Κώστας Μιαούλης

Της αμύνης τα παιδιά σε ρόλο εκτελεστών για την ΑΕΚ

Η Ένωση έβγαλε την υποχρέωση με τον Παναιτωλικό με τριάρα, μείωσε στο -5 από την κορυφή και πάει για ανασύνταξη στην διακοπή που θα της δώσει ανάσες.

Το ματς με τον Παναιτωλικό είναι το πρώτο που δεν έγινε περίπλοκο για την ΑΕΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ως προς τα ματς στην ΟPAP Arena, σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο μέρος. Μπορεί να φαινόταν αυτονόητο να συμβεί κάτι τέτοιο, απέναντι σε μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες της Λίγκας, όπως ο Παναιτωλικός, ωστόσο θα μου επιτρέψετε να επισημάνω, πως στο τέλος ενός τόσο επιβαρυμένου πρώτου κομματιού μιας σεζόν και με δεδομένα, τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τίποτα δεν είναι στάνταρ.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει είναι το να σημειώνουν σε ένα ματς που περιμένεις να ξεμπουκώσουν οι επιθετικοί, σε ένα ματς απέναντι σε μια τέτοια ευάλωτη άμυνα και να βάζουν και τα τρία γκολ της αναμέτρησης αμυντικοί. Ο Βίντα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την Πέμπτη και με μια πανέμορφη κεφαλιά, έγραψε το 1-0 από μια υπέροχη εκτέλεση του Ελίασον. Από την ωραία σέντρα του τελευταίου που αμέσως μετά άλλαξε πλευρά για να φορτώσει την πτέρυγα μαζί με τον Πιζάρο, ήρθε και το γκολ από τον Ρότα για να σχολάσει ουσιαστικά το θέμα της παραμικρής αμφιβολίας για τη νίκη. Ο Μουκουντί στο φινάλε, από την εκτέλεση του Άμραμπατ, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα της νίκης, ενώ έχοντας περάσει σαν αλλαγή για λίγα λεπτά, ο Καμερουνέζος, λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερη φορά, αν η κεφαλιά του δεν κατέληγε στο δοκάρι.



Τι μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από αυτό το ματς; Σίγουρα την απόδοση του Ελίασον που σε αυτό το ματς έβαλε μπροστά τη μηχανή της παραγωγής με δύο ασίστ και σίγουρα η δική του άνοδος, θα παίξει ρόλο στο να μπορέσει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της. Επιπλέον είναι εξαιρετικά κομβικό ότι η ομάδα του Αλμέιδα, παίρνει πράγματα για ένα ακόμα ματς φέτος από στημένες μπάλες και αυτό αποτελεί ένα από τα σημεία που δείχνει να λειτουργεί καλά σε αυτό το αρχικό διάστημα. Επιπλέον κρατάμε το γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος σε οποιοδήποτε παιχνίδι, η Ένωση, δεν δέχτηκε κάποιο γκολ. Για να συμβεί αυτό βέβαια, χρειάστηκαν και πάλι δύο επεμβάσεις του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, μια φορά στο πρώτο μέρος, αλλά και ακόμα πιο εντυπωσιακά στην επανάληψη, όταν με το ανάποδο χέρι, κατόρθωσε να εξουδετερώσει το πολύ ωραίο σουτ του Ντουάρτε.

Αυτό που προβληματίζει είναι σίγουρα η δυστοκία. Ο Αραούχο δοκίμασε από παντού με όλους τους τρόπους, αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ. Παρά τον χαμηλό δείκτη δυσκολίας του αγώνα, περίμενα περισσότερα από τον Πισάρο, σε καλή κατάσταση και με αρκετά κέφια βρίσκεται ο Μάνταλος. Σίγουρα το πρώτο κομμάτι της σεζόν, ήταν εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο, μα πάνω απ’ όλα πάρα πολύ βαρύ με απανωτά ματς, τεράστιας δυσκολίας. Η ΑΕΚ θα πάρει απαραίτητες ανάσες στη διακοπή και νομίζω πως ο Αλμέιδα, θα μπορέσει να εστιάσει την δουλειά του στο πως ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες, θα μπορέσει να δομήσει το παιχνίδι της γύρω και από τον Πόνσε, σαν εναλλακτικό πλάνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x