Κώστας Νικολακόπουλος

Τα δοκάρια των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην ίδια εστία και η χημεία Φορτούνη-Ποντένσε

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr διαπιστώσεις για τον Ολυμπιακό μετά και το χθεσινό παιχνίδι του.

· Το 4-1 είναι εντυπωσιακό σκορ όταν μιλάμε για αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη. Και ειδικά όταν στο τέλος θα μπορούσε να είναι και 6-1!

· Αυτό δεν αλλάζει, όμως, μία πραγματικότητα, ότι μπορεί να βλέπαμε άλλο παιχνίδι εάν γίνονταν γκολ το δοκάρι του Άρη (Νταρίντα) στο 53’. Με το σκορ εκεί στο 1-2, οι μεν φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν άλλο ηθικό, οι δε γηπεδούχοι θα αγχώνονταν περισσότερο. Οπότε ήταν μία κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη του αγώνα.

· Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε ότι στην ίδια εστία, τη λες και γούρικη, μπροστά από το πέταλο της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός είχε σταθεί τυχερός σε δύο ακόμη περιπτώσεις σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, με τα δοκάρια να ήταν σύμμαχος του Πασχαλάκη! Τόσο στο 1-0 επί της Γκενκ, με τους Βέλγους να σημαδεύουν στο 96’ το οριζόντιο δοκάρι, όσο και στο 2-0 επί του Πανσερραϊκού, με την ομάδα των Σερρών να χάνει πέναλτι (επίσης οριζόντιο δοκάρι) με το αποτέλεσμα στο 0-0! Ίδια εστία, τρία δοκάρια σε καθοριστικές στιγμές τριών αγώνων!…

· Να παρατηρήσουμε ότι για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν στο ίδιο λεπτό, στο 21ο! Με την Κηφισιά την Κυριακή ήταν ο Ελ Καάμπι που άνοιξε το σκορ με πέναλτι και τώρα ήταν ο Μπράμπετς που με αυτογκόλ έκανε το 1-0!

· Κωμική στιγμή του αγώνα οι διαμαρτυρίες των παικτών του Άρη για το πέναλτι στο 95ο λεπτό! Κωμική γιατί πρώτον ήταν πασιφανές πέναλτι και δεύτερον γιατί το σκορ ήταν ήδη 4-1 και δεν επρόκειτο να αλλάξει τίποτα.

Ολυμπιακός: Τα δοκάρια αντιπάλων, χημεία Φορτούνη-Ποντένσε

· Τι μου άρεσε από το παιχνίδι; Η επιβεβαίωση της πολύ καλής χημείας των Φορτούνη και Ποντένσε. Συνεργάστηκαν επανειλημμένως και σε κοντινές και σε μακρινές (!) αποστάσεις, ενώ δύο τελικές του Φόρτου προέκυψαν από ισάριθμες πάσες του Πορτογάλου. Χάρη στην πολύ καλή τεχνική τους μοιάζουν να βρίσκονται με κλειστά μάτια, παρότι είχαν να παίξουν μαζί 3,5 χρόνια.

· Ο Μαρτίνεθ τους δίνει ελευθερία κινήσεων και εναλλάσσουν τις θέσεις τους, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον Μπιέλ. Στο τέλος του αγώνα, αυτοί οι τρεις «ερυθρόλευκοι» ήταν με διαρκή κίνηση πίσω από τον Γιόβετιτς και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το διάστημα, από το 78’ έως το 95’, η εστία του Κουέστα απειλήθηκε σε έξι (!) περιπτώσεις, με τον έμπειρο γκολκίπερ να είναι μάλλον τυχερός που δέχθηκε μόνο ένα γκολ, εκείνο του Γιόβετιτς.

· Ο Μαυροβούνιος έχει καλά τελειώματα και δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε ματς, παρότι μπαίνει αλλαγή, καταφέρνει και γίνεται απειλητικός. Εάν η μπάλα του έκανε το χατίρι στην ευκαιρία του αμέσως μετά το 3-2 της Φράιμπουργκ την περασμένη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη, όλα θα ήταν πάρα πολύ καλά για τον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x