Κώστας Νικολακόπουλος

Πληθωρικός ο Κασάμι, θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό, ειδικά αν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το πρώτο δείγμα από την επιστροφή του Κασάμι στον Ολυμπιακό.

• Ο Κασάμι έπαιξε και στα τρία φιλικά του Ολυμπιακού, τόσο στα δύο στην Ισπανία, όσο και σε εκείνο στο Καραϊσκάκη το Σάββατο, οπότε έχουμε πάρει μία γεύση από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται στην επιστροφή του στην δράση μετά από έξι ολόκληρους μήνες, καθότι είχε να παίξει από τον περασμένο Μάιο.

• Με ό,τι δικαιολογίες μπορεί να συνεπάγεται αυτή η αποχή του, στην οποία περιλαμβάνεται και η απουσία του από προετοιμασία ομάδας το καλοκαίρι, αλλά και μία θλάση σοβαρής μορφής που τον ταλαιπώρησε το φθινόπωρο υπογράφοντας στον Ολυμπιακό, μπορούμε να μιλήσουμε, βλέποντας τη συμμετοχή του στα τρία φιλικά για μία πληθωρική παρουσία στη μεσαία γραμμή, με μία εμφανή αδυναμία.

• Από τη μία λοιπόν βλέπουμε έναν κεντρικό μέσο που «γεμίζει» με τον όγκο του πολλά τετραγωνικά του γηπέδου, που βγάζει τσαγανό, κάνει τάκλιν, βγάζει άμυνες, κόβει, κλέβει, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι αλλά και να παίξει κάθετα, και δη με πραγματικά καλές πάσες, επιπλέον δε να βοηθήσει σε εξαιρετικό βαθμό στις στατικές φάσεις, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά.

• Από την άλλη βλέπουμε έναν κεντρικό μέσο από αρκετά έως πολύ απρόσεκτο στις μεταβιβάσεις του. Κι όταν παίζεις 8άρι στον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να είναι λάθος πιο πολλές πάσες και σωστές πιο λίγες. Όπως βλέπουμε κι έναν παίκτη, που όταν καθυστερεί να δώσει την μπάλα κι επιχειρεί να την κρατάει υπερβολικά στα πόδια του, το πιο πιθανό είναι να την χάσει, οπότε μετά είτε να υποχρεωθεί να κάνει φάουλ, είτε να βγάλει αντεπίθεση η αντίπαλη ομάδα.

Ολυμπιακός: Πληθωρικός ο Κασάμι, θα βοηθήσει σημαντικά

• Νομίζω ότι γενικά το πρόσημο είναι θετικό για τον Κασάμι σε αυτό το ξεκίνημα της νέας καριέρας του στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει, όμως, να κοιτάξει να παίξει πιο γρήγορα, έτσι ώστε εκτός των άλλων να μειώσει την αίσθηση που αφήνει ότι είναι γενικά ένας αργός χαφ. Και να κοιτάξει πώς να περιορίσει, έστω χρησιμοποιώντας καλύτερα το σώμα του, τις περιπτώσεις στις οποίες θα τον ξεπεράσουν πιο αέρινοι αντίπαλο του στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Να βελτιωθεί όταν πάει πλάγια να αμυνθεί και να κοιτάξει να κάνει συνεργασίες όταν επιτίθεται κάθετα κι όχι να φεύγει μόνος του κατά μέτωπο, γιατί δεν το έχει.

• Ο Κασάμι 100% έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Το πόσο πολύ θα το κάνει, θα το ξέρουμε μόνο όταν κάνουμε τη σούμα στο τέλος της σεζόν. Αλλά τόσο σαν 8άρι (όπως τον είδαμε στα δύο τελευταία φιλικά), όσο και σαν 6άρι (όπως τον είδαμε στο πρώτο φιλικό), μπορεί να βοηθήσει. Θεωρώ ότι μόνο από κακές συγκυρίες δεν θα έχουμε γκολ από ασίστ του Κασάμι η, γκολ του ίδιου του Κασάμι, είτε σε στατική φάση, είτε με τον ίδιο να έρχεται σαν τρέϊλερ από πίσω.

• Η δε λογική λέει ότι όταν αποκτήσει πάλι κανονικό ρυθμό και γίνει ίσως και πιο fit, θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός. Ίσως αυτή τη φορά κάποιες επιστροφές (βλέπε και του Ρέτσου) στον Ολυμπιακό, να μην αποδειχθούν καταστροφές, όπως άλλες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x