Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Μία φορά έφτασε η μπάλα στον σέντερ φορ και…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ενδιαφέροντα στοιχεία για το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Φιλαδέλφεια.

• Μπορεί στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός να απείλησε, με τη μορφή ευκαιριών, τρεις φορές την εστία της ΑΕΚ (γκολ Ελ Καάμπι, σουτ Μασούρα, κεφαλιά Φρέιρε), όμως είχε τη δυνατότητα να γίνει επικίνδυνος πολύ περισσότερες. Σε επανειλημμένες περιπτώσεις, από τα πρώτα έως τα τελευταία λεπτά του αγώνα, χρειάζονταν απλά μία καλή τελική πάσα για τη δημιουργία φάσης, που όμως δεν βγήκε εν τέλει ποτέ!

• Αυτή η εξτρά ποιότητα στην τελική πάσα έλειψε πάρα πολύ από τον Ολυμπιακό-γι΄ αυτό άλλωστε και δεν ήρθε το διπλό στη Φιλαδέλφεια. Ας σκεφθούμε ότι η μπάλα έφτασε σωστά μόνο μία φορά, από τον Ποντένσε, στον σέντερ φορ, τον Ελ Καάμπι, κι αυτός το έκανε το γκολ! Από εκεί και πέρα, η μόνη άλλη φορά που επιχείρησε τελική ο Μαροκινός ήταν από δύσκολη θέση, προς τα πλάγια, μετά από μία όντως καλή κεφαλιά πάσα του Μασούρα, αλλά δεν ήταν καλές οι προϋποθέσεις από πλευράς θέσης για να κάνει ένα σουτ για γκολ.

Αντιθέτως, μπορούμε να προσέξουμε ότι σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις καλών επιθέσεων κι αντεπιθέσεων του Ολυμπιακού, ο Ελ Καάμπι απλά περίμενε μία καλή τελική πάσα για να δοκιμάσει να σκοράρει, η μπάλα όμως ποτέ δεν έφτασε σε αυτόν, καθώς τρεις φορές ο Μασούρας (5’, 24’, 53’) και μία ο Ποντένσε (39’) δεν έκαναν τη σωστή μπαλιά. Όπως είναι αλήθεια ότι κι ο Ελ Καάμπι βρέθηκε στο 56’ σε καλή θέση για να βγάλει πάσα στον Μπιέλ, όμως δεν την έκανε καλή. Όπως κι ο Ρόντινεϊ στο 84’ δεν έκανε καλό γύρισμα στον Γιόβετιτς.

Ολυμπιακός: Μία φορά έφτασε η μπάλα στον σέντερ φορ και…

• Πραγματικά κρίμα για το πώς ο Ολυμπιακός αυτές τις έξι πολύ καλές επιθέσεις του τις πέταξε στα σκουπίδια χωρίς να βγάλει καν ευκαιρία (!)-να γίνει ευκαιρία κι ας χαθεί, αλλά να γίνει! Κρίμα γιατί είχαν ξεδιπλωθεί όμορφες επιθέσεις με Φορτούνη, Μασούρα, Έσε, Ρόντινεϊ, Ποντένσε. Όπως είχαν βγει και έξοχες πάσες από τον Μαντί, αλλά και τον Κίνι.

• Αυτό που χρειάζονταν η ομάδα ήταν να βγάλει στο ντέρμπι λίγο παραπάνω ποιότητα-κι όχι μόνο σε αυτές τις έξι περιπτώσεις. Αλλά και στις δύο στις οποίες ο Ποντένσε στο α΄ ημίχρονο κι ο Ελ Καάμπι στο β΄, αντί να εκμεταλλευθούν το δώρο που τους έδωσε ο Μουκουντί, στην πρώτη φορά χάνοντας την μπάλα από αντίπαλο και στη δεύτερη πασάροντας σε αντίπαλο (!), έμοιαζαν σαν να μην ήξεραν τι να κάνουν και τελικά όντως δεν έκαναν τίποτα.

Λίγη παραπάνω ποιότητα και στις τρεις περιπτώσεις που απείλησε με το κεφάλι ο Φρέϊρε σε στατικές φάσεις η, σε συνέχεια στατικών φάσεων. Αποκορύφωμα φυσικά ήταν η άστοχη κεφαλιά του από το πέναλτι λίγο μετά το 1-1 στη σέντρα-λουκούμι του Φορτούνη. Όμως, και νωρίτερα πάλι είχε κερδίσει μία κεφαλιά και είχε στείλει την μπάλα στα…περιστέρια, ενώ στο β΄ ημίχρονο, σε ένα ακόμη καλύτερο κόρνερ του Φορτούνη, ο Αργεντίνος για ένα κλικ δεν κάρφωσε την μπάλα από εξαιρετική θέση. Αν και η αίσθηση που μου έβγαλε ο Φρέιρε είναι ότι δεν θα αργήσει να σκοράρει σε κάποιο κόρνερ η, φάουλ…

Ολυμπιακός: Μία φορά έφτασε η μπάλα στον σέντερ φορ και…

• Κι επειδή τονίζεται πολύ ότι η ΑΕΚ στόχευσε στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού και κτύπησε στον Κίνι-γιατί ρε παιδιά ο Ολυμπιακός τι έκανε; Στην αριστερή πλευρά της άμυνας της ΑΕΚ, στον Μοχαμάντι, δεν στόχευσε; Το 83% των επιθέσεων του Ολυμπιακού βγήκαν από εκεί, το 16% από τον άξονα και το…1% από αριστερά!!! Ήταν εκεί ο Ποντένσε με τον Ρόντινεϊ, πήγαινε κι ο Φορτούνης, δημιουργούνταν υπεραριθμίες κι έτσι βγήκαν οι καλύτερες στιγμές.

• Κατά τα άλλα, μία… πρακτική πληροφορία: υπάρχουν ακόμη εισιτήρια για το παιχνίδι με την Φράιμπουργκ. Δεν είναι πολλά , αλλά υπάρχουν κι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει. Ηλεκτρονικά όλο το 24ωρο και από τα εκδοτήρια από τις 10 αύριο το πρωί στις 10 έως τις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x