Κώστας Μιαούλης

Ο πρωταθλητισμός απαιτεί ισάξιους ανταγωνιστές στον «άσο»

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε τον χορό των μεταγραφών του με Λοντίγκιν, κίνηση απόλυτα λογική που έχει εξήγηση, η ΑΕΚ πιθανότατα θα κρατήσει τον Αθανασιάδη, μαζί με τον Στάνκοβιτς. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Δεν ξέρω κατά πόσο ξάφνιασε ο Παναθηναϊκός με την κίνηση του Λοντίγκιν, θεωρώ όμως πως πρόκειται για μια σημαντική και πλέον ζωτικής σημασίας πραγματικότητα, η συνύπαρξη δύο τερματοφυλάκων, που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, να θεωρούνται αν όχι ισάξιοι, τουλάχιστον ικανοί να φέρουν τον τίτλο του βασικού τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟ αν θέλει να παρουσιαστεί, όχι απλά περισσότερο ανταγωνιστικός από την περασμένη σεζόν στο νέο πρωτάθλημα, αλλά να ρυθμίσει κάθε λεπτομέρεια που θα του δίνει τύχη να είναι πραγματικός διεκδικητής, θεωρώ πως έκανε μια πρώτη κίνηση, σημαντικότατη προς αυτή την κατεύθυνση, με την απόκτηση ενός έμπειρου και μπαρουτοκαπνισμένου πορτιέρε.

Ένας λόγος που το ξεκίνημα του «τριφυλλιού» δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν πολλοί στην περασμένη σεζόν, ήταν δύο οριακές ήττες σε Γιάννενα και Βικελίδης, όπου ο Διούδης είναι αλήθεια πως έχασε σημαντικούς πόντους. Όχι πως έφερε όλη την ευθύνη, αλλά ήταν δύο παιχνίδια που πήγαν πολύ πίσω τους «πράσινους» και σε αυτές τις περιπτώσεις σε τόσο κλειστά ματς, ο τερματοφύλακας θα πρέπει να κάνει τη διαφορά. Ο Λοντίγκιν θεωρώ πως αποτελεί μια περίπτωση πορτιέρε, που δεν έρχεται σαν back up του Μπρινιόλι, αλλά έρχεται να διεκδικήσει τη θέση του βασικού. Για μένα η ενέργεια αυτή, αποτελεί ένα σημείο αναφοράς, πως ο ΠΑΟ θέλει να είναι έτοιμος σε σημαντικό βαθμό, σε όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες ή παραμέτρους, που θα του κάνουν διαφορά. Για την εμπειρία και τις παραστάσεις του Ρώσου πορτιέρε, δε νομίζω πως υφίστανται αμφιβολίες και είναι βέβαιος πως ο Λοντίγκιν μετακόμισε στους «πράσινους» για να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας.

Την ίδια στιγμή στην ΑΕΚ, η λογική και το ρεπορτάζ υποδεικνύουν πως πλέον το δίδυμο των δύο πορτιέρε που θα διεκδικήσουν τη θέση του βασικού, θα είναι Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης. Μετά από τη σεζόν που είχε με την Σερίφ, ο τελευταίος θα ήταν απίθανο, οποιοσδήποτε νέος προπονητής, να υπολόγιζε περισσότερο απ’ αυτόν τον Τσιντώτα. Ο Αλμέιδα φέρεται να έχει ζητήσει να παραμείνει ο 29χρονος. Θεωρώ πως ο Αργεντινός, αρκεί να είδε ελάχιστα ματς της σεζόν, για να κατανοήσει, πως πέρα απ’ όλα τα άλλα προβλήματα, αυτά της θέσης του τερματοφύλακα ήταν τεράστια. Χωρίς να θεωρώ πως ο Στάνκοβιτς ήταν μέσα στη σεζόν, όσο καλός θα ήθελαν οι φίλοι και οι άνθρωποι της Ένωσης, ήταν η απουσία του σε κομβικές στιγμές μέσα στη χρονιά που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αποτυχία, να εκπληρώσει τους στόχους της. Μετά από καιρό, μοιάζει η Ένωση να κοιτάζει σοβαρά τη θέση του πορτιέρε, με τον Αθανασιάδη να προέρχεται από μια σεζόν που θ’ αποτελέσει εφαλτήριο για μια σημαντική καριέρα. Άλλωστε η ηλικία των 29 είναι η κατάλληλη για να δείξει κάποιος στη θέση αυτή, πόσο ολοκληρωμένος είναι πλέον και με προοπτική μπροστά του. Για την ΑΕΚ προέχει πάντως να έχει δύο πολύ αξιόπιστες λύσεις στη θέση αυτή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x