Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ευτυχώς που κάλυψε και τρεις φορές ο Ρέαμπτσιουκ σε αντεπιθέσεις…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα αναφορικά με το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

-Το εξόφθαλμο που μπορεί κάποιος να δει από τα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού, είναι ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται πίσω στο σκορ χωρίς καν ο αντίπαλος της να κάνει φάση! Με τη Ριντ έχανε 0-1 από ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι του Μπα…Με τη Φορτούνα έχανε 0-1 από ένα σουτ εκτός περιοχής…

-Τουλάχιστον στο χθεσινό φιλικό ο Ολυμπιακός μπόρεσε κι έβγαλε αντίδραση γυρίζοντας το παιχνίδι και κερδίζοντας, έστω και με τη βοήθεια της τύχης. Όλα τα λεφτά νομίζω ήταν η γρήγορη ισοφάριση, με το 0-1 στο 23’ και το 1-1 στο 29’. Κι αυτό είναι και το πιο σημαντικό συμπέρασμα: η ομάδα πρέπει με το που δεχθεί ένα γκολ, να τα δώσει όλα για να ισοφαρίσει γρήγορα. Ειδάλλως, όσο μένει το 0-1, τόσο θα αγχώνεται και τόσο θα είναι πιο εύκολο το 0-1 παρά το 1-1, όπως ακριβώς συνέβη προχθές με τους Αυστριακούς…

-Βέβαια, το πρώτο ερώτημα είναι γιατί ο Ολυμπιακός να τρώει γκολ, χωρίς καν ο αντίπαλος να κάνει φάσεις. Χθες, το 0-1 της Φορτούνα ήταν παρόμοια φάση με το 0-2 της Ριντ, απλά οι Γερμανοί το έβαλαν από μακριά, ενώ οι Αυστριακοί από κοντά: υπήρξε ένα…στρέμμα κενό ανάμεσα σε Εμβιλά-Μαντί και σε Σωκράτη-Σισέ…Και μιλάμε για παίκτες που δεν ήρθαν τώρα στην ομάδα. Κι είναι απορίας άξιον, πώς δεν διορθώνεται τη δεύτερη ημέρα, κάτι που έγινε την πρώτη.

-Ίσως ο Σωκράτης στη φάση του 0-1 της Φορτούνα να έπρεπε να πάει πάνω στον αντίπαλο την ώρα του σουτ, κι όχι να πηγαίνει προς τα πίσω, αλλά ο ίδιος ο Σωκράτης ήταν που λίγο μετά το 1-1 του Ολυμπιακού έσωσε το 1-2 με ένα υποδειγματικό τάκλιν στο ύψος της περιοχής του Κρίστινσον. Γενικότερα, οι «ερυθρόλευκοι», όπως κι ο προπονητής παραδέχθηκε, ήταν πολύ άδειοι στις αντεπιθέσεις της Φορτούνα.

-Στο σημείο αυτό να σταθούμε στην παρουσία του Όλεγκ, που σε τρεις τέτοιες στιγμές συνέκλινε από τα αριστερά προς το κέντρο της άμυνας και μάρκαρε εκπληκτικά βοηθώντας στην αποφυγή τριών φάσεων που εύκολα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γκολ. Ο Μολδαβός έχει τις αδυναμίες του αμυντικά, όμως ο μπακ είναι πρώτα…μπακ, αμυντικός.

-Στη φάση του δοκαριού της Φορτούνα, ο Αβραάμ έμεινε πολύ πίσω στο σπριντ από τον αντίπαλο φορ, ενώ στη φάση του πέναλτι έκανε χέρι (η, υποτίθεται έκανε, γιατί το ριπλέι δεν μας διαφώτισε) ο Χασάν η, ο Ραντζέλοβιτς. Κάποια στιγμή, κι αφού έχουν περάσει τρία χρόνια (!) από την αλλαγή του κανονισμού, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα χέρια πλέον πρέπει να είναι κολλημένα σε τέτοιες φάσεις.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

-Ο Σισέ χθες ήταν σίγουρα καλύτερος επιθετικά, παρά αμυντικά! Το γκολ που πέτυχε, με την προσποίηση και το άψογο αριστερό σουτ, αν το έβαζε ο…Ζίνκερναγκελ, θα έκανε θόρυβο! Μία δε πάσα του στον Όλεγκ ήταν πάσα 10αριού! Μόνο που η θέση του είναι στόπερ κι εκεί τον βλέπαμε τη μία στιγμή να κόβει και να καθαρίζει και την άλλη να κόβει και να δίνει στον αντίπαλο η, να κάνει επιπόλαιες πάσες. Σε μία στιγμή του έφυγε η μπάλα μέσα από τα πόδια κι ευτυχώς που ο φορ της Φορτούνα ήταν οφσάιντ. Σε μία άλλη στιγμή, βγήκε ο Σωκράτης στα πλάγια να κόψει μία επίθεση, τον ξεπέρασαν και του πέρασαν και τη σέντρα, με τον Σισέ να παίρνει κακή θέση κι απλά να στέκεται πάλι τυχερός που ο κυνηγός δεν βρήκε την μπάλα για κεφαλιά.

-Ο έτερος στόπερ που χρησιμοποιήθηκε, ο Μπαγκαλιάνης, έκοψε αυτά που ήταν να κόψει, όμως πρέπει να μάθει να είναι πιο προσεκτικός στις πάσες του.

-Για τον Κρίστινσον, τι να πω: στα τρία ημίχρονα που έπαιξε, η μπάλα πήγε τρεις φορές στην εστία του και τις τρεις κατέληξε στα δίκτυα. Δεν λέω ότι φταίει, αλλά είναι λες κι έχει…μαγνήτη! Βλέπεις, μπήκε ο Βατσλίκ χθες στο ημίχρονο και στις δύο φάσεις της Φορτούνα, στη μία είχε σύμμαχο το δοκάρι και στην άλλη έπιασε το πέναλτι-είναι και θέμα θετικής αύρας…

-Γενικά, για δεύτερο στη σειρά φιλικό ο Ολυμπιακός άφησε σοβαρά ερωτηματικά για την εικόνα του αμυντικά. Ας πούμε ότι τα πόδια είναι ακόμη πιασμένα, ότι τα γήπεδα δεν είναι σε καλή κατάσταση κι ας περιμένουμε βελτίωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x