• Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι περίμενα τέτοια ξεγυρισμένη τεσσάρα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Περίμενα, όμως, αποτέλεσμα. Δεν έβλεπα να χάνει και έβλεπα να κτυπάει τη νίκη.

• Διότι πρώτον ο ίδιος ο Ολυμπιακός είχε πάρει πάνω του στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που είχε πάρει…κάτω του στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια, και δεύτερον διότι υπήρχαν δεδομένα που δεν μπορούσες παρά να τα σεβαστείς.

• Μόλις χθες το μεσημέρι κατέγραψα από εδώ ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος, έχοντας τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα οκτώ παιχνίδια που είχε δώσει στην Τούμπα τρεις-τέσσερις ημέρες μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του! Πλέον, οι νίκες έγιναν πέντε σε εννιά παιχνίδια. Η δε άλλη τεσσάρα, το 4-2 το 2000 είχε γίνει πάλι μετά από ματς στην Ευρώπη, το 2-2 με τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ, με τον Λεμονή να είναι πρώτο παιχνίδι στον πάγκο στην Ευρώπη και στη συνέχεια στην Τούμπα, όπως τώρα ο Μεντιλίμπαρ, πρώτα με Φέρεντσβαρος εντός έδρας και ύστερα με ΠΑΟΚ εκτός έδρας!

• Λίγες ώρες νωρίτερα, στο ραδιόφωνο έλεγα ότι ο Ολυμπιακός στα πέντε τελευταία παιχνίδια του στην Τούμπα με αντίπαλο τον Λουτσέσκου είχε δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Τώρα, το 2-3-0 έγινε 3-3-0!

• Και την παραμονή του αγώνα έγραφα πάλι από εδώ ότι ο Ολυμπιακός γενικά στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του για το πρωτάθλημα στην Τούμπα έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, κι εκείνη σε βαθμολογικά αδιάφορο για τον ίδιο παιχνίδι. Πλέον οι νίκες έγιναν πέντε στα εννιά τελευταία.

• Μην τα υποτιμάτε αυτά τα πράγματα. Είναι δεδομένα και τα δεδομένα είναι πάντα κάτι σοβαρό. Όπως ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη τα τελευταία χρόνια, και δη με τον Λουτσέσκου, έτσι και ο Ολυμπιακός, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Φάνηκε, άλλωστε, κι από τον τρόπο που μπήκε χθες στον αγώνα. Τα πρώτα 30 λεπτά νόμιζες ότι γηπεδούχος ήταν ο Ολυμπιακός!

• Αυτή ήταν ίσως η πιο μεγάλη επιτυχία του Μεντιλίμπαρ χθες. Έδωσε ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση στην ομάδα, βάζοντας την να παίξει από το πρώτο λεπτό με αποφασιστικότητα και επιθετικότητα και όχι με δισταχτικότητα και παθητικότητα. Αυτό λειτούργησε, καθώς έφερε ευκαιρίες και το γκολ που άλλαξε ακόμη πιο πολύ την ψυχολογία του αγώνα-άλλο δεδομένο αυτό: όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στην Τούμπα τα τελευταία χρόνια κέρδισε πάντα…

• Τι είναι, όμως, το πιο ωραίο που βλέπουμε σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια, με τον Βάσκο; Παίκτες να έρχονται από τον πάγκο με διάθεση και όρεξη, κάνοντας τη διαφορά. Κάτι που το είχαμε σχεδόν ξεχάσει το αμέσως προηγούμενο διάστημα: Με τη Φέρεντσβαρος μπήκαν στο 62’ οι Ποντένσε και Όρτα και άλλαξαν το παιχνίδι προς το καλύτερο-κι όταν μπήκε κι ο Γιόβετιτς στο 77’ ο Ολυμπιακός πήρε και τη νίκη!...Με τον ΠΑΟΚ όταν μπήκαν στο 75’ ο Μασούρας κι ο Ελ Κααμπί ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να πιέζει για το 2-2. Ο Ελ Κααμπί με δύο γκολ το έκανε 4-1!

Ολυμπιακός: Όταν παίζουν έτσι οι αλλαγές σου, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

• Θα σταθώ, ωστόσο, εγώ περισσότερο στον Μασούρα, που την Πέμπτη ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού αγώνα. Χθες όμως έδωσε μία ιδανική απάντηση. Μέσα σε 20 λεπτά πρόλαβε κι έκανε φοβερή δουλειά, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά!

• Δύο φορές είδαμε τον Έλληνα διεθνή κυνηγό να κόβει σε θέση δεξιού μπακ, γυρνώντας από θέση δεξιού εξτρέμ, για να βοηθήσει τον Ρόντινεϊ. Δύο φορές τον είδαμε να πρωταγωνιστεί στα γκολ του Ελ Κααμπί! Στο μεν 3-1 ξετυλίγει υποδειγματικά την αντεπίθεση με την πάσα στον Ποντένσε, κι αυτός την ασίστ στον σκόρερ. Στο δε 4-1 κλέβει την μπάλα στο κέντρο και τη δίνει στον Τσικίνιο, που με τη σειρά του έβγαλε σε θέση γκολ τον Ποντένσε, για να τελειώσει τελικά τη δουλειά ο Μαροκινός. Και θα ήταν και τέλεια αλλαγή, εάν εκεί που βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας

• Όταν βλέπεις τις αλλαγές σου να παίζουν έτσι, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα ως ομάδα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x