Τάσος Νικολόπουλος

Μήπως ήρθε η ώρα των Gers και του Τζέραρντ;

Τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή της, η Ρέιντζερς, με τον Στίβεν Τζέραρντ στο τιμόνι, δείχνει ικανή να καθίσει ξανά στο θρόνο του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι ότι το 8-0 επί της Χάμιλτον την περασμένη Κυριακή (8/11) έκανε… κρότο! Οχτώ γκολ δεν μπαίνουν κάθε μέρα από καμία ομάδα. Αλήθεια είναι, όμως, πως προσωπικά δεν περίμενα να τραβήξουν το… οχτάσφαιρο τα παιδιά του Στίβεν Τζέραρντ για να βγάλω τα συμπεράσματά μου για τη Ρέιντζερς. Φαίνεται ότι φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και ίσως πλησιάζει η στιγμή που οι «Τζερς» θα καθίσουν ξανά στο θρόνο του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου, εννιά ολόκληρα χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα (2011) και ισάριθμες κατακτήσεις από τη μισητή Σέλτικ.

Το καλοκαίρι του 2012 ήταν… μαρτυρικό, καθώς λόγω του συνολικού χρέους 156 εκατ. ευρώ, ο πιο πετυχημένος σύλλογος του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου, με 54 πρωταθλήματα (ρεκόρ), 33 κύπελλα, 27 λιγκ καπ (ρεκόρ) και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1972), οδηγήθηκε σε εκκαθάριση, λόγω της αποτυχίας στην εξεύρεση συμφωνίας με τους πιστωτές. Το αίτημα για συμμετοχή στην Premier Leaugue απορρίφθηκε, αλλά ήρθε η Football League και με ψήφους 25 σε σύνολο 30 ομάδων, την δέχθηκε στους κόλπους της, τοποθετώντας την στην 4η κατηγορία.

Χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ξεμπλέξει από αυτή την ταλαιπωρία και το τέλος της σεζόν 2015-16 τη βρήκε να πανηγυρίζει την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια». Από τότε και με εξαίρεση την περυσινή χρονιά (μέχρι ενός σημείου), δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στους «Κέλτες», οι οποίοι παίζουν ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Αντίθετα, γνώρισε την… ταπείνωση σε κάποια από τα μεταξύ τους παιχνίδια, γνωρίζοντας ήττες με σκορ 5-1, 5-0 και 4-0. Μέτρησε 12 ματς με 10 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες, μέχρι να γευθεί ξανά τη χαρά της νίκης με 1-0 στις 29 Δεκεμβρίου 2018 σε Old Firm πρωταθλήματος και ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, την πρώτη νίκη (1-2) στην έδρα της αντιπάλου της.

Φέτος, τα πράγματα είναι αλλιώς. Η Ρέιντζερς είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ και δείχνει ικανή να «σπάσει» το μονοπώλιο της αντιπάλου της. Με τον Στήβεν Τζέραρντ για τρίτη χρονιά στο τιμόνι, οι «Τζερς» έχουν πραγματοποιήσει εκπληκτικό ξεκίνημα και μετά από 14 αγωνιστικές, έχουν στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή με 38 βαθμούς και απολογισμό 12-2-0 (37-3 τέρματα), όντας στο +9 από τους «Κέλτες», οι οποίοι, έχουν, όμως, δύο παιχνίδια λιγότερα.

Έτσι, οι εταιρείες στοιχήματος αναγκάστηκαν να κάνουν τη λεγόμενη… κυβίστηση. Πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος, η Σέλτικ δινόταν φαβορί σε τιμή 1.45 για την κατάκτηση του δέκατου συνεχόμενου πρωταθλήματός της, με τη Ρέιντζερς να ακολουθεί στο 1.80! Πλέον, οι «διαμαρτυρόμενοι» παίζονται στο 1.45 και οι «καθολικοί» στο 2.65!

Έχοντας κλείσει τα 40 και με δύο χρόνια προπονητικής στην πλάτη, ο Στήβεν Τζέραρντ ίσως πιστεύει ενδόμυχα ότι ήρθε η ώρα να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα. Κάτι που δεν κατάφερε ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της αγαπημένης του Λίβερπουλ, με την οποία κατέκτησε όλα τα υπόλοιπα που ονειρεύτηκε σαν παιδί. Και επειδή ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας είναι να… νοιώθεις, ίσως η Ρέιντζερς να είναι το πεπρωμένο του για να σηκώσει τη μοναδική κούπα που δεν έχει στη συλλογή του. Γιατί έμαθε τι είναι να εκπροσωπείς τη Ρέιντζερς και τι σημαίνει αυτή ομάδα για συγκεκριμένους ανθρώπους. Και είναι πολλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x