Κώστας Νικολακόπουλος

Τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο έκαναν οι Έλληνες παίκτες του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την καταλυτική παρουσία στο χθεσινό ντέρμπι Κυπέλλου των έξι Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού.

• Καλό αποτέλεσμα δεν είναι για τον Ολυμπιακό η ισοπαλία σε ντέρμπι, από την στιγμή κατά την οποία προηγείται στο σκορ και χρειάζεται τη νίκη. Κι έτσι την αντιμετώπισαν την χθεσινή ισοπαλία ο Καρβαλιάλ και ο αθλητικός διευθυντής Πέδρο Άλβες, ως ένα αποτέλεσμα που δεν είναι καλό.

•Έστω, όμως, κι αυτό, είναι μία βάση, να αρχίσει να χτίζει κάτι η ομάδα. Ξεκίνησε με την προσπάθεια κόντρα στην ΑΕΚ, που δεν έφερε καν ένα βαθμό, λόγω της διαιτησίας. Τώρα, συνεχίστηκε η προσπάθεια του Ολυμπιακού με το χθεσινό παιχνίδι, στο οποίο παρεμπιπτόντως με κανονική, δηλαδή σωστή, διαιτησία έφερε τουλάχιστον μία ισοπαλία.

•Μπορεί και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός να μην ήταν καλοί, αλλά ας μην παραγράφουμε και την καλή προσπάθεια του Ολυμπιακού, που δεν τους επέτρεψε να είναι καλοί, παρά μόνο σε κάποια διαστήματα. Δεν υποστηρίζω ότι η ομάδα του Καρβαλιάλ έλαμψε, όμως έβγαλε μία αντίδραση σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι κι ακριβώς εκεί πρέπει να χτίσει.

•Σε ατομικό επίπεδο, μπορώ να σταθώ στην παρουσία των Ελλήνων παικτών, που έκαναν τη διαφορά στη Λεωφόρο.

Ολυμπιακός: Τη διαφορά στη Λεωφόρο έκαναν οι Έλληνες παίκτες του

•Ο Μασούρας στο α' ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα. Πήρε πάνω του επιθέσεις, κέρδισε πολλές κεφαλιές και η πάσα που πέρασε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟ στο Ναβάρο ήταν πανέξυπνη, όμως ο Λοντίγκιν κινήθηκε πάρα πολύ γρήγορα.

•Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν παίκτης-κλειδί στο πλάνο του προπονητή, με το πρες ψηλά και την ικανότητα του να επιτίθεται με πάσες και με τρέξιμο της μπάλας και φυσικά έβαλε το πολύτιμο γκολ του Ολυμπιακού, όπως είχε κάνει σε ένα άλλο 1-1 εκτός έδρας σε παρτίδα νοκ άουτ, με την Γκενκ. Και μακάρι να χαρίσει και το χθεσινό γκολ την πρόκριση, όπως τον Αύγουστο στο Βέλγιο.

•Ο Ρέτσος ήταν για άλλη μία φορά μία πραγματική εγγύηση για την άμυνα του Ολυμπιακού.

•Ο Ντόη έδωσε κι αυτές μεγάλες μάχες με τον φορμαρισμένο Ιωαννίδη και είχε τουλάχιστον τέσσερις-πέντε πολύ σημαντικές επεμβάσεις σε μία κατά κοινή ομολογία πολύ καλή εμφάνιση.



•Ο Πασχαλάκης ήταν θετικός και σίγουρος όποτε χρειάστηκε να επέμβει.

•Ο Φορτούνης μπήκε 20 λεπτά και άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό.

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: Διάβασα την ανακοίνωση της ΕΠΟ για το όνομα του διαιτητή του VAR στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ασφαλώς δεν μπορώ εγώ να αμφισβητήσω, αν και δεν το έχω δει το σχετικό έγγραφο, ότι η σλοβακική ομοσπονδία στο έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ τον έγραψε ως Kristian Mickel.

Μπορώ όμως να δω στην επίσημη ιστοσελίδα της σλοβακικής ομοσπονδίας ότι το όνομα του αναγράφεται ως Kristian Michel, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσης μπορώ να διαβάσω ότι στις επίσημες ιστοσελίδες όλων των κορυφαίων συλλόγων της Σλοβακίας το όνομα του επίσης αναγράφεται επίσης ως Michel και όχι Mickel.

Και εδώ στη Ζίλινα

Και εδώ στη Σλόβαν

Και στην Τρέντσιν εδώ

Εγώ λοιπόν ασφαλώς πιστεύω την ανακοίνωση της ΕΠΟ ότι οι Σλοβάκοι έστειλαν "Mickel". Αλλά μπορώ να απορώ γιατί η σλοβακική ομοσπονδία έστειλε το όνομα του έτσι, ενώ στην Σλοβακία τον γράφουν Michel.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x