sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μετά τη Χρυσή Μπάλα, τα Χρυσά Βατόμουρα: Οι 5 πιο απογοητευτικοί παίκτες της χρονιάς

Το sport-fm.gr πραγματοποιεί τη δική του – ξεχωριστή – απονομή για τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του 2021, στον απόηχο της 7ης «Χρυσής Μπάλας» που πήρε ο Λιονέλ Μέσι από το France Football.

Οι 5 πιο απογοητευτικοί παίκτες της χρονιάς

Ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε άλλη μία «Χρυσή Μπάλα» στην πλούσια συλλογή από διακρίσεις, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καριέρα του. Αυτό από μόνο του έδωσε την ευκαιρία για μία νέα-μεγάλη συζήτηση για το ποιος πραγματικά άξιζε την μεγαλύτερη ετήσια τιμή για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Το sport-fm.gr, χωρίς καμία διάθεση να αποφύγει τη συγκεκριμένη κουβέντα, ανοίγει μία άλλη και αυτή αφορά τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του 2021, το οποίο σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει.

Τα Χρυσά… Βατόμουρα για τις ποδοσφαιρικές απογοητεύσεις της σεζόν

Αν η «Χρυσή Μπάλα» αποτελεί ό,τι τα βραβεία Όσκαρ για τον κινηματογράφο, θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ξεχωριστή απονομή που συνηθίζεται λίγο καιρό πριν από τη μεγάλη βραδιά στο «Dolby Theatre». Αυτή της απονομής των «χρυσών βατόμουρων», των απογοητεύσεων της κινηματογραφικής σεζόν που πέρασε ή εκείνους που συγκέντρωσαν χαμηλά σκορ στις ανάλογες ψηφοφορίες από κριτές και κοινό.

Εμείς, ως sport-fm.gr ξεχωρίσαμε τις περιπτώσεις πέντε ποδοσφαιριστών που ήταν σκιά του εαυτού τους, απογοητεύουν για άλλη μία χρονιά τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους ή η καριέρα τους δεν συνάδει με όσα περιμέναμε από εκείνους, αν παρακολουθήσουμε την (πτωτική) πορεία τους.

Γκάρεθ Μπέιλ: Ίσως ήρθε η ώρα να στραφεί στο γκολφ;

Ο Ουαλός εξτρέμ, ο οποίος επέστρεψε ξανά στη Μαδρίτη «πατώντας» στο συμβόλαιό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει εδώ και καιρό… καταφέρει να αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της ισπανικής ομάδας. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε πιστέψει πολύ στο ταλέντο του, όμως εκείνος φανέρωσε την κρυφή του αγάπη για το γκολφ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αδιαφορία στις προπονήσεις, για έναν παίκτη που έχασε το πάθος που είχε για ποδόσφαιρο όσο έπαιζε στην Αγγλία και στην Ισπανία έχει βγάλει την κακή πλευρά του εαυτού του.



Η περσινή σεζόν δεν ήταν από τις καλύτερες στην καριέρα του 32χρονου σήμερα Μπέιλ, ο οποίος στην αρχή ταλαιπωρήθηκε από συχνούς τραυματισμούς και σταδιακά ανέβασε στροφές ως παίκτης της Τότεναμ για να κερδίσει μία θέση στην εθνική του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Και εκεί, με εξαίρεση τις δύο ασίστ που «σέρβιρε» στο 2-0 επί της Τουρκίας, κινήθηκε σε ρηχά νερά, επιβεβαιώνοντας όσους πιστεύουν πως θα ήταν καλύτερο να αφήσει το ποδόσφαιρο και να αρχίσει να ασχολείται επαγγελματικά με το γκολφ. Φταίει, βέβαια, και εκείνος για την κριτική που ασκείται στο πρόσωπό του…

Αντουάν Γκριεζμάν: Η «μαύρη» Βαρκελώνη και η επιστροφή στη Μαδρίτη

«Μετά βαΐων και κλάδων» άφησε την Μαδρίτη που κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φανέλα της Ατλέτικο και να μετακομίσει στη Βαρκελώνη ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος στα δύο χρόνια που έπαιξε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να επιστρέψει την αγάπη (και τα χρήματα βεβαίως) που πήρε από τους «μπλαουγκράνα».

Σε αυτές τις δύο σεζόν, ο Γάλλος επιθετικός είχε 99 συμμετοχές, όμως δεν είχε και την ανάλογη συνεισφορά στα παιχνίδια των Καταλανών. Τα 35 γκολ και οι 17 ασίστ δεν ήταν αυτό που περίμεναν στο Καμπ Νου και κάπως έτσι πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Μαδρίτη, όπου μέχρι και σήμερα ψάχνει τον παλιό καλό του εαυτό.



Αν δεν ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά ή άλλοι παίκτες των «τρικολόρ» να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά στο Euro, τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Ντεσάν. Και εκεί ο Γκριεζμάν κινείται σε ρηχά νερά, έχοντας μικρές εκλάμψεις που δημιουργούν προβληματισμό, αφού δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα στην απόδοσή του αρκετό καιρό τώρα. Σε 30 ματς, πλέον, έχει 13 γκολ και 9 ασίστ, και η σκιά παραμένει από πάνω του.

Χάρι Μαγκουάιρ: Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ τον έχουν στο στόχαστρο

Έντονη κριτική ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα στον Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος αμφισβητείται κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δαπάνησαν 87 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν από την Λέστερ τον Βρετανό αμυντικό το 2019, όμως κανείς δεν πιστεύει ότι άξιζε να βγει ένα τέτοιο μεγάλο ποσό (ρεκόρ κιόλας εκείνη την εποχή) για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή με τα προσόντα του.



Λίγο το βάρος της φανέλας λίγο το απαιτητικό κοινό, ο Μαγκουάιρ δείχνει να μην είναι αυτό που θα ήθελαν στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ. Μέσα σε όλα, έρχεται και η αντίδραση που έβγαλε ο ίδιος σε ένα παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας με την Αλβανία, όταν σκόραρε και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση «για να ακούσω», προκαλώντας νέα σχόλια από πρώην ποδοσφαιριστές που τίμησαν τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, όπως ο Ρόι Κιν. Και φυσικά περιστατικά όπως αυτό της Μυκόνου, όπου τον... πρόλαβε αστυνομικός στο σπριντ, έρχονται για να αυξήσουν τον χλευασμό εναντίον του, με αποτέλεσμα παλαίμαχοι όπως ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ να τον χαρακτηρίσει on air «άχρηστο».

Τίμο Βέρνερ: Μήπως άγγιξε το ταβάνι του;

Τα γκολ που έριχνε με το τσουβάλι ως παίκτης της Λειψίας ψάχνουν ακόμα στο Λονδίνο και στην Τσέλσι. Ο Τίμο Βέρνερ είχε θεωρηθεί ως άλλο ένα «κανόνι» από το γερμανικό πρωτάθλημα που πήγε με υποσχέσεις στο Στάμφορντ Μπριτζ, όμως από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι και σήμερα δεν έχει πετύχει ούτε τα μισά γκολ από αυτά που είχε πετύχει στην τελευταία του σεζόν στην Γερμανία. Συγκεκριμένα, από τη Λειψία έφυγε με απολογισμό 78 γκολ σε 127 συμμετοχές και στους «μπλε» μετράει μόλις 7 γκολ σε 43 συμμετοχές.

Φέτος, μάλιστα, ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για 22 μέρες, χάνοντας 5 παιχνίδια της ομάδας του Τόμας Τούχελ που επέμεινε αρκετά σε αυτόν, γνωρίζοντας την Bundesliga και τον ίδιο από την πορεία του στο απαιτητικό (κακά τα ψέματα) γερμανικό πρωτάθλημα.



Την ίδια στιγμή, η προσφορά του στην εθνική Γερμανίας δεν είναι ανάλογη των προσδοκιών, αν και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε 5 γκολ σε 5 συμμετοχές (απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους είναι η αλήθεια, όπως το Λιχτενστάιν, η Αρμενία, η Ισλανδία και η Βόρεια Μακεδονία). Μένει να αποδειχθεί η αν η περσινή σεζόν ήταν μία κακή παρένθεση ή μέχρι εκεί ήταν το ταβάνι του άλλοτε «μπόμπερ» του γερμανικού πρωταθλήματος…

Ουσμάν Ντεμπελέ: Ο… γυάλινος

Προπονητές αλλάζουν, τα χρόνια περνούν και ο Ουσμάν Ντεμπελέ παραμένει στη Βαρκελώνη, όπου ακόμα ψάχνουν τους ανθρώπους που εισηγήθηκαν και προχώρησαν τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα από την Ντόρτμουντ έναντι 135 εκατ. ευρώ! Μετά από μία «συμπαθητική» καριέρα στη Ρεν, ο Γάλλος φορ πήγε στην Ντόρτμουντ δείχνοντας ένας παίκτης με τεράστια προοπτική.

Κι όμως, υπήρξε «κοφτερό» μάτι που εισηγήθηκε την μεταγραφή του, έχοντας δει 50 ματς του διεθνούς άσου και τον απολογισμό 10 γκολ με τη φανέλα της απαιτητικής Ντόρτμουντ και είπε «αυτός είναι» εγκρίνοντας μάλιστα ένα τρελό ποσό για την αγορά του.



Εκτός από το γεγονός ότι δεν ήταν κάποιος παίκτης που είχε ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, στη Βαρκελώνη ψάχνουν να βρουν από τι είδους… γυαλί είναι φτιαγμένος ο Ντεμπελέ που μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμά ή βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Κάποιος θα πει ότι είναι άτυχος, αλλά οι αριθμοί λένε πως έχει συνολικά 688 (!) μέρες στα… πιτς και έχει χάσει 100 ματς την τελευταία τετραετία στη Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x