sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ: Τίμιος εργάτης που έδωσε ό,τι είχε ή μέτριος μπακ που σπατάλησε την ευκαιρία;

Η αποχώρηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ από τον Ολυμπιακό μοιάζει να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, με το sport-fm.gr να σας θυμίζει την πορεία του με τα ερυθρόλευκα, θέτοντας το μεγάλο ερώτημα…

Η αποχώρηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ από τον Ολυμπιακό φαίνεται πως είναι απλώς θέμα χρόνου.

Η Σπαρτάκ Μόσχας ενδιαφέρεται εδώ και αρκετό καιρό για την απόκτησή του, έχοντας μάλιστα έρθει σε επαφή μαζί του χωρίς να μιλήσει πρώτα με τους «ερυθρόλευκους», κάτι που έθεσε τον Μολδαβό μπακ εκτός ομάδας.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το sport-fm.gr, οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν νέα βελτιωμένη προσφορά για τον 25χρονο, η οποία θα αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, με τα 5.8 εκατ. να δίνονται καθαρά και τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ ακόμη να προβλέπεται να πληρωθεί με την μορφή μπόνους επίτευξης στόχων.

Από πλευράς Ολυμπιακού προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος, ωστόσο η ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο Ρέαμπτσιουκ μίλησε με την Σπαρτάκ χωρίς να ενημερώσει, είναι δεδομένη.

Όπως και έχει, εκτίμησή μου είναι ότι μετά και το τελευταίο συμβάν, το γυαλί στην σχέση του Ολυμπιακού με τον Ρέαμπτσιουκ έχει σπάσει, με τις ρωγμές να έχουν να έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και πολύ καιρό. Αν πάρουμε ως δεδομένη τη διάθεση της Σπαρτάκ να φτάσει φτάσει ψηλά (οικονομικά) για χάρη του Μολδαβού, δεν βλέπω πώς θα παραμείνει τελικά στο ρόστερ. Αν δε λάβουμε υπόψη και την κατά γενική ομολογία κακή σεζόν από την οποία προέρχεται, μαζί με τη συνεχή γκρίνια-αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του από την πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού, η αποχώρησή του μοιάζει όλο και πιο σίγουρη.

Η σχέση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά του 2021, όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την πορτογαλική Πάσος Φερέιρα, έναντι του ποσού των 2 εκατ. ευρώ. Ο Πέδρο Μαρτίνς εισηγήθηκε την απόκτησή του και δεν άργησε να τον χρίσει βασικό του αριστερό μπακ, ως αντικαταστάτη του Βινάγκρε και έχοντας μαζί του στη θέση τον 36χρονο Χοσέ Χολέμπας.



Προερχόμενος από μιάμιση γεμάτη σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της Πορτογαλίας, έχοντας περάσει τα εφηβικά του χρόνια στις «μικρές» ομάδες της Πόρτο και από νωρίς διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, μπορεί να έδειξε από νωρίς ότι δεν θα αποτελέσει τον μπακ που θα πρωταγωνιστήσει επιθετικά, αλλά κέρδιζε χειροκροτήματα για τα συνεχή του τρεξίματα, τη διάθεσή του, την προσήλωσή του στο πλάνο.



Με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν, ο Μαρτίνς αποφάσισε να συνεχίσει με βασικό τον Ρέαμπτσιουκ και την επόμενη σεζόν, παίρνοντας τον νεαρό Καρμπόβνικ ως δανεικό από την Μπράιτον, για εναλλακτική λύση. Μια λύση που ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ, αφού ο νεαρός Πολωνός είχε τραυματισμούς και αγωνίστηκε ελάχιστα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ρέαμπτσιουκ να ολοκληρώσει τη σεζόν με 48 (!) εμφανίσεις και συνεχόμενα 90λεπτα. Έβγαλε ουσιαστικά μόνος του μια ολόκληρη χρονιά στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού με 2 γκολ και 3 ασίστ, κατακτώντας για δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα ως βασικός και αναντικατάστατος!



Το καλοκαίρι του 2022 και μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League, οι δρόμοι Ολυμπιακού και Μαρτίνς χώρισαν, με τον Κορμπεράν να αναλαμβάνει για μερικές… μέρες και τον Μίτσελ να επιστρέφει τον Σεπτέμβριο. Όσο για τον Ρέαμπτσιουκ; Πέρασε μία ακόμα προετοιμασία ως (ουσιαστικά) το μοναδικό αριστερό μπακ του ρόστερ, μέχρι να έρθει η πολύκροτη απόκτηση του Μαρσέλο. Ωστόσο, η πορεία του Βραζιλιάνου στους «ερυθρόλευκους» αποδείχθηκε σύντομη και απογοητευτική, ενώ ούτε ο επίσης Βραζιλιάνος, Ραμόν, που ήρθε τον περασμένο Ιανούαριο, κατάφερε να δείξει ότι αξίζει τη φανέλα του βασικού. Αυτή παρέμενε… κλειδωμένη στο ντουλαπάκι του Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος όδευε για την τρίτη (!) συνεχόμενη σεζόν του ως βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Τόσο για ολόκληρη την ομάδα του Ολυμπιακού, όσο και για τον ίδιο τον Ρέαμπτσιουκ, η σεζόν που μας πέρασε αποδείχθηκε κάκιστη. Μετά από τρεις αλλαγές προπονητών (Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ, Ανιγκό) και πριν την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η χρονιά των «ερυθρόλευκων» ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιον τίτλο, στην 3η θέση του πρωταθλήματος και με απογοητευτική ευρωπαϊκή παρουσία.



Όσο για τον Ρέαμπτσιουκ, ήταν ξανά αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, παίζοντας σε 45 παιχνίδια, στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών ως βασικός. Όπως ήταν λογικό, στον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών, ο Μολδαβός εκτέθηκε. Τα τρεξίματα και η θέλησή του δεν χάθηκαν, αλλά τα κραυγαλέα λάθη πολλαπλασιάστηκαν και οι ξεκάθαρες επιθετικές του αδυναμίες... κούρασαν τον κόσμο των Πειραιωτών. Ο Μολδαβός σου έδινε την αίσθηση ότι είχε λυγίσει στην πίεση ενός βάρους που του είχε (λανθασμένα κατά την άποψή μου) δοθεί, αλλά αδυνατούσε να το σηκώσει.

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ: Η πορεία του στον Ολυμπιακό

Παρ’ όλα αυτά, ξεκίνησε και την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν όντας ο πρώτος στην ιεραρχία αριστερός μπακ του Ολυμπιακού! Ο Ραμόν συνεχίζει να βρίσκεται στο ρόστερ χωρίς να εντυπωσιάζει, ενώ ο Μαρτίνεθ στα φιλικά χρησιμοποίησε τον νεοαποκτηθέντα Κίνι στα αριστερά, αλλά ο Ισπανός είναι δεξιοπόδαρος και αγωνίζεται κυρίως από την άλλη πλευρά. Όλα αυτά, μέχρι να έρθει η Σπαρτάκ Μόσχας για να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ρέαμπτσιουκ, προκαλώντας την αντίδραση του Ολυμπιακού και την απόφαση να τον θέσει εκτός ομάδας.



Πλέον, η αποχώρησή του μοιάζει απλώς θέμα χρόνου, δεδομένου και του τόσο «ζεστού» ενδιαφέροντος της Σπαρτάκ, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να τον εντάξει στο δυναμικό της. Έχοντας συμπληρώσει 120 εμφανίσεις στα 2,5 χρόνια παρουσίας του με τα «ερυθρόλευκα», ο Ρέαμπτσιουκ δίχασε όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια τους φίλους του Ολυμπιακού.

Τίμιος εργάτης που έδινε πάντα στον αγωνιστικό χώρο όσα και ό,τι μπορούσε ή ένας μέτριος μπακ που έκανε συχνά το λάθος και αδυνατούσε να ξεχωρίσει είτε αμυντικά είτε επιθετικά. Ένας μπακ που αναμενόμενα και δικαιολογημένα λύγισε στο πολύ μεγάλο βάρος που του δόθηκε να κουβαλήσει ή ένας μπακ που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την τεράστια ευκαιρία που του δόθηκε, να ανταποκριθεί και να ξεχωρίσει όντας βασικότατος εδώ και τόσο καιρό σε μια ομάδα πρωταγωνίστρια, όπως είναι αυτή του Ολυμπιακού;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x