sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέντε ματς σε 15 ημέρες: Το πρόγραμμα των «4» στη μάχη του τίτλου και της Ευρώπης!

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να διαχειριστούν τα… δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και να δώσουν από πέντε ματς σε 15 ημέρες, μέχρι να φτάσουμε στη διακοπή.

Σαββατοκύριακο… επανεκκίνησης είχαμε και οι απώλειες ήρθαν! Βαθμολογικές πάντα, διότι στα ντέρμπι δεν μπορείς να έχεις δεδομένο ένα τρίποντο…

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο μεταξύ τους 1-1, ο ΠΑΟΚ στο 0-0 με τον Άρη και ο μεγάλος κερδισμένος της 4ης αγωνιστικής ήταν ο Παναθηναϊκός, αφού με το εμφατικό 5-0 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, βρίσκεται στο -1 από την κορυφή με ματς λιγότερο.

Άπαντες καλούνται να αφήσουν πίσω τους τα όσα έγιναν στο προηγούμενο 48ωρο και να στραφούν στην πρώτη τους ευρωπαϊκή μάχη. Με το ξεκίνημα να έχει δύο μέσα και δύο έξω ματς για τους Ευρωπαίους, οι οποίοι όπως φαίνεται θα είναι και οι διεκδικητές του τίτλου.

Βέβαια, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ενδεχομένως να έχουν και δεύτερη ευκαιρία, αφού μέσω της 3ης θέσης στους ομίλους τους μπορούν να συνεχίσουν στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβρη, παίζοντας στα νοκ-άουτ του Europa Conference League. Με τον ΠΑΟΚ να μην έχει περιθώριο λάθους αν θέλει να παίζει εκτός συνόρων και τον Φλεβάρη.

Οι «4» καλούνται να διαχειριστούν τα… δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, έχοντας να δώσουν πέντε παιχνίδια σε διάστημα 15 ημερών, έως ότου έρθει η νέα διακοπή που αυτή τη φορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού εκτός από τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων υπάρχουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη.

Μένει να φανεί πώς θα… κυλήσουν αυτές οι δυόμιση εβδομάδες, με δύσκολες αναμετρήσεις για κάθε έναν από τους τέσσερις προαναφερθέντες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ: Το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δεδομένα το πιο δύσκολο πρόγραμμα σε αυτό το διάστημα. Τρία εντός έδρας παιχνίδια, το ένα πιο… μεγάλο ντέρμπι από το άλλο, αφού ξεκινάει με Βιγιαρεάλ και ΑΕΚ μέσα σε τρεις ημέρες. Ακολουθεί η έξοδος στην επικίνδυνη και «αφιλόξενη» Τρίπολη, το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ολοκληρώνεται με τη δοκιμασία στο «καυτό» Ισραήλ, απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Θα έλεγε κανείς πως ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά τους πέντε αγώνες υψηλών απαιτήσεων και έντασης, όπου καλείται να χρησιμοποιήσει όλο το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ του.




Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:
21/09: Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ (Europa League)
25/09: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (Stoiximan Super League)
28/09: Αστέρας Τρίπολης- Παναθηναϊκός (Stoiximan Super League)
01/10: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (Stoiximan Super League)
05/10: Μακάμπι Χάιφα-Παναθηναϊκός (Europa League)


ΑΕΚ:
ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ: Το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ζόρικο το πρόγραμμα και για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία έχει να βγάλει πέντε απαιτητικά ματς επίσης. Ξεκίνημα στην Αγγλία με την Μπράιτον, την «τρομακτική» ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, και στα… καπάκια εκτός έδρας ματσάρα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, κλείνοντας έτσι μια εβδομάδα με διαδοχικά ντέρμπι. Ακολουθεί το «βατό» εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, η επικίνδυνη έξοδος στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και κλείνει με το ευρωπαϊκό εντός έδρας ματς με τον Άγιαξ που αυτή τη στιγμή δεν είναι στα καλύτερά του, αλλά μόνο να τον υποτιμήσεις δεν μπορείς.



Το πρόγραμμα της ΑΕΚ:
21/09: Μπράιτον-ΑΕΚ (Europa League)
25/09: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (Stoiximan Super League)
28/09: ΑΕΚ-Ατρόμητος (Stoiximan Super League)
02/10: ΟΦΗ-ΑΕΚ (Stoiximan Super League)
05/10: ΑΕΚ-Άγιαξ (Europa League)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ: Το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ πέρασε αναίμακτα, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ παραμένει στην κορυφή και τώρα ρίχνεται στη δική του απαιτητική πεντάδα αγώνων. Εκκίνηση στην Ευρώπη με την Φράιμπουργκ, η οποία την περασμένη σεζόν πέρασε άνετα από το «Γ. Καραϊσκάκης» στο προηγούμενο συναπάντημα των δύο ομάδων, αλλά φέτος κάνει μουδιασμένο ξεκίνημα. «Βατό» εντός έδρας ματς με Κηφισιά και ευκαιρία για ροτέισον ενόψει του αγώνα με τον Άρη τρεις ημέρες μετά, ξανά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακολουθεί η δοκιμασία στα Γιάννενα, αλλά και αυτή στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα η οποία βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας στο -5 τον... ισόβιο πρωταθλητή, Ερυθρό Αστέρα.



Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:
21/09: Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ (Europa League)
24/09: Ολυμπιακός-Κηφισιά (Stoiximan Super League)
27/09: Ολυμπιακός-Άρης (Stoiximan Super League)
01/10: ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (Stoiximan Super League)
05/10: Μπάτσκα Τόπολα-Ολυμπιακός (Europa League)

ΠΑΟΚ:
ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ: Το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει την ομάδα του να έχει δύο σερί βαθμολογικές απώλειες απέναντι σε ΟΦΗ και Άρη. Καλείται να βάλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα μεταγραφικά του αποκτήματα στην εξίσωση και να «συμμαζέψει» τα κακώς κείμενα των τελευταίων παιχνιδιών. Πρώτη ευρωπαϊκή δοκιμασία με τη σκληροτράχηλη Ελσίνκι στη Φινλανδία, στα… καπάκια επικίνδυνη έξοδος στα Γιάννενα. Ακολουθεί «βατό» ματς στην Τούμπα με τον Βόλο και τέσσερις ημέρες αργότερα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Για «κερασάκι στην τούρτα», η 2η αγωνιστική του Europa League με αντίπαλο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Θεσσαλονίκη.



Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:
21/09: Ελσίνκι-ΠΑΟΚ (Europa Conference League)
24/09: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (Stoiximan Super League)
27/09: ΠΑΟΚ-Βόλος (Stoiximan Super League)
01/10: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (Stoiximan Super League)
05/10: ΠΑΟΚ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Europa Conference League)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x