Τάσος Νικολόπουλος

Ευλογημένη γενιά, ανεξαρτήτως προτιμήσεων!

Ο Τάσος Νικολόπουλος επιχειρεί να χωρέσει στο ίδιο κείμενο τον Λιούς Χάμιλτον, τον Ράφαελ Ναδάλ και τους Λος Άντζελες Λέικερς σε μια ξεχωριστή μέρα για τον κόσμο των σπορ!

Τι ήταν κι αυτό χθες, τι ζήσαμε, Θεέ μου! Η 11η Οκτωβρίου, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε, μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ιστορική! Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκειά της, ισοφαρίστηκαν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία(!) ρεκόρ σε όλα τα σπορ! Και από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, είμαστε ως γενιά πολύ τυχεροί που έχουμε μεγαλώσει με κάποιους από τους θρύλους σε όλα τα αθλήματα!

Αρχικά, υπήρξε η υπόκλιση στον κορυφαίο της εποχής του στη Formula 1. Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε ιστορία, καθώς με τη νίκη του στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία, έφτασε τις 91 νίκες καριέρας, ισοφαρίζοντας τον τεράστιο Μίκαελ Σουμάχερ! Ένα ρεκόρ, που φαινόταν απλησίαστο και ουδείς τολμούσε ακόμη και να σκεφτεί ότι θα βρεθεί κάποιος και μάλιστα τόσο άμεσα, που όχι μόνο θα το ισοφαρίσει, αλλά θα το καταρρίψει κιόλας.



Γιατί και αυτό, είναι θέμα χρόνου να γίνει! Όπως και η ισοφάριση των επτά τίτλων του Γερμανού GOAT, αφού ο Βρετανός με τους έξι, έχει «κλειδώσει» και τον φετινό! Το πιο ξεχωριστό δώρο που έλαβε ο Χάμιλτον για το επίτευγμά του, ήταν από τον γιο του παλαίμαχου Γερμανού πιλότου, Μικ Μικ Σουμάχερ, ο οποίος λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, του έδωσε ένα κράνος από την τελευταία σεζόν του πατέρα του στη F1 με τη Mercedes το 2012.

Λίγες ώρες αργότερα, ένας άλλος κορυφαίος στο είδος του, το τένις, και πιο συγκεκριμένα ο Ράφαελ Ναδάλ, νικούσε διά περιπάτου τον Νόβακ Τζόκοβιτς τον τελικό του Roland Garros, κατακτούσε τον 13ο τίτλο του στο Παρίσι και έφτανε τα 20 Grand Slams, ισοφαρίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στην πρώτη θέση όλων των εποχών! Μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι από τραυματισμούς, μπορεί να υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσε να προπονηθεί πάνω από μια ώρα, όπως είπε ο ίδιος μετά τον αγώνα, αλλά επειδή είναι αυτός που είναι, παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο! Και στο βασίλειό του, που είναι το χώμα, δεν χάνει ποτέ!



Κι επειδή ο αθλητισμός προσφέρει στιγμές μεγαλείου, παραθέτω την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο Ρότζερ Φέντερερ για το επίτευγμα του μεγάλου αντιπάλου του. «Πάντα είχα τον μέγιστο σεβασμό για τον φίλο μου Ράφα ως άνθρωπο και ως πρωταθλητή. Ως ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου για πολλά χρόνια, νομίζω ότι σπρώξαμε ο ένας τον άλλον για να γίνουμε καλύτεροι παίκτες. Συνεπώς, είναι τιμή για μένα να τον συγχαίρω για την 20η Grand Slam νίκη του. Είναι εκπληκτικό που έχει κερδίσει το Roland Garros 13 φορές, καθώς είναι ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα στον αθλητισμό. Επίσης συγχαίρω την ομάδα του, γιατί κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό μόνος του. Ελπίζω το 20 να είναι απλά ένα βήμα από το συνεχές ταξίδι για τους δυο μας. Μπράβο Ράφα, το αξίζεις» έγραψε ο 39χρονος Ελβετός.

Και λίγο πριν φύγει η μέρα (11 Οκτωβρίου) λόγω της διαφοράς ώρας με τις Η.Π.Α., οι Λος Άντζελες Λέικερς νίκησαν στον 6ο τελικό του ΝΒΑ τους Μαϊάμι Χιτ με 106-93 και με σκορ 4-2 έφτασαν στον 17ο τίτλο της ιστορίας τους, ισοφαρίζοντας και αυτοί με τη σειρά τους, ένα άλλο ρεκόρ, αυτό των Μπόστον Σέλτικς, που βρίσκονταν στην κορυφή της σχετικής λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις.



Οι «λιμνάνθρωποι» αφιέρωσαν το πρωτάθλημα στον Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή στις 26 Ιανουαρίου 2020, η γυναίκα του Βανέσα έδωσε συγχαρητήρια, ευχόμενη να μπορούσαν να δουν αυτή την επιτυχία η Κόμπε και η κόρη τους, Τζίτζι και ο Λεμπρόν Τζέιμς, έφτασε τις τέσσερις κατακτήσεις με ισάριθμα βραβεία MVP τελικών, ρίχνοντας κι άλλο νερό στον… μύλο της συζήτησης για το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Και κάπως έτσι, επανερχόμαστε στην… πρώτη παράγραφο και στο πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε όλα αυτά στο κομμάτι του αθλητισμού. Ανεξάρτητα με τις προτιμήσεις που έχει ο καθένας, είναι πραγματική ευλογία το ότι έχουμε εικόνες και αναμνήσεις από όλους αυτούς τους θρύλους σε όλα τα σπορ! Ευλογημένη γενιά, πώς να το κάνουμε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x