Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Οι «κινήσεις» Μαρτίνεθ με Φορτούνη και Ιμπόρα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr κάποιες παρατηρήσεις επί αγωνιστικού στον Ολυμπιακό.

· Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός απογοήτευσε με την όλη εικόνα του στο τελευταίο του τεστ, ανεξαρτήτως της ήττας του (0-2) από τη Νόριτς.

· Εξίσου αλήθεια είναι, πάντως, ότι ακόμη και σε ένα κακό παιχνίδι του φάνηκε ότι υπάρχει μία ομάδα που δουλεύεται για να βγάζει καλά πράγματα πάνω στο γήπεδο. Ειδικά στο β' ημίχρονο, όταν σταδιακά ο Μαρτίνεθ άρχισε να βάζει τους πιο βασικούς παίκτες, είδαμε αρκετές καλές επιθέσεις, έστω και αν δεν κατέληξαν όλες σε τελικές και παρότι καμία δεν μετατράπηκε σε καθαρή ευκαιρία για γκολ.

· Όπως είδαμε και κάποια πράγματα που ξεκάθαρα τα έχει δουλέψει στις προπονήσεις ο Ισπανός. Όπως για παράδειγμα ότι ο Καρβάλιο χώνεται στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας σαν κρυφός φορ, περιμένοντας τη βαθιά μπαλιά του αμυντικού -στο συγκεκριμένο ματς πήγε να του την περάσει ο Φρέιρε.

· Είδαμε επίσης τον Ρέτσο να κάνει ωραία κίνηση και να βγάζει οφσάιντ τον σκόρερ της Νόριτς στη φάση που οι Άγγλοι πήγαν να κάνουν και το 3-0 αμέσως μετά το 2-0, με αντεπίθεσή τους μετά από ανακοπή επίθεσης του Φορτούνη. Είναι αυτό που επανειλημμένως έχω σημειώσει και στο οποίο ατυχώς δεν βλέπουμε βελτίωση: Όταν χάνει την μπάλα ένας κυνηγός του Ολυμπιακού, η αντίπαλη ομάδα βγαίνει με ευκολία στην κόντρα επίθεση, βρίσκοντας μία σχετικά άδεια άμυνα.

Ολυμπιακός: Οι «κινήσεις» Μαρτίνεθ με Φορτούνη και Ιμπόρα

· Παρεμπιπτόντως, ο Μαρτίνεθ αυτήν τη φορά τον Φορτούνη τον έβαλε κάποια στιγμή και σε θέση έξω δεξιά, έχοντας αριστερά τον Μπιέλ. Δεν τράβηξε, όμως, ο Φορτούνης και τον μετέφερε πάλι στα αριστερά. Και μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά όντως ο διεθνής άσος βολεύεται να παίζει καλύτερα από τα αριστερά με το ανάποδο, το δεξί, πόδι.

· Σε αυτό το φιλικό είδαμε και μία άλλη κίνηση εκ μέρους του Μαρτίνεθ, που ακόμη φαίνεται να πειραματίζεται για διάφορα πράγματα. Αν προσέξατε, δεν είχε τον Ιμπόρα εξάρι και τον Μπουχαλάκη οκτάρι, αλλά περισσότερο τον Μπουχαλάκη ως Νο 6 και τον Ιμπόρα ως Νο 8. Πιο πολύ, δηλαδή, πήγαινε ο Μπουχαλάκης να ξεκινήσει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Νομίζω μία δοκιμή που δεν είχε κάτι να μας πει.

· Και επειδή πάντοτε οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο ποδόσφαιρο σήμερα: Μπορούμε να θυμηθούμε τη φάση του πρώτου γκολ της Νόριτς, με το μακρινό σουτ, την μπάλα να βρίσκει το πόδι του Μπουχαλάκη, να αλλάζει κατεύθυνση και τον Τζολάκη παρά την προσπάθεια του να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ αν και βρήκε την μπάλα. Και να συγκρίνουμε αυτήν τη φάση με μία σχεδόν πανομοιότυπη: Ένα μακρινό σουτ του Μασούρα στο β' ημίχρονο, με την μπάλα να κοντράρει επίσης σε αντίπαλο, να αλλάζει γωνία, με τη διαφορά ότι ο τερματοφύλακας της Νόριτς, ο διεθνής Σκοτσέζος Γκαν, κατάφερε και μπλόκαρε την μπάλα έστω με δυσκολία και με διπλή προσπάθεια

· Κατά τα άλλα: Δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή του Ολυμπιακού η πληροφορία από Αγγλία ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν δανεικό από την Άρσεναλ τον 20χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ Μαρκίνιος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x