sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οτζίτζα Οφόε: Ο παικταράς που δεν στέριωσε στον Ολυμπιακό «απειλεί» τον ΠΑΟΚ!

Ο Πειραιάς δεν αποτέλεσε το… λιμάνι του, αλλά στη Γάνδη έχει ρίξει «άγκυρα»! Ο Οτζίτζα-Οφόε επιστρέφει στην Ελλάδα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ πιο ώριμος από ποτέ, ενώ η ποιότητά του δεν αμφισβητείται.

ΠΑΟΚ vs Γάνδης και στη… μέση ο Οφόε!

Ένας παίκτης σημείο αναφοράς στο ρόστερ των Βέλγων είναι δεδομένα ο 33χρονος άσος με το «ερυθρόλευκο» παρελθόν, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά. Ξανά ως αντίπαλος του «δικεφάλου του Βορρά», έπειτα από το όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι έπεισε ότι μπορούσε να δείξει πολλά περισσότερα με τους Πειραιώτες.

Τελευταίο πέρασμά του από την Τούμπα ήταν το περίφημο παιχνίδι, το οποίο δεν έγινε ποτέ λόγω του ρολού, το οποίο έπεσε στον Όσκαρ Γκαρθία και το οποίο κόστισε πολύ ακριβά στον ΠΑΟΚ. Λίγο καιρό μετά επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου αγωνίζεται ακόμα.
Οφόε: Ο παικταράς που δεν στέριωσε στον Ολυμπιακό

Ο Οφόε πριν τον Ολυμπιακό


Ο Πειραιάς ήταν το έβδομο λιμάνι στην καριέρα του Οφόε. Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Γάνδης, όπου πήγε πιτσιρικάς το 1994 και παρέμεινε εκεί έως το 1999, όταν και μετακινήθηκε στην Άντερλεχτ.
Οφόε: Ο παικταράς που δεν στέριωσε στον Ολυμπιακό

Η ομάδα των Βρυξελλών αποτέλεσε το εισιτήριό του για την είσοδο στο ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Αφού το 2007 πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε μόλις μια σεζόν (2007-08), γράφοντας 16 συμμετοχές με 1 γκολ, ενώ κατέκτησε το Σούπερ Καπ του 2006 και πήρε μεταγραφή για το Αμβούργο, στο οποίο είχε υπογράψει από τον Ιανουάριο. Στον γερμανικό σύλλογο δεν… κόλλησε. Έκανε 16 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε και με τη δεύτερη ομάδα των «δεινοσαύρων» και στη συνέχεια επέστρεψε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Μπριζ, η οποία τον απέκτησε έναντι 900.000 ευρώ.
Οφόε: Ο παικταράς που δεν στέριωσε στον Ολυμπιακό

Εκεί έκανε τη μακροβιότερη (2009-14) παρουσία του σε ομάδα. Στην πενταετή παραμονή του έκανε πολύ γεμάτες σεζόν και πραγματοποίησε 231 συμμετοχές, τις οποίες συνδύασε με 26 γκολ και 28 ασίστ, δίχως να κερδίσει κάποιον τίτλο. Το 2014 πήγε με 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου στη Νόριτς, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρους του. Τραυματίστηκε στο γόνατο τον Οκτώβριο και τέθηκε νοκ-άουτ για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Επέστρεψε την Άνοιξη και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να προσφέρει στην πορεία των «καναρινιών» προς την άνοδο στην Premier League, αλλά και να δείξει τις δυνατότητές του.

Παρέμεινε, πάντως, στο Νησί την επόμενη σεζόν. Πήγε στη Ρόδεραμ, η οποία τον απέκτησε δανεικό για έναν μήνα τον Σεπτέμβριο του 2015. Πρόλαβε να κάνει 4 συμμετοχές (με 1 γκολ) και επέστρεψε στη Νόριτς, μετρώντας 10 συμμετοχές (3 ως βασικός) στην Premier League, 2 στο Λιγκ Καπ, 1 στο FA Cup, συν 3 στην Premier League 2 με τη Νόριτς U-21. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου έμεινε ελεύθερος και τον… τσίμπησε η Λέγκια Βαρσοβίας. Όπου συνάντησε τον μετέπειτα φορ του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.
Οφόε: Ο παικταράς που δεν στέριωσε στον Ολυμπιακό

Έμεινε μόλις μια σεζόν στους Πολωνούς, αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, πατώντας ξανά πολύ καλά στα πόδια του. Έκανε 42 συμμετοχές (38 ως βασικός) με 5 γκολ και 14 ασίστ, σε μια από τις πιο γεμάτες αγωνιστικές περιόδους της καριέρας του. Σημείο αναφοράς εκείνης της σεζόν το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο έληξε 3-3. Η «βασίλισσα» ήταν 0-2 στο 35’ και οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή (3-2), με τον Οφόε να πετυχαίνει με σουτάρα το πρώτο γκολ και γενικώς να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση. Η Λέγκια μάλιστα τερμάτισε 3η πίσω από Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και πάνω από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στο Europa League αποκλείστηκε από τον Άγιαξ (0-0, 1-0).


Τι έκανε στον Ολυμπιακό


Τον Ιούλιο του 2017, ο Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι ολοκληρώνει την απόκτηση του Βάντις Οτζίτζα-Οφόε έναντι περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών. Προσθέτοντας στο δυναμικό έναν παίκτη με βιογραφικό, το οποίο σίγουρα δεν μένει απαρατήρητο και πολύ χαρισματικό, ο οποίος προερχόταν από πολύ καλή σεζόν.

«Ευελπιστώ ότι θα καταφέρω και θα βοηθήσω την ομάδα μου, να επιστρέψει στο Champions League και να κερδίσει τον τίτλο στην Ελλάδα, φυσικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, πρώτα από όλα, τους φιλάθλους της ομάδας, για τα μηνύματα τα οποία έχω ήδη λάβει. Φυσικά, ανυπομονώ να τους γνωρίσω στο γήπεδο! Ευελπιστώ ότι θα έχουμε ένα επιτυχημένο... πάντρεμα, εκείνοι και εγώ και ότι μαζί θα κερδίσουμε πολλά παιχνίδια και πολλά τρόπαια», είχε πει -μεταξύ άλλων- ο 28χρονος (τότε) άσος λίγη ώρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Η αλήθεια είναι ότι από όσα είπε, το μόνο το οποίο επιβεβαιώθηκε ήταν η επιστροφή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού το… πάντρεμα των δύο πλευρών δεν ήταν καλό, ενώ ούτε τίτλους πήρε και σίγουρα δεν βοήθησε την ομάδα του όσο θα ήθελε. Παρότι η εκκίνηση ήταν εντυπωσιακή, καταθέτοντας την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο στις αναμετρήσεις με Παρτιζάν και Ριέκα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, στις αναμετρήσεις με τους Κροάτες, οι οποίες ήταν πιο οριακές (2-1, 0-1), ισοφάρισε σε 1-1 στο πρώτο παιχνίδι με άψογο τελείωμα, ενώ έφτιαξε το νικητήριο γκολ του Μάριν στο εκτός έδρας παιχνίδι.



Εκείνη τη σεζόν έκανε 28 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι (κυρίως στο πρώτο μέρος) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σέρβιρε το 0-1 στον Μαρίν από πλάγιο στο 22’, λίγο έλειψε να πιστωθεί ασίστ, αλλά ο Καρσελά νικήθηκε από τον Ανέστη, ενώ πέτυχε στο 46’ το 0-2 με άπιαστο πλασέ. Ήταν βασικός και στα 5/6 των αγώνων στους ομίλων. Στο μοναδικό, στο οποίο δεν ξεκίνησε κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα, μείωσε σε 3-1 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο 87’ σε ένα τελειωμένο παιχνίδι.


Σε εκείνο το σημείο είχε αρχίσει, πάντως, την καθοδική πορεία η παρουσία του στον Ολυμπιακό. Άρχισε να φαίνεται ότι δύσκολα θα μακροημέρευε στο λιμάνι. Από τις 28 εμφανίσεις του, μόλις οι 7 έγιναν μετά τις γιορτές και αυτό λέει πολλά. Αν το δούμε συνολικά, ο Οφόε σίγουρα δεν βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο εκείνη την περίοδο, καθώς έπαιξε στον Ολυμπιακό σε μια ιδιαίτερη, δύσκολη και όπως αποδείχθηκε μια αποτυχημένη εντός των συνόρων αγωνιστική περίοδο. Στο τέλος του 2017-18 αποτέλεσε παρελθόν για τους Πειραιώτες και υπέγραψε στη Γάνδη, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον και από τη Σπόρτινγκ.

Τι έχει κάνει στη Γάνδη


Το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε στα «Buffalos» μέχρι το 2020 έναντι περίπου 2 εκατ. ευρώ, αλλά αυτήν τη φορά τίμησε και το παραπάνω το συμβόλαιό του και μάλιστα υπέγραψε νέο μέχρι το 2023. Η αλήθεια είναι ότι βρήκε το λιμάνι του στη Γάνδη. Κάτι το οποίο δεν επετεύχθη στον Πειραιά. Έχει κάνει τρεις γεμάτες σεζόν, στις οποίες μετράει 30+ εμφανίσεις στην καθεμία. Για την ακρίβεια έκανε 37 με 4 γκολ και ισάριθμες ασίστ το 2018-19, ενώ το 2019-20 έκανε 42 συμμετοχές με 3 γκολ και 14(!) ασίστ και την περασμένη σεζόν έκανε 33 συμμετοχές με 4 γκολ και 9 ασίστ.

Πάμε στη φετινή σεζόν, η οποία κυλάει επίσης πάρα πολύ καλά για τον αρχηγό της Γάνδης. Έχει ήδη 37 συμμετοχές με 5 γκολ και 4 ασίστ και πιθανότατα να γράψει τις περισσότερες της παρουσίας του στη Γάνδη στο τέλος. Την εποχή της καριέρας του στην Κλαμπ Μπριζ ήταν άλλο «προϊόν» ποδοσφαιρικά. Υπήρχαν άλλες προοπτικές, ήταν κάτι πιο φανταχτερό στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σε σχέση με το παρόν, αλλά πλέον σε διάρκεια διανύει ουσιαστικά τα πιο ώριμα χρόνια του.

Από τις 37 εμφανίσεις οι 25 είναι ως βασικός. Έχει χρησιμοποιηθεί από τον Χάιν Βανχάεζεμπρουκ και στις τρεις θέσεις του άξονα, αλλά τον προτιμάει κυρίως πίσω από τον επιθετικό ή τη δυάδα επιθετικών. Είναι από τους πλέον σημαντικούς παίκτες της, διανύοντας τις πιο ώριμες χρονιές του, ενώ ξεχωρίζουν από το ρόστερ ο Μαροκινός Ταρίκ Τισουνταλί (εξτρέμ), καθώς και ο πολύπειρος επιθετικός Λορέν Ντεπουάτρ, ο οποίος έχει περάσει και από την Πόρτο. Αυτοί οι τρεις είναι οι πιο ποιοτικοί παίκτες της Γάνδης.


Ο Οφόε έχει πάρει μέρος στα 11/12 των ευρωπαϊκών αγώνων της Γάνδης στη φετινή σεζόν, καθώς ήταν βασικός στα πέντε από τα έξι παιχνίδια στα προκριματικά του Europa Conference League κόντρα σε Βαλερένγκα, Ρίγα και Ράκοφ, ενώ στους ομίλους, με Παρτίζαν, Φλόρα Ταλίν και Ανόρθωση, έκανε πέντε συμμετοχές και ήταν βασικός στα δύο παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x