sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΝΒΑ: Πέντε παίκτες που είναι έτοιμοι για «εκτόξευση» τη φετινή σεζόν

Ξεχωρίσαμε πέντε παίκτες από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν το step-up φέτος αφήνοντας το σημάδι τους στη σεζόν.

Η regular season του ΝΒΑ έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν μήνα με τα πρώτα συμπεράσματα να έχουν ήδη βγει.

Αρκετές ομάδες είναι εκείνες που με το... καλημέρα δείχνουν έτοιμες να πρωταγωνιστήσουν, ενώ υπάρχουν και εκείνες που δεν ξεκίνησαν καλά και απογοητεύουν.

Τί γίνεται όμως με τους παίκτες; Ψάξαμε και βρήκαμε πέντε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αθλητών οι οποίοι αναμένεται να κάνουν τη φετινή σεζόν το βήμα παραπάνω, το αναμενόμενο step-up και να πρωταγωνιστήσουν στις ομάδες τους, είτε άμεσα, είτε στο μέλλον.

ΛαΜέλο Μπολ (Σάρλοτ Χόρνετς)

Οι Σάρλοτ Χόρνετς χτύπησαν «φλέβα χρυσού» επιλέγοντας τον ΛαΜέλο στο Νο.3 του NBA draft του 2020 πίσω από τους Έντουαρτς και Γουάισμαν. Ο 20χρονος γκαρντ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στη λίγκα καταγράφοντας 15.7 πόντους (43% εντός πεδιάς), 6.1 ασίστ, 5.9 ριμπάουντ αλλά και 1.6 κλεψίματα σε σχεδόν 29 λεπτά συμμετοχής σε 51 αγώνες της regular season. Μάλιστα, την περσινή σεζόν κατέγραψε 7 double-double, αλλά και το πρώτο του triple-double απέναντι στους Χοκς (22π., 12ρ., 11ασ.).

ΝΒΑ: Πέντε παίκτες που είναι έτοιμοι για «εκτόξευση» φέτος

Αριθμοί που ήταν ικανοί να του χαρίσουν το βραβείο του Rookie της σεζόν, καθώς βοήθησε τα μέγιστα τις «σφήκες» να φτάσουν μέχρι τα play-in και να διεκδικήσουν για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια της είσοδό τους στα play-off.

Οι Χόρνετς βρήκαν επιτέλους τον παίκτη που μπορούν να «χτίσουν» πάνω του με φόντο το μέλλον, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους στον νεαρό άσο, καθώς το καλοκαίρι αποδέσμευσαν τους Γκρέιαμ και Μονκ κάνοντας έτσι χώρο στην περιφέρεια για να εξελιχθεί στον φυσικό ηγέτη της ομάδας.

Ο ΛαΜέλο Μπολ είναι ένας σύγχρονος «άσος», με πολύ καλό έλεγχο της μπάλας που μπορεί να δημιουργήσει τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συμπαίκτες του. Κοιτώντας τον κόσμο από τα 201 εκατοστά προσφέρει πολύτιμες βοήθειες και στον τομέα των ριμπάουντ, όντας ικανός να γεμίσει την στατιστική του σε κάθε ματς.

Έχοντας ξεφύγει από νωρίς από την «σφαίρα» επιρροής του showman πατέρα του, ΛαΒάρ Μπολ, - σε σχέση με τον αδελφό του Λόνζο που άργησε και το «πλήρωσε» στα πρώτα χρόνια της καριέρας του – μοιάζει προσγειωμένος και αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Τη φετινή σεζόν μετράει 20 πόντους, 6.6 ασίστ, 5.8 ριμπάουντ και 1.8 κλεψίματα στα πρώτα 11 παιχνίδια (41% τρίποντο), ενώ στην πρεμιέρα απέναντι στους Πέισερς «άγγιξε» το triple-double με 31-9-7.

Τάιλερ Χίρο (Μαϊάμι Χιτ)

Οι Μαϊάμι Χιτ τον επέλεξαν στο Νο.13 του Draft ΝΒΑ το 2019, θεωρώντας πως βρήκαν το κομμάτι που έλειπε από το ρόστερ του Έρικ Σποέλστρ. Ο 19 τότε combo-guard δικαίωσε στο έπακρο τις προσδοκίες που υπήρχαν γύρω από το όνομά του, βοηθώντας τα μέγιστα τον σύλλογο του Μαϊάμι να βρεθεί στους τελικούς του ΝΒΑ μετά από πέντε χρόνια. Στη «φούσκα» του Ορλάντο ο Χίρο ήταν καταλυτικός καθ' όλη τη διάρκεια των play-offs αλλά κυρίως στα ημιτελικά με τους Μπόστον Σέλτικς (4-2). Σε 21 παιχνίδια της post-season κατέγραψε 16 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ δείχνοντας πως μπορεί να αποτελέσει το Νο.2 των Χιτ πίσω από τον Τζίμι Μπάτλερ.

ΝΒΑ: Πέντε παίκτες που είναι έτοιμοι για «εκτόξευση» φέτος

Η περσινή σεζόν ωστόσο δεν εξελίχθηκε όπως πίστευε και προσδοκούσε, τόσο ο ίδιος όσο και ο οργανισμός του Μαϊάμι. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, το ταπεραμέντο του, αλλά και το aggressive στιλ παιχνιδιού του που πολλές φορές δεν μπορούσε να τιθασεύσει τον οδήγησαν στα... ρηχά. Η αλήθεια είναι πως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του ίδιου και η άποψη πως είχε κατακτήσει ήδη τον κόσμο του ΝΒΑ τον «χαντάκωσαν». Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο 21χρονος άσος εμφανίζεται πιο ώριμος και προσγειωμένος μπαίνοντας στην τρίτη του σεζόν στη λίγκα. Συνειδητοποιημένος πως θα έρχεται από τον πάγκο και θα έχει τον ρόλο του 6ου παίκτη στην ομάδα, εμφανίζεται έτοιμος να κάνει το step-up που όλοι περίμεναν από αυτόν. Ήδη, στα πρώτα 9 παιχνίδια των Χιτ (7-2) έχει εκτοξεύσει τους αριθμούς του με 21.3 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 4 ασίστ (15.1/5.0/3.4 πέρσι), παίζοντας μάλιστα μόλις ένα λεπτό παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν!

Μοντρέζλ Χάρελ (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς)

Ο 27χρονος σέντερ/πάουερ φόργουορντ μπαίνει φέτος στην έβδομη σεζόν του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Η ανταλλαγή του Ράσελ Γουέστμπρουκ στους Λέικερς το περασμένο καλοκαίρι τον έφερε στην πρωτεύουσα και τους Ουάζινγκτον Ουίζαρντς, αφού ήταν μέρος του μεγάλου αυτού trade. Η αλλαγή αυτή ήταν ότι χρειαζόταν ο Χάρελ για να «αναγεννήσει» ξανά την καριέρα του. Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει πρόσφατα πως ένιωσε ότι πέρσι έχασε μια σεζόν από την καριέρα του με τον τρόπο που τον διαχειρίστηκαν οι Λέικερς.

ΝΒΑ: Πέντε παίκτες που είναι έτοιμοι για «εκτόξευση» φέτος

Φέτος δείχνει πιο αποφασισμένος και «διψασμένος» από ποτέ να δώσει απαντήσεις και να μπει στην κουβέντα για τα καλύτερα «τεσσαροπεντάρια» της λίγκας. Άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια που αγωνιζόταν στο Λ.Α. με τις φανέλες των Κλίπερς και Λέικερς ερχόταν από τον πάγκο ως μια λύση... πολυτελείας, κάτι που φέτος δεν αναμένεται να συμβεί αφού μπορεί να λογίζεται ως αναπληρωματικός ωστόσο καταγράφει χρόνους βασικού.

Οι «μάγοι» δείχνουν να τον πιστεύουν πολύ στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στα υψηλά στρώματα της Ανατολικής Περιφέρειας με τον ίδιο μέχρι στιγμής τους να τους δικαιώνει απόλυτα για την επιλογή τους. Σε δέκα παιχνίδια της φετινής σεζόν έχει καταγράψει τα από τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του. Συγκεκριμένα, μετράει 17.7 πόντους, 9.1 ριμπάουντ, 1.2 μπλοκ και 1.8 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Ντεζούντε Μάρεϊ (Σαν Αντόνιο Σπερς)

Οι «χρυσές» εποχές των Σαν Αντόνιο Σπερς που μεσουρανούσαν στα παρκέ του ΝΒΑ φαίνεται πως ανήκουν πια στο παρελθόν. Τα «σπιρούνια» μετά την αποτυχία να προκριθούν στα περσινά play-offs για δεύτερη διαδοχική χρονιά κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία τους, αποφάσισαν να κάνουν ένα γερό rebuilding. Οι ΝτεΡόζαν, Όλντριτζ, Μιλς και Γκέι δεν βρίσκονται πλέον στο ρόστερ, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να δίνει τη «σκυτάλη» στη νέα «φουρνιά» παικτών με το... βλέμμα στο μέλλον.

ΝΒΑ: Πέντε παίκτες που είναι έτοιμοι για «εκτόξευση» φέτος

Αναμφίβολα ένας παίκτης στον οποίο μπορούν να στηρίξουν την ανοικοδόμηση της ομάδας οι ιθύνοντες των Σπερς είναι ο Ντεζούντε Μάρεϊ. Ο 25χρονος πόιντ γκαρντ μπαίνει φέτος στην έκτη του σεζόν στο ΝΒΑ, καλούμενος για πρώτη φορά να ηγηθεί της ομάδας του. Ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά αθλητικά του προσόντα, αλλά και την εκρηκτικότητά του στο παιχνίδι του. Μπορεί να υστερεί στα σουτ τριών πόντων, αλλά ξέρει να διαβάζει ιδανικά το παιχνίδι και να δημιουργεί για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Από την αρχή της σεζόν έχει δείξει πως είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη των Σπερς και να εξελιχθεί στον ιθύνων νους του Πόποβιτς στο παρκέ. Σε δέκα παιχνίδια της φετινής χρονιάς έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους αριθμούς του μετρώντας 17.6 πόντους, 8.1 ριμπάουντ, 8.3 ασίστ και 2.2 κλεψίματα σε 34.5 λεπτά συμμετοχής (πέρσι είχε 15.7π., 7.1ρ., 5.4ασ.).

Πρέσιους Ατσίουα (Τορόντο Ράπτορς)

Ο 22χρονος σέντερ/πάουερ φόργουορντ μετά από μια μέτρια rookie σεζόν στους Μαϊάμι Χιτ, εκεί όπου κατέγραψε 5 πόντους και 3.4 ριμπάουντ σε 64 παιχνίδια της regular season, μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στους Τορόντο Ράπτορς ως μέρος της ανταλλαγής του Κάιλ Λόουρι.

ΝΒΑ: Πέντε παίκτες που είναι έτοιμοι για «εκτόξευση» φέτος

Μια μεταγραφή που αναμένεται να αλλάξει το ρου της καριέρας του Νο.20 του NBA Draft του 2020. Η αλήθεια είναι πως ο 22χρονος Νιγηριανός πολύ δύσκολα θα έβρισκε χώρο και χρόνο στο Μαϊάμι, πίσω από τους Αντεμπάγιο και Πι Τζέι Τάκερ. Αντίθετα, οι Ράπτορς βρίσκονται σε διαδικασία rebuilding δίνοντας τόπο στα... νιάτα, ενώ και στη θέση των σέντερ δεν υπάρχουν πολλές και αξιόπιστες λύσεις.

Αυτό ακριβώς το γεγονός θέλει να εκμεταλλευτεί ο νεαρός άσος ώστε να καθιερωθεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Ο ύψος 2.06μ. σέντερ είναι ένας σύγχρονος rim protector, με τα αθλητικά του προσόντα αλλά και με το μέγεθός του να κάνει τη διαφορά πάνω από τα στεφάνια και στις δύο άκρες του παρκέ. Μπορεί με ευκολία να καλύψει τις θέσεις «4» και «5», παρά το γεγονός πως ακόμα χρειάζεται δουλειά στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά είναι μια αξιόπιστη λύση για τους Ράπτορς, οι οποίοι σε αυτά τα πρώτα 11 παιχνίδια της σεζόν του έχουν δώσει φανέλα βασικού με τον Ατσίουα να τους δικαιώνει.

Ενδεικτικό είναι πως μετράει 8.2 πόντους, μαζί με 8.6 ριμπάουντ (2 επιθετικά) και 1.6 ασίστ σε 23.5 λεπτά συμμετοχής, την ώρα που πέρσι είχε μόλις 5 πόντους και 3.4 ριμπάουντ. Όσο κυλάει η σεζόν αναμένεται να... λυθεί και να πάρει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x