Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Οι 7 αλλαγές, το πρώτο γρήγορο, οι τελικές ρεκόρ, οι χαμένες ασίστ Φορτούνη σε Μπακαμπού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σημειώνει μέσα από το sport-fm.gr πολλά για διάφορα πρόσωπα στον Ολυμπιακό με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι.

· Ελάχιστοι το πρόσεξαν, αλλά ο Μίτσελ είχε μάλλον υπερβολικά πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ, αυτό με τον Ατρόμητο προχθές Πέμπτη, σε σχέση με το τελευταίο πριν τη διακοπή, το 0-0 με την ΑΕΚ.

· Μόνο η μία μάλιστα ήταν αναγκαστική αλλαγή, του απόντος λόγω άδειας από την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Χουάνγκ, με τον Κασάμι. Δεν λέω ότι οι άλλες έξι αλλαγές δεν είχαν μία εξήγηση:

Ο Τζολάκης έπαιξε αντί του Πασχαλάκη γιατί θέλει ο προπονητής να του δώσει τα παιχνίδια του Κυπέλλου

Ο Βρουσάι έπαιξε γιατί ο Άβιλα έχει τεθεί πλέον εκτός πλάνων

Ο Ρέτσος έπαιξε γιατί ο Παπασταθόπουλος προέρχονταν από τραυματισμό

Ο Μαρσέλο έπαιξε γιατί ο Ρέαμπτσιουκ είναι σταθερά ντεφορμέ

Ο Φορτούνης έπαιξε γιατί ο Χάμες προέρχονταν από τραυματισμό

Κι ο Αγκιμπού έπαιξε γιατί ο Μασούρας εδώ και καιρό δεν είναι στα καλύτερα του

Ολυμπιακός: Οι χαμένες ασίστ Φορτούνη σε Μπακαμπού

· Ακόμη κι έτσι, πάντως, οι αλλαγές είναι μάλλον υπερβολικά πολλές. Εκτός πια κι αν ο Μίτσελ έδειξε έτσι τη δυσφορία του για την εικόνα του Ολυμπιακού σε εκείνο το τελευταίο επίσημο παιχνίδι, με την ΑΕΚ. Μόνο που τότε είχε παίξει η ίδια ενδεκάδα που είχε ρολάρει, είχε διαπρέψει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο κλπ, κλπ.

· Τέλος πάντων, θα μπορέσουμε καλύτερα να καταλάβουμε τις προθέσεις του προπονητή τώρα που γυρνάει ο Χουάνγκ και που θα είναι διαθέσιμοι σε πιο μεγάλο βαθμό ο Χάμες κι ο Σωκράτης, αν και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βγουν από την ενδεκάδα ευρισκόμενοι σε τόσο καλή κατάσταση ο Φορτούνης κι ο Ρέτσος.

· Τώρα, το καλό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι ότι ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά επί Μίτσελ έβαλε τόσο γρήγορα γκολ, μόλις στο 7ο λεπτό! Διότι μέχρι τώρα πολύ απλά ξεκινούσε τα παιχνίδια πολύ αναγνωριστικά, ενώ αυτή τη φορά τον είδαμε να κάνει τρεις φάσεις για γκολ στα πρώτα εφτά λεπτά! Το κακό είναι ότι ο ίδιος ο Ολυμπιακός «ακύρωσε» το γρήγορο γκολ του, δεχόμενος εξίσου γρήγορα, μέσα σε τέσσερα λεπτά (11’) την ισοφάριση και δη τόσο απογοητευτικά, μέσα από μία στατική φάση.

· Το καλό επίσης είναι ότι για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός πέτυχε τόσα πολλά, τέσσερα γκολ. Μάλλον όχι παράλογα, αφού για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν έκανε τόσες πολλές τελικές: 19, με τις 11 εντός εστίας…

· Σε κάποιες επιμέρους στιγμές του αγώνα, μπορέσαμε να παρατηρήσουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πάσες για γκολ, αλλά προτίμησαν να σουτάρουν. Για παράδειγμα, ο Φορτούνης στο πλασέ του που «έγλειψε» το δοκάρι κι ο Μπιέλ στο πλασέ του με το οποίο άνοιξε το σκορ, είχαν πάσες στον Μπακαμπού και τον Βρουσάι αντίστοιχα. Η διαφορά ότι ενώ κι οι δύο επέλεξαν να τελειώσουν μόνοι τους τις φάσεις, ο μεν το έχασε το γκολ, ο δε το έβαλε το γκολ.

Ολυμπιακός: Οι χαμένες ασίστ Φορτούνη σε Μπακαμπού

· Ο δε Μπακαμπού στη φάση του γκολ που έχασε με την κοντινή κεφαλιά από τη σέντρα του Βρουσάι, έσπευσε να ζητήσει χαμηλά την μπάλα από τον συμπαίκτη του. Η αλήθεια είναι ότι η σέντρα του Βρουσάι ήταν μια χαρά. Ήταν σέντρα την οποία ο σέντερ φορ έπρεπε να την αξιοποιήσει, με μία απλά καλή κεφαλιά. Περισσότερο ως δικαιολογία έμοιαζε η αντίδραση του Μπακαμπού, γιατί εντάξει θα ήταν ιδανικό να του έρχονταν η μπάλα στα πόδια για να σκοράρει εξ επαφής, αλλά δεν μπορεί ένας μπακ πάνω στο σπριντ και την κίνηση να τα κάνει όλα τέλεια. Όταν τα κάνει, όμως, όλα πολύ καλά, αν κι ο φορ τα κάνει όχι ιδανικά αλλά τέλεια, το γκολ θα έρθει.

· Ο Μπακαμπού πράγματι κάνει εκπληκτικές κινήσεις για να βρεθεί φάτσα με το γκολ, αλλά αν είναι να βάζει την μπάλα στα δίκτυα μόνο σε κενή εστία, όπως συνέβη στο ακυρωθέν του γκολ λόγω οφσάιντ του Γκάρι που του έδωσε την ασίστ, τότε μάλλον δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Και οι δύο κοντινές κεφαλιές του Αφρικάνου στράικερ, από τις καλές σέντρες του Φορτούνη και του Βρουσάι, δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι-ατυχώς όχι για πρώτη φορά δεν καρφώνει την μπάλα, και την στέλνει ψηλά. Ακόμη δε και στη φάση που ο Φορτούνης του έσπασε την μπάλα, ο Μπακαμπού έκανε κακό κοντρόλ, διαφορετικά θα μπορούσε να είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία για γκολ.

Ολυμπιακός: Οι χαμένες ασίστ Φορτούνη σε Μπακαμπού

· Παρεμπιπτόντως, πρέπει να είναι έξι η, εφτά οι πάσες για γκολ που έχει βγάλει ο Φορτούνης στον Μπακαμπού σε δύο φιλικά και στο ματς Κυπέλλου, χωρίς καμία να την κάνει γκολ ο Μπακαμπού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x