτο φάνηκε και από το γεγονός πως όταν ο Μιλόγεβιτς έθεσε μόνος του το ζήτημα να πάει αλλού, δεν υπήρξε και ιδιαίτερη ενόχληση από την πλευράς της ομάδας. Πρακτικά οι δύο πλευρές δεν πίστεψαν η μία την άλλη και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το άμεσο κλείσιμο της συνεργασίας μέσα στην εβδομάδα, ειδικά πριν από το κομβικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα είχε ευεργετήματα και σε πράγματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα. Με γνωστό το όνομα του προπονητή, η δεύτερη πεντάδα αγώνων των πλέι-οφ, μπορεί να βρει με τελείως διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά και τους ίδιους τους παίκτες. Ένα μήνυμα πως κανένας δεν έχει δεδομένη θέση του χρόνου στο ρόστερ και μάλιστα η ύπαρξη από τώρα ήδη του νέου προπονητή, θα έδινε τεράστιο έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για τη συνέχεια των αγώνων κατάταξης και αυτό θα είχε θετικό αντίκτυπο.

Ο Αλμέιδα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποτελεί αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί. Αν οι δύο πλευρές, έχουν έρθει σε συμφωνία, μόνο αρνητικό δεν θα ήταν να γνωρίζει η οικογένεια της ΑΕΚ από αυτή την εβδομάδα, το νέο προπονητή και όλα τα βλέμματα και η έννοια να πέσει στον μοναδικό στόχο που απέμεινε για τη χρονιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x