Κώστας Νικολακόπουλος

Οι λύσεις στο αδιέξοδο Μπιέλ είναι δύο για τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr συμπεράσματα μετά και το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού.

· Μία εύκολη, πρώτη, διαπίστωση από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ: όταν άνοιξε το σκορ σε δύο φιλικά κέρδισε, τόσο την μικρή Σλοβάτσκο (2-1), όσο και την μεγάλη Ρέιντζερς (3-1)…όταν έφαγε πρώτος γκολ ποτέ δεν κέρδισε, ισοφάρισε (1-1) τη Νόρτζελαντ και την Σαμπάχ με γκολ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και έχασε (0-2) από τη Νόριτς. Η διαφορά της ήττας από τη Νόριτς με τις ισοπαλίες στα άλλα δύο τεστ ήταν ότι με τους Άγγλους ο Βρουσάι έχασε το γκολ στο 47’ και στο 49’ η Νόριτς έκανε αυτή το γκολ…

· Μία άλλη, επίσης εύκολη, διαπίστωση: ο Μαρτίνεθ μοίρασε εντελώς τον χρόνο στους δύο γκολκίπερ, με τον Πασχαλάκη και τον Τζολάκη να παίζουν από ένα 90λεπτο κι από τρία ημίχρονα ο καθένας. Ο Τζολάκης ξεκίνησε μάλλον έχοντας τον πρώτο λόγο, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρα πολύ πίσω από τον Πασχαλάκη. Το κακό είναι ότι ο Ολυμπιακός σε κανένα παιχνίδι δεν κράτησε το μηδέν, δεχόμενος συνολικά έξι γκολ (από τρία ο καθένας, τα δύο του Πασχαλάκη από πέναλτι). Συνεχίζεται το περσινό φαινόμενο με τα γκολ-δώρα: δύο από τον Τζολάκη, ένα από τον Ρόντινεϊ, ένα από τον Ντόη κι αδυναμία καλύτερης αντιμετώπισης σε άλλα δύο από Ανδρούτσο και Μπουχαλάκη-Τζολάκη.

Ολυμπιακός: Οι λύσεις στο αδιέξοδο Μπιέλ είναι δύο

· Να προσέξουμε ότι έμεινε εκτός αποστολής χθες ο Μπα. Αναμενόμενο κατά την άποψη μου, αν θυμηθούμε τον εκνευρισμό που έβγαλε ο Μαρτίνεθ από το προηγούμενο φιλικό, όταν τον έβαλε μόλις δύο λεπτά αντί του Ντόη κι ο Αφρικάνος αδράνησε σε τέτοιο βαθμό σε δύο φάσεις, που στη δεύτερη λόγω Πασχαλάκη δεν μείωσε σε 2-3 η Ρέιντζερς.

· Το φιλικό με τη Νόριτς ήταν το πρώτο στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε. Μάλλον όχι τυχαία παίζοντας πρώτη φορά χωρίς τον μοναδικό του σέντερ φορ, τον Ελ Αράμπι για 60 λεπτά. Ο Μασούρας σε θέση φορ όταν βρέθηκε σε καλή θέση μετά από ένα κλέψιμο της μπάλας από τον Αγκιμπού, ούτε σούταρε, ούτε έβγαλε καλή σέντρα.

· Ο Μαρτίνεθ περιορίζει τα πειράματα του (π.χ. δεν βλέπουμε πια… εξτρέμ τον Ραμόν) και προσπαθεί να βοηθήσει τον Μπιέλ να βρει τον καλό εαυτό του-μάταια. Χθες τον άφησε σε ολόκληρο το 90λεπτο και τον έβαλε σε τρεις διαφορετικές θέσεις! Τον ξεκίνησε έξω δεξιά, τον συνέχισε σε θέση μεσοεπιθετικού στον άξονα και τον τέλειωσε σε ρόλο έξω αριστερά.

Ολυμπιακός: Οι λύσεις στο αδιέξοδο Μπιέλ είναι δύο

· Πουθενά δεν διακρίθηκε. Απλά επιβεβαιώνεται ότι αν, με κεφαλαία και το άλφα και το νι, μπορεί να παίξει σε μία θέση είναι στον άξονα, όπου κάνει κάποιες καλές κινήσεις και πάσες, χωρίς όμως και πάλι να βλέπεις παίκτη να κάνει τη διαφορά. Στα άκρα η κατάσταση δεν περιγράφεται. Χθες κάποια στιγμή σπρίνταρε ο Γιαννούλης κι ο Μπιέλ έμεινε πίσω πέντε μέτρα και τον κοιτούσε. Στο μεταξύ, ο Ισπανός πρέπει να έκανε γύρω στα έξι φάουλ!

· Ατυχώς, είμαστε πάλι στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και στην αρχή της προετοιμασίας με τον Μπιέλ, μήπως βρεθεί μία λύση στο αδιέξοδο: είτε ο Μαρτίνεθ αποφασίζει να τον βάλει πίσω από το σέντερ φορ μπας και αναστηθεί (ποντάροντας στα πλάγια σε Μασούρα, Κένεντι, στον επόμενο εξτρέμ, αλλά και στον Φορτούνη όταν δεν παίζει Νο 10), είτε ο Ολυμπιακός κυνηγάει να τον πουλήσει μπας και πάρει πίσω τα 6 εκ. ευρώ που έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κι ίσως η δεύτερη λύση είναι καλύτερη, με το μεγάλο ερωτηματικό αν θα βρεθούν τα 6 εκ. Ευρώ.

· Πάντως, με αυτά τα 6 εκ. ευρώ και με άλλα τόσα που μπορεί ο σύλλογος να πάρει από τον Ρέαμπτσιουκ, δηλαδή με ταμείο 12 εκ. ευρώ, ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση να κάνει σπουδαίες μεταγραφές, τις οποίες μέχρι τώρα δεν έχει κάνει και διότι έχει ελάχιστα έσοδα από πωλήσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x