sport-fm.gr ΘΕΜΑ

15 χρόνια χωρίς τον Νίκο Κούρκουλο: Το πέρασμα από τον Παναθηναϊκό πριν τον κερδίσει η υποκριτική

O Νίκος Κούρκουλος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, όμως λίγοι γνωρίζουν πως θα μπορούσε να είχε κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής και, μάλιστα, του Παναθηναϊκού!

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κούρκουλος, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών στις 30 Ιανουαρίου 2007 μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ένας άνθρωπος που στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου έχει ταυτιστεί με το χώρο του θεάτρου και τις ελληνικές ταινίες που πρωταγωνίστησε, ξεχωρίζοντας για το υποκριτικό του ταλέντο.

Όμως λίγοι γνωρίζουν πως ο «ζεν πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου ήταν μεγάλο ταλέντο και στο ποδόσφαιρο!

Ο Νίκος Κούρκουλος, ως έφηβος, αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό και στην αρχή είχε ασχοληθεί με την κολύμβηση και το μπάσκετ, αλλά στη συνέχεια ανακάλυψε το ποδόσφαιρο που ήταν η μεγάλη του αγάπη.

Όσοι είχαν παρακολουθήσει τον μεγάλο σταρ είχαν διαπιστώσει πως πρόκειται για αυθεντικό ταλέντο και κατάφερε να φτάσει να αγωνίζεται στην αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό!



Εκείνος που ξεχώρισε το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Κούρκουλου ήταν ο Γιόζεφ Στραντ, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για τη λειτουργία της «πράσινης» ακαδημίας. Ο έφηβος τότε Κούρκουλος ήταν μεσοεπιθετικός και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού», αφού έπαιρνε ευκαιρίες σε κάποια φιλικά.

Από… σπόντα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος αργότερα σε συνεντεύξεις του, ήρθε στη ζωή του η υποκριτική, όπου κατάφερε να διαπρέψει και να θεωρείται μέχρι σήμερα ως ένας από τους σπουδαιότερους θεατρανθρώπους που έχει αναδείξει η χώρα με ενεργή δράση για να ενισχυθεί ο χώρος.

«Σε μία προπόνηση πήγα να κόψω τον Λουκανίδη, αλλά με έκανε κουτό. Εκεί κατάλαβα ότι δεν ήταν για εμένα το ποδόσφαιρο», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που είχε πει αστειευμένος για να δικαιολογήσει την απόφασή του να κρεμάσει πρόωρα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Νίκος Κούρκουλος: Το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό



Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, ο Νίκος Κούρκουλος ξεκίνησε να σπουδάζει στη δραματική σχολή του Μάνου Κατράκη, παρότι για εκείνον ήταν ένα ρίσκο να ασχοληθεί εκείνη την εποχή με την υποκριτική.

Όμως και το ποδόσφαιρο ήταν σε μία τελείως πιο λαϊκή βάση, με τους παίκτες να μην πληρώνονται αδρά όπως τη σημερινή εποχή.

Τελείωσε τις σπουδές του το 1958 και μέσα σε λίγα χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις μεγαλύτερες δραματικές ταινίες της εποχής, κερδίζοντας θετικές κριτικές και πάνω από όλα την αγάπη του κόσμου.

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, ο Νίκος Κούρκουλος κατάφερε να γίνει μεγάλος σταρ, όμως δεν ξέχασε ποτέ τη μεγάλη του αγάπη. Τον Παναθηναϊκό.



Ήταν πάντα στα επίσημα της Λεωφόρου ή του ΟΑΚΑ, παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειες των παικτών του «τριφυλλιού», ενώ διατηρούσε φιλική σχέση και με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη με τον οποίο έβλεπαν παρέα αρκετούς αγώνες.



Αργότερα, μάλιστα, όταν έγινε πατέρας έπαιρνε στο γήπεδο και τα παιδιά του, τον Άλκη και τη Μελίνα.

Την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, οι φίλοι της ομάδας τον αποχαιρέτησαν με ένα πανό που έγραφε «Ωραίος, μάγκας και Παναθηναϊκός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x